Προσοχή δεν είναι Πρωταπριλιάτικο: Παραιτήθηκε ο Γιάννης Στουρνάρας

prosoxi-den-einai-protapriliatiko-paraitithike-o-giannis-stournaras

Σαν βόμβα σκάει στον οικονομικό αλλά και πολιτικό κόσμο η είδηση που σας αποκαλύπτει το Antinews. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Στουρνάρας πριν από λίγη ώρα υπέβαλε την παραίτηση του στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ εξηγώντας ότι δεν μπορεί να παραμείνει διοικητής μετά την οξύτατη επίθεση που δέχτηκε από τον αντιπρόεδρο και υπουργούς της κυβέρνησης.

Επειδή κάποιοι μπορεί να συνδυάσουν την είδηση με την Πρωταπριλιά, τους λέμε ότι δεν έχει καμιά σχέση. Πρόκειται για πραγματική είδηση που έσκασε πριν από λίγο και επιβεβαιώνεται από οικονομικούς κύκλους και στην Φραγκφούρτη.

Ο Γ. Στουρνάρας ζύγισε τα πράγματα και πήρε την απόφαση να παραιτηθεί, μετά την αήθη επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος σε χθεσινή ομιλία του ουσιαστικά ζήτησε δημοψήφισμα για το ρόλο που πρέπει να έχει ο κεντρικός τραπεζίτης.

Αναζητούμε τον διοικητή για να το επιβεβαιώσουμε αλλά δεν είναι εφικτή η επικοινωνία, ωστόσο οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες και κανείς δεν γνωρίζει αν αύριο, Κυριακή, θα υπάρξουν έντονες πολιτικές αντιδράσεις. Αν ο κ. Ντράγκι κάνει αποδεκτή την παραίτηση Στουρνάρα τότε θα αναλάβει προσωρινά ένας εκ των υποδιοικητών μέχρι να εκλέξει νέον επικεφαλής της ΤτΕ, το διοικητικό της συμβούλιο.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη