Μόνο αν γίνουμε Ελβετία θα σωθούμε!

trapezitesImageHandler.ashx_

Για να σωθεί η Ελλάδα πρέπει να γίνει Ελβετία! Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από το κλείσιμο της διαβόητης β΄αξιολόγησης και της αγωνιώδους προσπάθειας της εγχώριας αγοράς να σταθεί στα πόδια της. Ο Ελληνας πρωθυπουργός θυσιάζει ένα ολόκληρο ΑΕΠ μέχρι το 2060 στο βωμό μιας «υποσχετικής» για ένα χρέος που γνωρίζουμε εξαρχής ότι δεν είναι βιώσιμο. Την ώρα που όλοι στις Βρυξέλλες, το ΔΝΤ, ακόμα και ο ίδιος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αποσβολωμένοι παρουσίαζαν εν είδη ιατρικού ανακοινωθέντος μετά από βαρύ χειρουργείο το γεγονος ότι η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αλλά τα ζωτικά όργανα του ασθενή είναι κλινικα νεκρά, ο Πρωθυπουργός πανηγύρισε ότι το 2018 τελειώνουν τα Μνημόνια!

Και μάλιστα με νέο ντεκόρ που επιμελήθηκε αριστοτεχνικά η επικοινωνιακή ομάδα του Μαξίμου (προφανώς με τη συνδρομή από καμια 30αριά τεχνικούς,φωτιστές,φροντιστές, σκηνοθέτες της ΕΡΤ υπό την σαφή καθοδήγης του επικοινωνιολόγου Καρανίκα τον που τον περίμενε με αγωνία να ολοκληρώσει την εκπομπή της η Ελένη για να δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα της σεμνής πλην απέριτης τηλεοπτικής δήλωσης).

Επειδή όμως οι ψυχροί αριθμοί της οικονομίας ποτέ δεν διαψεύδονται, είναι άγνωστο από που αντλείται αυτή η μεγάλη χαρά και ικανοποίηση από τις διαπραγματεύσεις που έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί πέρυσι τον Οκτώβριο-Νοέμβριο (κατά την ομολογία Σόιμπλε).

Και γιατι το λέμε αυτό:

Το δημόσιο χρέος σήμερα είναι στο 176% του ΑΕΠ . Δηλαδή 316,8 δις ευρω (με ΑΕΠ στα 180 δις ευρώ)

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ το 2060 προβλέπεται ότι θα είναι στα επίπεδα του 276% . Δηλαδή το 2060 θα είναι 496,8 δις ευρώ σε απόλυτους αριθμούς. Δηλαδή το χρέος της χώρας μας θα αυξηθεί μέχρι τότε κατά 180 δις ευρώ!

Τα πρωτογενή πλεονάσματα (3,5% εως το 2022 και 2% εως το 2022) που συμφώνησε με τυμανοκρουσίες η κυβέρνηση θα στραγγίξουν συνολικά την οικονομία κατά 158,8 δις ευρώ μέχρι το 2060 (μακάρι η χώρα να απογειωθεί και να έχει ανάπτυξη και τα πλεονάσματα να μην προέρχονται από φόρους *πέρυσι εισεπραξε επιπλέον 7 δις μόνο από πρόσθετους φόρους).

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι πολύ απλό:

Γιατί προχωρήσανε σε μια συμφωνία και υπογράψανε τη σφαγή όλων των Ελλήνων έως το 2060 με αφαίρεση από την οικονομία (δηλαδή τις τσέπες όλων μας) ενός σχεδόν ολοκληρου ΑΕΠ …όταν το 2060 το χρέος θα είναι και πάλι αυξημένο κατά 180 δις (1 σημερινό ολόκληρο ΑΕΠ).

Με άλλα λόγια, και όσους γνωρίζουν οικονομικά, ακόμα και μια «καλή» συμφωνία για το χρέος να υπάρξει στα τέλη του 2018, κανείς δεν μπορεί να μας πει με βεβαιότητα τι θα γίνουν – και πως θα πληρωθούν αυτά τα επιπλέον 180 δις.

* Προφανώς με μια επιμήκυνση εως το 2160 ή και παραπέρα.

Όλα τα παραπάνω θα ανατραπούν μόνο αν η χωρα επιτύχει ρυθμούς ανάπτυξης άνω του 4 με 5% ετησίως…Δηλαδή αν γίνει Ελβετία (υπάρχει ελπίδα δηλαδή και για τους Ρομά στο Μενίδι…)

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη