«Στην πολιτική, ηθική δεν υπάρχει, παρά μόνο σκοπιμότητα».

sunitheia-stin-anithikotita-

Δεν είμαστε χαρούμενοι γιατί ο Τσίπρας και ο Καμμένος κάνουν ό,τι γουστάρουν και τους περνάει.

Δεν είμαστε χαρούμενοι για την κηλίδα και το ζεμπέκικο του Κουρουμπλή, ούτε για τα τηλεφωνήματα του ψεκασμένου στον ισοβίτη.

Δεν είμαστε καν χαρούμενοι γιατί η συγκυβέρνηση κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Η χώρα είναι μπάχαλο, η κοινωνία εξοργισμένη αλλά… καναπεδάτη, οι λίγοι σοβαροί άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα και όσοι έμειναν βρίσκονται στη γωνία περιμένοντας ένα θαύμα, μπας κι αυτή η χώρα αλλάξει.

Βλέπουμε τραγικά γεγονότα τον τελευταίο καιρό σε όλα τα επίπεδα. Από την αλαζονεία και την «τσογλανιά» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μέχρι τα κωμικοτραγικά που συμβαίνουν στην Κεντροαριστερά ή το γεγονός ότι ο πρώην ΟΝΝΕΔΙΤΗΣ για 30 αργύρια (μπορεί και παραπάνω) κάνει σέρβις στη Φώφη.

Αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο απ’ όλα τα εγκλήματα που έχει κάνει η κυβέρνηση της Αριστεράς είναι ότι έχει εκπαιδεύσει την ελληνική κοινωνία στην ανηθικότητα. Η έλλειψη ηθικής, φραγμών, αξιοπρέπειας, έχει γίνει κανόνας. Οι πολίτες συνηθίζουν στο ψέμα, στην παρανομία, στη μη τήρηση των νόμων ή στην καταπάτηση βασικών αρχών.

Για σκεφτείτε όλα όσα συμβαίνουν. Από τον Καμμένο που παίζει ρουλέτα και ζει πλουσιοπάροχα στο Λονδίνο μέχρι το σύνολο των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που δεν τόλμησε ούτε ένας να πει στον συγκυβερνήτη «βρε άθλιε. Εσύ δεν φώναζες ότι αυτοκτονούν από την πείνα οι Έλληνες; Πώς τώρα κάνεις αυτά που κάνεις και βάζεις τη γυναίκα σου να απαντήσει;».

Ούτε ένας Συριζαίος, ένας αριστερός, δεν βρίσκεται να πει μια κουβέντα για όσα ζούμε καθημερινά. Πάρτε για παράδειγμα το μεταναστευτικό. Η προοδευτική κυβέρνηση έφερε χιλιάδες στην Ελλάδα διαφημίζοντας τη χώρα μας ως παράδεισο ή ως τόπο που θα έρχονται, θα λιάζονται, θα τρώνε και θα πίνουν τζάμπα. Και βγαίνει η έκθεση – κόλαφος και λέει ότι στα hots pots του Μουζάλα καταγράφονται εικόνες ντροπής. Οι πρόσφυγες είναι σαν ζώα. Για σκεφτείτε να συνέβαινε κάτι τέτοιο με κυβέρνηση της δεξιάς. Θα είχαν πέσει τα τσιμέντα της Βουλής.

Κι όμως, μια ανθρωπιστική οργάνωση, μια ΜΚΟ δεν βγήκε να καταγγείλει την κυβέρνηση. Είναι αυτό εθισμός στην ανηθικότητα ή όχι;

Το ίδιος με τους Ρουβίκωνες που μπαίνουν σε ένα υπουργείο ανενόχλητοι, φτάνουν μέχρι το γραφείο του υπουργού, όπως είχαν φτάσει και μέχρι τη Βουλή, αλλά η αντίδραση είναι «ε, δεν έγινε και τίποτε». Αυτός δεν είναι εθισμός στην παρανομία;

Ανηθικότητα παντού. Φυσιολογικός ο παρά φύσιν γάμος Αλέξη – Πάνου. Φυσικότατη η συνέχεια, δηλαδή ανήθικες συμφωνίες, παζάρια με νομοσχέδια και αντάλλαγμα χειροκρότημα στη Βουλή.

Φυσιολογικό το γεγονός ότι στην παράταξη της κεντροαριστεράς η Φώφη χρησιμοποιεί το κόμμα για να κάνει εκστρατεία ή ότι ο Καμίνης παίζει προσωπικά παιχνίδια με τους πόρους του δήμου. Κανένα πρόβλημα όταν δεξιοί στηρίζουν τη Γεννηματά γιατί την θεωρούν ακίνδυνη ή αριστεροί να στηρίζουν τον δήμαρχο γιατί έχουν κλείσει deals μαζί του.

Υπάρχουν τόσα και τόσα παραδείγματα που δείχνουν αυτό το ανησυχητικό φαινόμενο. Τη συνήθεια στην ανηθικότητα.

Κάποτε έγινε μέγα θέμα γιατί ο Βουλγαράκης μίλησε για το νόμιμο και το ηθικό. Τώρα έχουμε και παράνομο και ανήθικο αλλά κανείς δεν κάνει τον κόπο να τους βάλει στη θέση τους.

Και το χειρότερο απ’ όλα ξέρετε ποιο είναι; Ότι ο εθισμός αυτός, το… ναρκωτικό της έλλειψης ηθικής θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Για σκεφτείτε π.χ. να βγει η δεξιά στην κυβέρνηση και να κάνει κάτι ανήθικο ένας υπουργός. Με τι μούτρα ο Συριζαίος ή ο ψεκασμένος θα πουν «αυτό είναι ανήθικο» όταν έχουν κάνει τα πάντα και χωρίς κόστος;

Ξέρετε, όμως, γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Διότι στα νιάτα τους οι κυβερνώντες διάβαζαν Λένιν ο οποίος είχε γράψει: «Στην πολιτική, ηθική δεν υπάρχει, παρά μόνο σκοπιμότητα».

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη