Τι να κάνετε αν μπουκάρουν οι κλέφτες στο σπίτι σας

kindunos-na-katastei-grafiki-i-baroufakiada

Πολύ ωραίο το λαϊκό ανάγνωσμα του Βαρουφάκη για τις καλοκαιρινές διακοπές. Ακόμη καλύτερο που τώρα κορυφαίοι Συριζαίοι υπουργοί και στελέχη κάνουν ότι δεν τον γνωρίζουν. Ο Παπαδημούλης, ο Πολάκης, ακόμη και ο ίδιος ο Τσίπρας με τον Τσακαλώτο οι οποίοι τώρα απαρνιούνται το… asset τους, το σπουδαίο πολιτικό και οικονομικό κεφάλαιο για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τη χώρα. Έτσι δεν έλεγες Αλέξη;

Εν πάση περιπτώσει, με τα συνεχή αποκαλυπτικά γεγονότα που ανασύρει ο «νάρκισσος» και «άρρωστος» με τη δημοσιότητα Γιάνης, ελλοχεύει ένας κίνδυνος. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τη… συνήθεια. Συνηθίζουμε εύκολα να μιλάμε για την έξοδο της χώρας από το ευρώ που σχεδίαζε μια δράκα τρελών, χωρίς να σκεφτόμαστε τις συνέπειες της πράξης αυτής. Και δυστυχώς, μπορεί ο Τσίπρας να τα… έκανε πάνω του και να μην πήγε στο σχέδιο Β, όμως, αυτό που μένει είναι ότι ένα μεγάλο μέρος της αριστεράς το είχε κατά νου, το δρομολογούσε, προσπαθούσε να κλείσει συμφωνίες με Ρωσία, Κίνα και Βενεζουέλα, επιχειρούσε να φτιάξει ένα καθεστώς που θα στηρίξει την επιστροφή στη δραχμή.

Η συνεχής αναφορά στα τρελά σχέδια της ομάδας Τσίπρα – Βαρουφάκη και διάφορων σαλτιμπάγκων της οικονομίας και της πολιτικής, δημιουργεί ένα σκηνικό τύπου «δε βαριέσαι μωρέ. Κάτι μπορεί να ήξεραν κι αυτοί. Μήπως περνάμε καλά με το ευρώ;».

Είναι η ενίσχυση του κόμματος της δραχμής που ακόμη και σήμερα «σπρώχνεται» από ομάδα λαϊκιστών της αριστεράς, από ψεκασμούς όλου του φάσματος και από επιχειρηματίες που έχουν την περιουσία τους στο εξωτερικό και ουδόλως ενδιαφέρονται για το ποιο νόμισμα θα έχει η Ελλάδα και πώς θα ζουν οι Έλληνες.

Το λαϊκό καλοκαιρινό ανάγνωσμα με το οποίο μας τροφοδοτεί σε δόσεις ο Βαρουφάκης, μπορεί να κάνει φαινομενικά ζημιά στην κυβέρνηση, όμως, κάνει μεγαλύτερη ζημιά στην εικόνα της χώρας ως ευρωπαϊκή και στην προοπτική της ως τέτοια.

Και ακόμη χειρότερα: Όλο αυτό το σόου μας κάνει να ξεχάσουμε τις συνέπειες των ενεργειών των Συριζαίων εκείνες τις ημέρες. Ο Τσίπρας, ο Τσακαλώτος, ο Πολάκης, ο Βαρουφάκης και όλοι οι… μπαρούφες αριστεροί της εύφορης κοιλάδας προφανώς θέλουν πολύ να ξεχαστεί το σκηνικό που είχε στηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2015. Τότε οι σημερινές αποκαλύψεις του Βαρουφάκη ήταν «οργανωμένο σχέδιο δημοσιογράφων για να ρίξουν την πρώτη φορά αριστερά». Έτσι δεν έλεγαν; Αυτοί οι αλήτες, οι ρουφιάνοι, οι δημοσιογράφοι έφταιγαν για όλα.

Θέλουν επίσης να ξεχαστεί το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα οι τράπεζες είναι… κλειστές, ότι έχουμε capital controls εμείς και μια χώρα ακόμη της Αφρικής.

Θέλουν να ξεχαστεί το γεγονός ότι έφυγαν δισεκατομμύρια από τις τράπεζες. Επίσης, ότι μέσα σε δύο χρόνια η φορολογική αφαίμαξη ήταν τρομακτική και βασική αιτία ήταν εκείνη η διακυβέρνηση. Μήπως πρέπει να ξεχάσουμε τις ουρές της ξεφτίλας στα ΑΤΜ; Μήπως να ξεχάσουμε ότι εξαιτίας αυτών των γελοίων η ζωή όλων μας έγινε χειρότερη;

Μήπως να πούμε «πάλι καλά που γλιτώσαμε τη δραχμή κι ας καταστρέψαμε τη χώρα αλλά δεν… την καταστρέψαμε εντελώς»;

Και κάτι για τον Βαρουφάκη; Από πότε αυτός ο πολιτικός και οικονομικός ολετήρας εμφανίζεται ως πατριώτης και πουλάει υπηρεσίες για τη χώρα; Από πότε του δώσαμε το δικαίωμα να παίζει με την πατρίδα μας; Από πού κι ως που πατριώτης αυτός που με τις πράξεις του και τα «ουάου» του μας διέλυσε τη ζωή; Κι από πότε θα ανεχθούμε ξανά τον ίδιο ως σωτήρα της Ελλάδας;

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη