Η απόλυτη παράνοια: Καταργούνε τις Πανελλαδικές για να επιστρέψουμε στις Πανελλαδικές!!!

i-apoluti-paranoia-katargoune-tis-panelladikes-gia-na-epistrepsoume-stis-panelladikes

Αν κάθιζες στα θρανία όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης και ήθελες να τους βάλεις βαθμό δεν θα ήξερες σε ποιον να πρωτοβάλεις μηδέν. Είναι όλοι τους τέτοια μηδενικά που είναι απορίας άξιον πώς αυτή η χώρα δεν έχει ήδη βουλιάξει με αυτούς που σήμερα είναι στο τιμόνι.

Όμως, επειδή τις τελευταίες ημέρες είναι στην επικαιρότητα η παιδεία, αυτός ο Γαβρόγλου σπάει όλα τα ρεκόρ ανικανότητας. Για να μην πούμε και ανοησίας μιας και είναι πανεπιστημιακός ο άνθρωπος και κρατάμε μια επιφύλαξη. Αλλά αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που υποτίθεται ότι έχει φάει τη ζωή του στο χώρο της εκπαίδευσης να είναι και τόσο ανίκανος;

Προφανώς φταίει η ιδεοληψία, η αριστερίλα με την οποία μεγάλωσε. Αλλά και η τάση της Αριστεράς να καταστρέφει τα πάντα στο διάβα της. Μετά το σάλο που έχουν προκαλέσει τα διάφορα σενάρια για την αντικατάσταση των Πανελλαδικών από ένα άλλο σύστημα, ο Γαβρόγλου επιχείρησε να μας εξηγήσει τι έχει στο θολωμένο του μυαλό. Δεν μιλάμε για το τι μπορεί να έχει ο Τσίπρας διότι αυτός είναι σίγουρο ότι δεν έχει απολύτως τίποτε και δεν έχει ιδέα τι θέλει να κάνει στα σχολεία μας, πέραν της απαξίωσής τους και της αποθέωσης της μετριότητας.

Ο Γαβρόγλου λοιπόν βγήκε να εξηγήσει για τα σχετικά με την κατάργηση των πανελλαδικών και τις διπλές εξετάσεις, Ιανουάριο και Ιούνιο και τα έκανε χειρότερα. Είπε θα είναι… προαιρετικές οι πρώτες εξετάσεις.

«Εγώ θα έλεγα να το πάρουν όλοι οι μαθητές. Αν τώρα κάποιοι μαθητές πουν, “εγώ δεν το θέλω και θέλω να πάω κατευθείαν τον Ιούνιο”, θεωρώ ότι θα έχουν το δικαίωμα να το κάνουν. Αλλά να με θυμηθείτε και καταλαβαίνετε πως το λέω αυτό, ότι παιδαγωγικά θα το αγκαλιάσουν όλοι».

Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα λέγοντας ότι αυτή είναι η πρόταση για το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ-ΤΕΙ και πρόσθεσε ότι συζητά οποιαδήποτε άλλη πρόταση, αρκεί να οδηγεί στον ίδιο στόχο, δηλαδή τη ριζική αλλαγή του Λυκείου και του υπάρχοντος συστήματος.

«Καταργούμε το σημερινό και φέρνουμε ένα σύστημα το οποίο προφανώς και έχει μέσα του εξετάσεις. Τώρα, το αν θα κάνεις εξετάσεις στη μέση του ακαδημαϊκού έτους, αυτό το πράγμα παιδαγωγικά ξέρουμε ότι είναι πάντα υπέρ του μαθητή, διότι αυτό θα μετράει μόνο θετικά στον τελικό βαθμό. Αυτό, πως να το πω, πρέπει όλοι να το αγκαλιάσουμε, διότι δεν θα εξαρτηθούν τα πάντα από τον Ιούνιο».

Και τόνισε: «Με την ευθύνη του μαθητή προφανώς μπορεί να είναι προαιρετική η συμμετοχή στις εξετάσεις του Ιανουαρίου. Θέλω να είναι σαφές το εξής: Αυτά όλα έχουν μέσα τους και μία παιδαγωγική διάσταση. Άρα το θέμα είναι να πειστεί, ο μαθητής, οι γονείς και κυρίως οι εκπαιδευτικοί ότι πρέπει να καλλιεργήσουμε την εκπαιδευτική διάσταση. Το προαιρετικό στην προκειμένη περίπτωση είναι εγγενές στοιχείο της πρότασής μας. Εμείς όμως λέμε ότι με το να πας έχεις πάρα πολλά θετικά. Έχεις όπλο για τον Ιούνιο».

Δηλαδή τι μας λέει ο Γαβρόγλου που καταργεί τις Πανελλαδικές του Ιουνίου. Ότι θα υπάρχουν εξετάσεις τον Ιανουάριο που άμα γουστάρει ο μαθητής θα πηγαίνει και μετά θα υπάρχουν και οι εξετάσεις του Ιουνίου που θα είναι υποχρεωτικές. Δηλαδή επιστρέφουμε στις Πανελλαδικές. Είναι ή όχι παράνοια; Είναι τρελοί και ανίκανοι οι άνθρωποι; Παίζουν ή όχι με τα παιδιά μας; Τα διώχνουν ή όχι από την Ελλάδα;

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη