«Noor One» και Καμμένος προκαλούν πανικό στο Μαξίμου

-noor-one-kai-kammenos-prokaloun-paniko-sto-maksimou

Οι πρόσφατες περιπέτειες του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη και η κάκιστη εμφάνιση του υπουργού στη Βουλή, γεννάνε πολλές φήμες. Φήμες που αν επιβεβαιωθούν μπορεί να προκαλέσουν έντονες αναταράξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Εξ ου και η βιαστική πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα στο ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούν. Μην απορήσετε αν κάνει το ίδιο και στον Βασίλη Λεβέντη. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε απόγνωση καθώς πλέον διαπιστώνει ότι ο Καμμένος δεν είναι το στήριγμά του επειδή έσπασε το χέρι του, αλλά ένα βαρίδι που μπορεί να τον πάρει μαζί του στο βόθρο που έχει ανοίξει.

Οι πληροφορίες λένε ότι την επόμενη εβδομάδα, στη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ο Καμμένος θα προσπαθήσει να κάνει ρελάνς, να πάρει τη ρεβάνς για όσα έχουν ειπωθεί. Θα δημιουργήσει τεχνητή ένταση, θα κραδαίνει ξανά χαρτιά άνευ ουσίας, θα τα βάλει με τη διαπλοκή και τα μεγάλα συμφέροντα, θα κάνει και μερικές «αποκαλύψεις» της συμφοράς και θα προσπαθήσει να ξαναπατήσει στα πόδια του.

Ανεξαρτήτως της υπόθεσης σε επίπεδο ποινικό, αν δηλαδή εμπλέκονται επιχειρηματίες ή άλλοι μεγαλόσχημοι κι αν θα πάνε φυλακή, έχει δημιουργηθεί σοβαρό πολιτικό πρόβλημα. Ο κυβερνητικός συνασπισμός στήθηκε σε έναν «γάμο» που για πολλούς ήταν ανίερος. Ο αριστερός Αλέξης με τον δεξιό (ή και ακροδεξιό) Πάνο; Όμως, η βουλιμία της εξουσίας τους κράτησε ζωντανούς και ο ένας να πίνει νερό στο όνομα του άλλου. Η υπόθεση του Noor 1, όμως, η ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και τα εξωθεσμικά νταραβέρια του υπουργού Άμυνας έχουν προκαλέσει πανικό στο Μαξίμου.

Κάποιες πληροφορίες λένε ότι και το καραμανλικό στρατόπεδο, στο οποίο ο Καμμένος θέλει να θεωρείται εκπρόσωπός του, αδειάζουν τον υπουργό Άμυνας. Είπαμε, είναι σοβαρό να θεωρείσαι βαρίδι που όλοι θέλουν να σε ξεφορτωθούν για να μην τους πάρει μαζί τους.

Αν και το καλοκαιράκι είναι ό,τι πρέπει για ξεχαστεί η υπόθεση, η ουσία είναι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταλάβει ότι δεν πάει άλλο με τον εκ δεξιών συνέταιρό του. Κι επειδή πρόθυμοι ηλίθιοι δεν υπάρχουν σε άλλα κόμματα για να στηρίξουν την κυβέρνηση, όλα τα σενάρια είναι ανοικτά.

Είναι σίγουρο ότι ο Τσίπρας θα ήθελε να ζητήσει από τον Καμμένο την παραίτησή του, όμως, ο άλλος δεν πρόκειται να φύγει και θα απειλήσει με αποχώρηση και από την κυβέρνηση. Ξέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να πάει τώρα σε εκλογές και γι’ αυτό εκβιάζει με κάθε τρόπο. Γνωρίζει άλλωστε ότι αν γίνουν εκλογές και δεν βγουν οι ΑΝΕΛ στη Βουλή για να έχουν προστασία τότε θα τρέχει και δεν θα φτάνει με τα όσα θα αποκαλυφθούν.

Δεν θα παραιτηθεί, λοιπόν, ο Καμμένος έτσι εύκολα και δεν θα αποδεχθεί και την υποβάθμισή του. Ίσως αν άλλαζε υπουργείο για να πέσουν οι τόνοι, τότε κάτι θα μπορούσε να γίνει.

Η άλλη λύση για τον Τσίπρα είναι να στείλει στον αγύριστο τους ΑΝΕΛ και να πάει σε εκλογές, επικαλούμενος άλλους λόγους. Π.χ. το φθινόπωρο με τη νέα αξιολόγηση να βάλει μπουρλότο και να καταγγείλει τους δανειστές. Με τον τρόπο αυτό απλά θα φέρει πιο κοντά την ήττα του, όμως, μήπως και αυτή δεν είναι μια διέξοδος για ένα κόμμα που καταρρέει;

Η περίπτωση να το κάνει… Κούγκι ο Καμμένος ώστε να το παίξει αντιμνημονιακός και πολέμιος των συμφερόντων και της διαπλοκής, παίζει επίσης σαν σενάριο. Έτσι, θα θελήσει να «κλέψει» την είσοδό του στη Βουλή παίζοντάς το επαναστάτης, ακόμη και καταγγέλλοντας τον… Τσίπρα.

Σε κάθε περίπτωση, την πρωτοβουλία των κινήσεων θα έπρεπε να έχει ο πρωθυπουργός, ο οποίος μάλλον περιμένει τις εξελίξεις και τις αποκαλύψεις για το ναρκοπλοίο και θα πράξει αναλόγως. Μετά το χαστούκι που έφαγε από το ΠΑΣΟΚ και καθώς δεν μπορεί να βρει χρήσιμους ηλίθιους για να παίξει το παιχνίδι του, μάλλον θα παραμείνει όμηρος του Καμμένου μέχρι… οι εξελίξεις να τον κάψουν κι αυτόν.

Γενικώς η κυβέρνηση μοιάζει με παραζαλισμένο κοτόπουλο. Ελπίζουμε όχι από τους τόνους ηρωίνης στα αμπάρια του πλοίου…

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη