Ε ναι λοιπόν, η ΕΡΤ είναι τριτοκοσμική

e-nai-loipon-i-ert-einai-tritokosmiki

Ένα μεγάλο ερώτημα πλανάται πάνω από την Ελλάδα. Όλοι οι Έλληνες ρωτούν με αγωνία: «Είναι η ΕΡΤ τριτοκοσμική; Έχει κατρακυλήσει τόσο πολύ ώστε να έχει δίκιο ο… Ξυδάκης; Ή μήπως ο Τσακνής, ο επαναστάτης τραγουδοποιός και νυν πρόεδρος έχει δίκιο και δεν είναι τριτοκοσμική η ΕΡΤ που πληρώνει ο ελληνικός λαός;»

Τι διαπραγματεύσεις και ναυάγια; Τι μέτρα και περικοπές. Στον ΣΥΡΙΖΑ σκοτώνονται για το αν το μεγάλο δημιούργημα της αριστεράς, γι’ αυτό που χύθηκαν τόνοι… μελανιού είναι καλό ή όχι.

Γι’ αυτήν την ΕΡΤ ανέβηκε κόσμος στα κάγκελα της Μεσογείων. Στήθηκε νέο… Πολυτεχνείο και ο Σαμαράς με τον Κεδίκογλου ήταν προδότες και αντιδημοκράτες γιατί έκλεισαν την «ελεύθερη φωνή» της Ελλάδας. «Η ΕΡΤ είναι τραγική όπως είναι, είναι τριτοκοσμική αυτή τη στιγμή και γενικά δεν υπάρχει κανένας τηλεοπτικός σταθμός που να κάνει πρωτογενή έρευνα, δεν υπάρχει καμία εφημερίδα που να κάνει σοβαρή αρθρογραφία» ανέφερε χαρακτηριστικά γενικεύοντας ακόμα περισσότερο με το να αποκαλέσει το σύνολο των δημοσιογράφων «εξευτελισμένους και μισογύνηδες».

Αυτά είπε ο μεγάλος δημοσιογράφος Ξυδάκης ο οποίος δεν είναι γνωστός για καμιά μεγάλη επιτυχία του. Δεν έλαμψε για κάτι. Πολιτιστικό ρεπορτάζ έκανε κι απ’ ότι λένε οι συνάδελφοί του δεν ήταν και ο κολοσσός της δημοσιογραφίας.

Για να του απαντήσει ο Τσακνής που έχει μεγάλη σχέση με τα μέσα ενημέρωσης: «Με ειλικρίνεια μιλώντας, δεν ξέρω πού πραγματικά στοχεύεις. Μήπως για άλλη μια φορά (όπως πολλοί τελευταία κάνουν) χτυπάς το σαμάρι; Μήπως εκεί έξω, υπάρχει ένα κάπως θολό αριστερό ακροατήριο, με το οποίο θέλεις να συναντηθείς; Πάντως, το να θέλεις να μας… διορθώσεις με τέτοιους χαρακτηρισμούς, το θεωρώ μάλλον απίθανο».

Τέλος, ο κ. Τσακνής, επισημαίνει: «Πάντως, την ΕΡΤ των 1000 χορηγιών (μέσα σε ενάμιση χρόνο) σε θέατρα, συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις, επιστημονικά συνέδρια, και δραστηριότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ΕΡΤ με τα πέντε και πλέον εκατομμύρια ευρώ (τη μόνη από τα υπόλοιπα τηλεοπτικά κανάλια) που στηρίζει την οπτικοακουστική βιομηχανία της χώρας, την ΕΡΤ των εκατοντάδων συναυλιών σε όλη την Ελλάδα από τα τρία Μουσικά της Σύνολα με δωρεάν ή συμβολικό εισιτήριο, την ΕΡΤ που με τους περιφερειακούς σταθμούς της βρίσκεται δίπλα στις τοπικές κοινωνίες και τα προβλήματά τους, την ΕΡΤ του Αρχείου που καταγράφει την ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, την ΕΡΤ που μεταφέρει τη Φωνή της Ελλάδας, σε όλες τις γειτονιές του κόσμου, την ΕΡΤ των μεγάλων πολιτικών, πολιτιστικών και αθλητικών γεγονότων, ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΔΕΝ ΤΗ ΛΕΣ!!!».

Και κάπως έτσι συνεχίζεται η ζωή στον πλανήτη ΣΥΡΙΖΑ. Η ΕΡΤ την οποία πληρώνουμε από την τσέπη μας καμιά 200αριά εκατομμύρια το χρόνο, που την βλέπει το 4% άντε 5% του κόσμου και που δεν έχει καμιά παρέμβαση και πουθενά, έχει γίνει το νέο μεγάλο πρόβλημα της χώρας. Γιατί να μην αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την τρόικα ή καλύτερα να παρέμβει ο ΟΗΕ για να λυθεί το ζήτημα. Εν τω μεταξύ, μερικές εκατοντάδες… παπαδοπαίδια ψάχνουν καρέκλες να κάτσουν γιατί δεν υπάρχουν αλλά πληρώνονται κανονικά. Μερικές εκατοντάδες άλλα στην περιφέρεια δίνουν ένα ρεπορτάζ το μήνα, αλλά πληρώνονται κανονικά. Και πολλοί άλλοι αργόμισθοι βρήκαν το μήνα που τρέφει τους 11.

Ε ναι λοιπόν, η ΕΡΤ είναι τριτοκοσμική, όχι γιατί το λέει ο Ξυδάκης και για τους λόγους που επικαλείται. Αλλά γιατί είναι ένα άθλιο αριστερό κατασκεύασμα που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κυβερνώντος κόμματος, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Γιατί έχει εκατοντάδες αργόσχολους μόνιμους και πολλούς άλλους μπλοκάκηδες που προσλήφθηκαν για να κάνουν σέρβις στην κυβέρνηση.

Και γιατί με Αίθουσα Σύνταξης, Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι, εκπομπή για τις Ένοπλες Δυνάμεις και μια αίσθηση «μούχλας» δεν είναι ΕΡΤ αλλά είναι ΥΕΝΕΔ στα χειρότερά της.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ