ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ Πανικόβλητη η elite του χρήματος εγκαταλείπει Μύκονο και Πάρο

kamilesnammos10155066845676775_6965500882926641373_n

Πανικόβλητοι σχεδόν οι πραγματικά πλούσιοι απ΄όλες τις χώρες του κόσμου που είχαν χτίσει πολυτελείς βίλες στο νησί της Μυκόνου σπεύδουν να τις πουλήσουν και να επενδύσουν αλλού σε μια ύστατη στιγμή να προλάβουν την μεγάλη παρακμή του νησιού και την απαξίωση της περιουσίας τους. Τουλάχιστο 100 πολυτελείς βίλες που ανήκουν στην elite του χρήματος έχουν δωθεί προς πώληση σε διεθνή γραφεία real estate. Τα 2 τελευταία καλοκαίρια μάλιστα οι επιφανείς ξένοι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων κατοικιών απέφυγαν να πατήσουν το πόδι τους στο νησί και επέλεξαν κάποιοι απ΄αυτούς να τις επινοικιάσουν σε οικογένειες υποψήφιων αγοραστών.

Ετσι γνωστή λονδρέζικη οικογένεια που έχει στην ιδιοκτησία της μία από τις πλέον επιβλητικές κατοικίες στο νησί, επέλεξε φέτος το καλοκαίρι να φιλοξενήσει στην κατοικία μια οικογένεια βαθύπλουτων Αράβων οι οποίοι μάλιστα έδωσαν και προκαταβολή για να την αγοράσουν. Οι Αγγλοι ιδιοκτήτες επέλεξαν για τις διακοπές τους την Νορβηγία!

Sequence-01.Still003-1-1024x576

Η ίδια εικόνα πανικού επικρατεί και στο νησί της Πάρου παρά τα όσα περί του αντιθέτου γράφουν καμμιά 50αριά Ελληνες δημοσιογράφοι και εκδότες που με τον γνωστό τρόπο απέκτησαν βίλες στο νησί και τρέμουν στην ιδέα ότι η Πάρος έχει φάει τα ψωμιά της. Η φετινή τουριστική περίοδος στο νησί ήταν πιο μικρή από ποτέ ενώ και το περίφημο Αεροδρόμιο τελικά δεν έφερε στην Πάρο τον αριθμό και την ποιότητα των τουριστών που θα επέτρεπε αισιοδοξία για το μέλλον του νησιού. Επειδή τόσο η Μύκονος όσο και η Πάρος βρίσκονται λίγο πριν τον απόλυτο ξεπεσμό με άλλους προορισμούς να παίρνουν κεφάλι όσοι έχουν συμφέροντα στα δύο συγκεριμένα νησιά προσπαθούν με τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ να παρουσιάσουν εντελώς διαφορετική εικόνα.

Sequence-01.Still002-1-1024x576

Το αντίθετο από την πραγματικότητα η οποία δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι φέτος τόσο η Μύκονος όσο και η Πάρος προσέλκυσαν τουρίστες κακής ποιότητας ενώ τα έσοδα του κράτους από τα συγεκριμένα νησιά είναι αστεία: Στην Μύκονο κονομάνε οι Αλβανοί που νοικιάζουν στους Ιταλούς, δύο-τρία ξενοδοχεία (τρόμαξε η μη πληρότητα του Αυγούστου) των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν τους λογαριασμούς στην Ελβετία και ο “Scorpios” των Γερμανών.

Οι πραγματικά πλούσιοι βλέποντας το κιτσαριό του κόσμου που προσέλκυσε και φέτος η Μύκονος του καμηλοΡέμου έχουν ήδη αρχίσει την μεγάλη απόδραση από το νησί. Οπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενες αναρτήσεις μας το ενδιαφέρον των ισχυρών παικτών του διεθνούς real estate στρέφεται πλέον στην παραλιακή ζώνη της Αθήνας που επεκτείνεται ως το Σούνιο. Εδώ πρόσφατα αγοράστηκαν δύο οικόπεδα φιλέτα αντί 30 και 50 εκατ. αντίστοιχα με θέα το Ναό του Ποσειδώνα από Γάλλους και Γερμανούς επενδυτές οι οποίοι σχεδιάζουν να χτίσουν εδώ ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και beach bars όπως ο “Scorpios” της Παράγκας.

Tην ίδια στιγμή πάνω από 50 απεσταλμένοι μεγάλων μεσιτικών γραφείων της Ευρώπης και των ΗΠΑ αναζητούν οικόπεδα και σπίτια στο παραλιακό μέτωπο και ειδικότερα από την Βουλιαγμένη ως το Σούνιο. Το Σούνιο μάλιστα που έχει και χαμηλούς οριενούς όγκους με υπέροχη θέα στο απέραντο γαλάζιο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ζήτησης ενώ έχουν πουληθεί ήδη και 3 παλαιά ξενοδοχεία που είχαν εγκαταλειφθεί.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









kamilesnammos10155066845676775_6965500882926641373_nπηγη