H AΓΑΠΗ που έσπασε το ΟΡΙΟ των πιστωτικών

20170504162341_img_100514939043474-1024x683

Ειναι πράγματι τόσο συγκινητικό να το αντικρύζεις. Η αγάπη αυτής της γυναίκας, της Βίκυς Σταμάτη, έσπασε το όριο των πιστωτικών καρτών. Η Βίκυ όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε με αυταπάρνηση στον σύζυγό της. Η επένδυση αγάπης του Ακη σ΄εκείνη έπιασε τόπο. Τελικά είχαμε να κάνουμε με έναν αληθινό μυθιστορηματικό έρωτα ο οποίος δεν είχε χορηγό την Diners αλλά τα τρυφερά αισθήματα της συντρόφου του πρώην υπουργού. Η Βίκυ πρέπει να γίνει πρότυπο στήριξης στον σύζυγο για όλες τις Ελληνίδες. Το μόνο που δεν έκανε για τον Ακη ήταν να γίνει Πόλα Ρούπα και να τον βοηθήσει να αποδράσει με ελικόπτερο που θα είχε απαλλοτριώσει η ίδια. Είναι τόσο μακρινές εκείνες οι εποχές που περιγράφει η Μαίρη Μπενέα στο ρεπορτάζ της στο ΕΘΝΟΣ με τον άπαιχτο τίτλο Οταν η Βίκυ έβαζε φωτιά στις πιστωτικές (προσλαμβάνεται ο υλατζής).

20170504162341_img_100514939043474-1024x683
Αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου απο τις φυλακές Κορυδαλλού, 3 Μαΐου 2017_SOOC

Πανάκριβες αγορές σε Κηφισιά και Κολωνάκι με κάρτα της ελβετικής τράπεζας UBS εμφανίζεται να πραγματοποιεί το καλοκαίρι του 2003, μέσα σε 2 εβδομάδες, η σύζυγος του Α. Τσοχατζόπουλου. Την ίδια εποχή ταξιδεύει για ψώνια στη Ρώμη, όπου και ξοδεύει αντίστοιχα ποσά.

Νέα στοιχεία, που αποκαλύπτουν όργιο σπατάλης με υπερπολυτελείς αγορές της συζύγου του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυς Σταμάτη, προκύπτουν από στοιχεία της δικογραφίας που έχει στα χέρια του ο ειδικός ανακριτής Γαβριήλ Μαλής.

H σύζυγος του πρώην υπουργού, η οποία είναι προφυλακισμένη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, που αφορά τον τρόπο με τον οποίο απέκτησε το νεοκλασικό παλάτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, εμφανίζεται να διατηρεί πιστωτική κάρτα στην ελβετική τράπεζα UBS, με πιστωτικό όριο 50.000 ελβετικά φράγκα, μέσω της οποίας φέρεται να πραγματοποιεί πανάκριβες αγορές σε Αθήνα και Ρώμη το καλοκαίρι του 2003.
Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την αναλυτική κατάσταση του λογαριασμού της κάρτας VISA της τράπεζας UBS, η κ. Βίκυ Σταμάτη εμφανίζεται να έχει ξοδέψει από τις 26 Ιουνίου μέχρι τις 11 Ιουλίου 2003, δηλαδή σε διάστημα μόλις 15 ημερών, περισσότερα από 50.000 ελβετικά φράγκα (με την τότε ισοτιμία, 32.000 ευρώ), με αγορές σε υπερπολυτελή καταστήματα ρούχων και αξεσουάρ σε Κολωνάκι, Κηφισιά και Ρώμη.

Παράλληλα φέρεται να έχει συνδυάσει τα ψώνια της στην πρωτεύουσα της γειτονικής χώρας, με τη διαμονή της σε ξενοδοχείο, για το οποίο ?όπως προκύπτει? πλήρωσε στις 10 Ιουλίου 1.160,50 ευρώ ή 1.828,23 ελβετικά φράγκα.

Επιπλέον, ανάμεσα στα χιλιάδες έγγραφα που κατασχέθηκαν στα γραφεία του πρώην υπουργού Ακη Τσοζατζόπουλου βρέθηκαν, όπως προκύπτει από τα αναφερόμενα στις εκθέσεις κατασχέσεως, αποδείξεις και παραστατικά λογαριασμών από το υπερπολυτελές ξενοδοχείο «Four Seasons», στο Παρίσι, στο οποίο έγινε η γαμήλια δεξίωση του ζεύγους Τσοχατζόπουλου.

Ολα τα παραστατικά και οι αποδείξεις για τη δεξίωση αλλά και για τους καλεσμένους του ζεύγους, που φιλοξενήθηκαν σε ένα από τα ακριβότερα ξενοδοχεία του κόσμου, είναι στο όνομα της κ. Βίκυς Σταμάτη και ενός ακόμη προσώπου με μάλλον γερμανικό όνομα.

Στη διάθεση του ανακριτή βρίσκονται επίσης σωρεία εγγράφων του υποκαταστήματος της τράπεζας UBS της Γενεύης, που αφορούν την κίνηση των λογαριασμών (σε ευρώ, ελβετικά φράγκα και δολάρια ΗΠΑ), που διατηρούσε η Βίκυ Σταμάτη επ’ ονόματί της, κατά το χρονικό διάστημα 2006?2009.

Για τους λογαριασμούς της κ. Σταμάτη στην ελβετική τράπεζα γινόταν εκτενής αναφορά στο πόρισμα των εισαγγελέων Κυβέλου και Σίσκου, όπου αναφερόταν μεταξύ άλλων: «Στους λογαριασμούς αυτούς καταγράφονται χρεώσεις και πιστώσεις σημαντικών χρηματικών ποσών.
Αξιοσημείωτο είναι ότι τα έγγραφα της αλληλογραφίας της τράπεζας αποστέλλονταν στην αναγραφόμενη σε αυτά διεύθυνση Πελοποννήσου 11 στην Αργυρούπολη, η οποία φέρεται ως διεύθυνση κατοικίας της κ. Σταμάτη, πλην όμως στην παραπάνω διεύθυνση διέμενε ο αδελφός της Παναγιώτης Σταμάτης, ο οποίος, όπως έχει ήδη προαναφερθεί, μεσολάβησε στις συναλλαγές για τις εργασίες ανακαίνισης στην επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου 33 οικία.

20170504162341_img_100514939043474-1024x683
Είναι προφανές -τονίζουν οι εισαγγελείς- ότι προτιμήθηκε η αποστολή των εγγράφων στην παραπάνω διεύθυνση, προκειμένου να αποτραπεί κατά το δυνατό το ενδεχόμενο διαρροής του περιεχομένου τους».

«Μιλάει» και το τελευταίο σημειωματάριο
Τα «μέτωπα», ο φόβος των εισαγγελέων και οι παλιοί γνωστοί

Στο τελευταίο σημειωματάριο-ημερολόγιο του γραφείου του για το 2011 έχει καταγράψει την αγωνία του για τις ποινικές υποθέσεις που «έτρεχαν» εναντίον του ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αναφέρεται και στην εφέτη-ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, η οποία χειρίζεται τη δικογραφία για την υπόθεση του Βατοπεδίου, γεγονός που μπορεί να αποδοθεί στο ότι σχετίζεται με την offshore εταιρεία TORCASO, που φέρεται ότι ανήκει στον κ. Τσοχατζόπουλο και εμπλέκεται στην αγορά του νεοκλασικού της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Συνεχείς είναι οι αναφορές του στις οχλήσεις του ΣΔΟΕ, που τον είχε καλέσει να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την υπόθεση των offshore εταιρειών που φέρεται ότι λειτουργούσαν ως «πλυντήριο» για τις μίζες.

Ανήμερα την 28η Οκτωβρίου έχει σημειώσει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός:
20170504162341_img_100514939043474-1024x683
Συνεχείς είναι οι αναφορές στο σημειωματάριο του Ακη στο ΣΔΟΕ, καθώς οι οχλήσεις του Σώματος για τις υποθέσεις που εκκρεμούσαν ήταν διαρκείς
Στις σελίδες του σημειωματαρίου του πρώην υπουργού αναγράφεται ευκρινώς το όνομα του γνωστού από τη δεκαετία του ’90 Λιβανέζου επιχειρηματία Τζορτζ Χάλακ
Συνεχείς είναι οι αναφορές στο σημειωματάριο του Ακη στο ΣΔΟΕ, καθώς οι οχλήσεις του Σώματος για τις υποθέσεις που εκκρεμούσαν ήταν διαρκείς Στις σελίδες του σημειωματαρίου του πρώην υπουργού αναγράφε
«43 ΜΕΤΩΠΑ! Διώτης ΣΔΟΕ (σ.σ. αναφερόμενος στον ειδικό γραμματέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Γιάννη Διώτη). ΚΑΛΟΥ (σ.σ. εννοεί προφανώς την ανακρίτρια του Βατοπεδίου).

Εισ. Παρ. Αδάμης, οικονομ εισαγ. (σ.σ. και εννοεί τον εισαγγελέα Πάρη Αδάμη, που ήταν ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας και ο πρώτος που ξεκίνησε τη δικαστική έρευνα σε βάρος του πρώην υπουργού για φοροδιαφυγή και για το πώς αποκτήθηκε το νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου)». Στην ίδια σελίδα είναι σημειωμένο «Οχι Εθνική Γιορτή Παρέλαση Θεσ/νίκη», που ερμηνεύεται ενδεχομένως ότι δεν έπρεπε να εμφανιστεί στην παρέλαση, καθώς ως γνωστόν είχαν σημειωθεί τότε επεισόδια.

Στο ίδιο ημερολόγιο κάνει αναφορές και στον Λιβανέζο επιχειρηματία Τζορτζ Χάλακ, γνωστό από τη δεκαετία του ’90 από την εμπλοκή του ονόματός του σε παλιότερα σκάνδαλα οπλικών συστημάτων.

Επίσης στην ατζέντα του 2001-2002 ο πρώην υπουργός εμφανίζεται να κάνει συχνές αναφορές σε ραντεβού του με τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο.

Στο ίδιο ημερολόγιο και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2002 εμφανίζεται σχεδιάγραμμα που αναφέρεται στη γερμανική εταιρεία ΗDW, που ενεπλέκετο με τη Siemens, σε συμφωνία για την πώληση των ναυπηγείων.

Είναι σημειωμένες λέξεις όπως «Ρώσοι, Γιάννης, 2 ταξίδια, Μόσχα, Ιούλιος, ΔΕΗ, Γιώργος, ΣΚΕΨΕΙΣ 21 σύμβουλοι, ΒΟΣΝΙΑ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ Αγωγός» κ.λπ.

Το μήνυμα
«Εσύ καθάρισες με τον ΓΑΠ»

Αναφορά σε αρχικά που παραπέμπουν στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου (Γ.Α.Π.) κάνει στις προσωπικές του σημειώσεις ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος. Γράφει: «Μετά από εβδομάδες και μήνες κοροιδίας, που έψαχνες για διάφορες λύσεις ”μεταφοράς” δεν μου έστειλες τίποτα. Κι εγω όμως έσω μάθει ότι, εσύ καθάρισες με ον Γ.Α.Π!».

Σύμφωνα με ερμηνεία που δόθηκε στα γραφόμενα του κ. Τσοχατζόπουλου, προφανώς απευθύνεται στον πρώην στενό συνεργάτη του, στον οποίο απευθύνεται στο μεγαλύτερο μέρος των σημειώσεών του και του ζητάει εναγωνίως περίπου 1 εκατ. ευρώ!

Ζητά χρήματα
Στο ίδιο σημείωμα απευθύνεται στο ίδιο πρόσωπο, πάλι ζητώντας χρήματα: «Ζητώ λεπτά τώρα. Σήμερα μια καθαρή απάντηση πότε και πως. Πόσα; 3χ300.000 είναι μια λογική διακίνηση. Μετά από εβδομάδες και μήνες κοροιδίας, που αναγκάστηκα και βρήκα διάφορους δρόμους και λύσεις μεταφορά βιβλίων».

Ακόμη υπάρχει σημείωση για ραντεβού με τη Μαργαρίτα Παπανδρέου τον Οκτώβριο του 2000, καθώς επίσης και αναφορές σε άλλα πρόσωπα, που είναι συγκατηγορούμενοι του κ. Τσοχατζόπουλου.

Από τα στοιχεία που κατασχέθηκαν στο σπίτι και το γραφείο του πρώην υπουργού φέρεται να προκύπτει η ύπαρξη μιας ακόμη offshore εταιρείας, με έδρα τη Λιβερία.

20170504162341_img_100514939043474-1024x683
Ελεύθερος από σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος ο οποίος εμφανίστηκε να βγαίνει από τις φυλακές Κορυδαλλού εμφανώς καταβεβλημένος κρατώντας από το χέρι τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη.

Η αποφυλάκιση αν και είχε προγραμματιστεί για χθες, εντούτοις, ορισμένα διαδικαστικά θέματα συν 2.000 ευρώ επιπλέον που απαιτήθηκαν (εξαγορά καταδίκης για το πόθεν έσχες), την ανέβαλλαν.

Σήμερα ωστόσο λύθηκαν όλα τα διαδικαστικά προβλήματα και αφού είχαν βρεθεί τα 200 χιλιάδες ευρώ βγήκε από τη φυλακή όπου παρέμεινε σχεδόν πέντε χρόνια

Στις αρχές Απριλίου το πενταμελές εφετείο έκανε δεκτή με οριακή πλειοψηφία 2 έναντι 3 την αίτηση αποφυλάκισης του Άκη και όρισε σαν εγγύηση τα 200.000 ευρώ.

“Σήμερα είναι σημαντική μέρα για μένα. Έληξε οριστικά και αμετάκλητα ο βασανισμός και ο εγκλεισμός μου, με ευθύνη των κυβερνήσεων Γιώργου Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη. Στο δικαστήριο θα αντιμετωπιστεί αυτή η υπόθεση πενταετούς διάρκειας. Τώρα έρχεται η ώρα να συζητηθούν όλα”, είπε αμέσως μετά την αποφυλάκιση του ο Άκης Τσοχατζόπουλος


Ο πρώην υπουργός Άμυνας, καταδικασμένος πρωτοβάθμια σε 20ετή κάθειρξη για παράνομες αμοιβές που κρίθηκε πως έλαβε για την προμήθεια των υποβρυχίων και των TORM 1, πέρασε σήμερα την πύλη εξόδου των φυλακών Κορυδαλλού, έναν μήνα μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να αποδεχθεί την πέμπτη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισής του.

Το δικαστήριο, με οριακή πλειοψηφία 3 προς 2, συναίνεσε στην αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, επιβάλλοντας χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ και αυστηρούς περιοριστικούς όρους. Η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, που σε λίγο καιρό θα εκδώσει απόφαση για την υπόθεση των «δώρων» που φέρονται να έλαβαν ο πρώην υπουργός και συνεργάτες του από τα δύο εξοπλιστικά προγράμματα, είχε βρει τον κ. Τσοχατζόπουλο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου είχε μόλις υποβληθεί σε επέμβαση παράκαμψης στεφανιαίας αορτής. Μετά τη νοσηλεία του, ωστόσο, ο πρώην υπουργός επέστρεψε, στις 21 Απριλίου, στη φυλακή, καθώς δεν είχε συγκεντρώσει το ποσό της εγγύησης, κάτι που επιτεύχθηκε λίγες ημέρες μετά. Ωστόσο, και πάλι η αποφυλάκιση του πρώην υπουργού καθυστέρησε, καθώς προέκυψαν ουσιαστικά, προηγούμενη καταδίκη με χρηματική ποινή που έπρεπε να καταβληθεί, αλλά και τυπικά ζητήματα, που δεν είχαν επιτρέψει μέχρι σήμερα την έκδοση του αποφυλακιστηρίου.

20170504162341_img_100514939043474-1024x683

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη

Υποβολή απάντησης