ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ο πρωθυπουργός σε απόγνωση γράφει άρθρα στην WSJ

NEWSIMF-1024x683

Τον καλό και τον κακό μπάτσο υποδύονται ο Σόιμπλε και το ΔΝΤ έχοντας στη μέση τον Τσίπρα. Με αυτό τον τρόπο κερδίζουν χρόνο ώστε να μην κλείσει η αξιολόγηση και ο Ελληνας πρωθυπουργός να αρχίσει να σέρνεται. Κάνουν δηλαδή ότι τους έκανε ο Αλέξης δύο χρόνια τώρα. Τραβάνε στα άκρα περιμένοντας το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών και στη συνέχεια των γερμανικών. Στο μεταξύ λένε και καμμιά παρόλα για να παιρνάει η ώρα όπως στην πρόσφατη εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς:

-Όπως ξέρετε οι προβλέψεις του ΔΝΤ ήταν πιο απαισιόδοξες από εκείνες της ελληνικής κυβέρνησης αλλά ατυχώς για το ΔΝΤ τα τελευταία δύο χρόνια οι προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι πιο ρεαλιστικές. Οι οικονομολόγοι κάποιες φορές πρέπει να αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα”, ανέφερε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

-Πιστεύω ότι το πρόγραμμα είναι εντάξει, νομίζω ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει πρόσβαση στις αγορές μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος. Είναι πιθανό αν κάνουν το 50% περίπου όσων υποσχέθηκαν» ανέφερε ακόμη ο Β. Σόιμπλε.

Στο μεταξύ ο Τσίπρας διαισθανόμενος ότι πλησιάζει η καταιγίδα κάθησε και έγραψε το εξής άρθρο στην WSJ και από την στιγμή που το άρθρο δημοσιεύθηκε σπρώχνονται οι επενδυτές να γνωρίσουν από κοντά τον Βούτση, τον Σουρλέτη, τον Κουρουμπλή και τον Σπίρτζη.

Αναλυτικά το άρθρο:
Η πρόσφατη οικονομική κρίση έπεισε τη διεθνή κοινότητα ότι η μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη είναι βιώσιμη μόνο μέσω συντονισμένων ενεργειών εναντίον των προκλήσεων που θέτουν στην ανάπτυξη η εξέλιξη του δημογραφικού, οι εμπορικές ανισορροπίες και η απουσία μεταρρυθμίσεων. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την προηγούμενη άποψη ότι τέτοιοι παράγοντες ήταν απλώς θέματα μακροοικονομικών επιδόσεων.

Η Ελλάδα και άλλες χώρες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, είναι τυπικά παραδείγματα από αυτή την άποψη. Ως μια προηγμένη οικονομία και μέλος μιας ισχυρής νομισματικής ένωσης που έχει πετύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στο παρελθόν, είμαστε έτοιμοι να μπούμε σε μια αναπτυξιακή πορεία.

Επτά χρόνια μετά από το πρώτο σχέδιο διάσωσης, η Ελλάδα έχει εφαρμόσει βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική εξυγίανση σε όλους τους τομείς με αντάλλαγμα την οικονομική στήριξη. Έχουμε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις μας, παρά το τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος τριών διαδοχικών προγραμμάτων προσαρμογής.

Τα τελευταία δύο χρόνια η Ελλάδα έχει υπεραποδώσει. Το ΔΝΤ προσφάτως το αναγνώρισε αυτό, αναθεωρώντας προς τα άνω τις δικές του εκτιμήσεις για το πρωτογενές πλεόνασμα, στο 3,3% από το 0,1% του ΑΕΠ το 2016, και στο 1,8% από το 0,7% του ΑΕΠ το 2017.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των προοδευτικών φορολογικών πολιτικών που έχουν εκσυγχρονίσει το φορολογικό σύστημα της Ελλάδας και έχουν καταπολεμήσει τη διαφθορά και την φοροδιαφυγή. Δεν είναι τυχαίο που ο ΟΟΣΑ τοποθέτησε την Ελλάδα στην πρώτη θέση των φορολογικών μεταρρυθμίσεων για το 2015.

Έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία ενός δίκαιου και φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος, ενός σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος, νέων χρηματοπιστωτικών μέσων καθώς και κινήτρων για επενδύσεις. Συνολικά, έχουμε θέσει τις βάσεις για ένα νέο αναπτυξιακό παράδειγμα που εστιάζει στην καινοτομία και στις εξαγωγές.

Είμαστε τώρα έτοιμοι να δημιουργήσουμε ένα συνεκτικό σύστημα κοινωνικής προστασίας που μπορεί να αντιμετωπίσει την φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό και τον κίνδυνο της παγίδευσης στη μακροχρόνια ανεργία. Ο συνδυασμός μιας ισχυρής οικονομίας και ενός αποτελεσματικού κράτους πρόνοιας, εγγυάται την ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς και των περιορισμό των αυξανόμενων κοινωνικών ανισοτήτων.

Η Ελλάδα τελικά γυρίζει σελίδα. Ωστόσο, είναι ζωτικής σημασίας να προχωρήσουμε με αποφασιστικά βήματα αναφορικά με το ελληνικό χρέος, με έναν τρόπο που κανένα οικονομικό κόστος –ούτε το παραμικρό- να μην επιβαρύνει τους φορολογούμενους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι τεχνικές λύσεις που το κάνουν αυτό πολιτικά βιώσιμο, υπάρχουν.

Η έγκαιρη εξειδίκευση των μέσο-μακροπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης χρέους θα δημιουργήσει ομαλότερες δημοσιονομικές οδούς και των ζωτικό χώρο για βιώσιμη ανάπτυξη. Αυτό θα επιτρέψει να συμπεριληφθούν τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα QE της ΕΚΤ, ανοίγοντας το δρόμο για την επιστροφή μας στις αγορές και θα σηματοδοτήσει στη διεθνή επενδυτική κοινότητα ότι η ελληνική οικονομία επιστρέφει στην ομαλότητα.

Η σύγκρουση μεταξύ της ΕΕ και του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος στερεί από την οικονομία μας πολύτιμο χρόνο, γεγονός που κρατά πίσω την πολυαναμενόμενη επιστροφή στην ανάπτυξη. Δεσμευόμαστε να τιμήσουμε τις υποχρεώσεις μας έναντι των πιστωτών μας, παρά το πολιτικό κόστος που μπορεί να συνεπάγεται. Αλλά ο ασφαλέστερος δρόμος σε αυτόν τον στόχο είναι να προωθηθεί η ανάπτυξη και να δοθεί τέλος στις τιμωρητικές προσεγγίσεις του παρελθόντος.

Η Ελλάδα δεν είναι μία μεμονωμένη περίπτωση. Είναι το σκηνικό όπου όλα τα υποκείμενα προβλήματα της Ευρώπης έχουν έρθει στην επιφάνεια.

Το παγκόσμιο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον είναι σε μια κατάσταση αβεβαιότητας. Η Ευρώπη εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις συνέπειες μιας παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, μαζί με νέες προκλήσεις όπως η κρίση των προσφύγων. Αυτές οι προκλήσεις έχουν τροφοδοτήσει έναν αυξανόμενο ευρωσκεπτικισμό και θέτουν υπαρξιακούς κινδύνους στο ευρωπαϊκό project σε μια περίοδο που η απάντηση θα πρέπει να είναι περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη.

Οι πατερναλιστικές, τεχνοκρατικές και ελιτιστικές προσεγγίσεις δεν μπορεί να είναι η απάντηση στην άνοδο της ακροδεξιάς. Μόνο με το να εμβαθύνουμε στη δημοκρατία και να αγκαλιάσουμε την αλληλεγγύη μπορούμε να προσφέρουμε ελπίδα στο ευρωπαϊκό όραμα σε αυτούς τους ταραχώδεις καιρούς.

Το έχουμε κάνει στο παρελθόν και μπορούμε να το κάνουμε ξανά”.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη