Ο Ήρωας κι ο δράκος του…

7527

Κάθε 3 λεπτά, κάπου στον κόσμο, γονείς ακούνε «Το παιδί σας έχει καρκίνο». Λέξεις που κανένας γονέας δεν θα πρέπει να ακούει, λέξεις που αλλάζουν τα πάντα σε δευτερόλεπτα.

Και τι να πεις σε αυτό τον γονιό; Θες τόσα να πεις και δεν μπορείς να πεις τίποτα. Και ίσως, τελικά, να μην πρέπει να πεις και τίποτα. Ο λόγος σου φτωχός μπροστά στο μεγαλείο της δύναμης του γονιού, του παιδιού, αλλά και όλης της οικογένειας.

Μην πεις! Πράξε! Δεν είσαι γιατρός, ούτε ειδικός. Είσαι όμως άνθρωπος, κι ο άνθρωπος φτιάχτηκε για να πολλαπλασιάζει την αγάπη. Να την μοιράζει μέσα από την καρδιά του με όποιο τρόπο μπορεί. Φτιάξε μια ζωγραφιά, μια κάρτα, πάρε ένα αστείο παιχνίδι. Πήγαινε να του κάνεις παρεούλα, να παίξεις μαζί του (όσο αυτό επιτρέπεται). Σου μοιάζει χαζό; Ανούσιο; Είσαι «μεγάλος» πια, γι’αυτό. Όμως δεν είναι.

Ήταν χειμώνας όταν γνώρισα έναν μικρό 4χρονο φίλο μου. Δεν ήξερα τι να του πω, τα χέρια μου είχαν παγώσει, μήπως πω ή κάνω κάτι λάθος. Συστηθήκαμε κι αρχίσαμε να φτιάχνουμε κάθε λογής κατασκευές. Γελάσαμε, παίξαμε, πλύναμε πολλές φορές τα χεράκια μας γιατί δεν έπρεπε να μας πιάσει κανένα κακό μικρόβιο, γιατί θα δυσκόλευε τη μέρα μας. Πότε ήρθε κιόλας το βράδυ; Η νοσοκόμα με ενημέρωσε πως έπρεπε να φύγω. Δεν ήθελα, μα έπρεπε.

Περπατώντας στο διάδρομο άκουσα ένα τρεχαλητό και δυο χεράκια με αγκάλιασαν.
«Ξέρεις, εγώ μπορεί να είμαι μικρούλης και λίγο αρρωστούλης, κι εσύ μπορεί να στεναχωριέσαι γι’αυτό. Αλλά ήθελα να σου πω ότι σ” ευχαριστώ που με αγαπάς. Ο γιατρός μου δίνει φαρμακάκια, κι εγώ σκοτώνω τον καρκινόδρακο με αγάπες και χαμόγελα! Σήμερα νομίζω παραλίγο να τον σκοτώσω για τα καλά!»

Σου μοιάζει ακόμη χαζό το να προσφέρεις λίγο από το χρόνο σου; Γιατί, πίστεψέ με όταν σου λέω, πως στα μάτια ενός παιδιού, ο ελάχιστος χρόνος που μπορείς να διαθέσεις, είναι ένα σπουδαίο όπλο στη δύσκολη αυτή μάχη του.

Ο παιδικός καρκίνος δεν είναι απλώς παιδικά γυμνά κεφαλάκια. Είναι κάτι βαθύτερο, πιο ουσιαστικό. Ο ήρωας και ο δράκος του. Κι αυτός ο ήρωας, δεν ήξερε πώς να πολεμήσει. Έμαθε. Αναγκάστηκε να μάθει. Όμως έχει τέτοια θέληση και αγάπη για ζωή που και πέντε λεπτά από το χρόνο σου, θα του φανούν ως ένα δυνατό σπαθί να πολεμήσει το δικό του δράκο!

Ο Σεπτέμβρης είναι μήνας ενημέρωσης κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας. Βρες το σαν αφορμή, σαν ένα ξεκίνημα, ενημερώσου και βοήθησε να ενημερωθούν κι άλλοι!

Μην αφήνετε την λέξη καρκίνος να σας τρομάζει. Μην κλείνετε τα μάτια σας. Υπάρχει και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Δίπλα τους, μαζί, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

Αν ο καθένας από εμάς βάλει ένα μικρό κομμάτι του, αυτό το λίγο θα γίνει ένα πραγματικά μεγάλο κομμάτι! Επειδή το αξίζουν, γιατί είναι ήρωες.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°