ΜΟΝΟ ΠΑΣΟΚ! Ο Σύριζα αποφυλάκισε τον Ακη!

akisdance-630x507

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΑΚΗΣ ΤΖΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ. ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ: ΚΛΕΨΤΕ, ΠΑΡΤΕ ΜΙΖΕΣ, ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΑΣ. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ
Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε από το Πενταμελές Εφετείο η αίτηση αποφυλάκισης του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου.

Το δικαστήριο με οριακή πλειοψηφία 3-2 έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 20 ετών κάθειρξης που του είχε επιβληθεί.

Νωρίτερα η εισαγγελέας είχε προτείνει την αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας έκανε λόγο για υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη της υγείας του πρώην υπουργού. Όπως υποστήριξε, «ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ενώ η μετεγχειρητική του πορεία είναι αργή λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει».

Η εισαγγελέας ανέφερε ακόμη πως «προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι επίκειται βλάβη της υγείας του λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας του».

Ο τέως Υπουργός αφέθηκε ελεύθερος με τα εξής περιορίστηκα μέτρα:

Α. Να παραδώσει την ταυτότητα και το διαβατήριο του.
Β. Από την 1η Ιουνίου θα πρέπει κάθε μήνα να παρουσιάζεται στο τμήμα της περιοχής του.
Γ. Ζητήθηκε επίσης εγγύηση 200.000€ (Ο δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Νικολάου ζήτησε την μείωση της εγγυοδοσίας του πελάτη του και αναμένεται εντός της ημέρας η απόφαση από το Πενταμελές Εφετείο).

Ο συνήγορος υπερασπίσεως του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Νικολάου , αιφνιδιαστικά υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης για λόγους υγείας στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση του τέως υπουργού.

Η εισαγγελική λειτουργός υποστήριξε πως θα πρέπει να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του πρώην υπουργού, καθώς κινδυνεύει με υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη η υγεία του. Όπως υποστήριξε, «ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ενώ η μετεγχειρητική του πορεία είναι αργή λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει», ενώ πρόσθεσε ότι αν και η κατάσταση της καρδιάς του αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά ενώ είναι κρατούμενος και κανείς δεν ισχυρίζεται ότι θα ήταν άλλη η περίσταση αν ήταν ελεύθερος, ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει σοβαρά προβλήματα υγείας που επιδρούν το ένα πάνω στο άλλο.

«Προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι επίκειται βλάβη της υγείας του λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας του», ανέφερε η εισαγγελέας.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°