Χιλιόμετρα αγάπης

7522

Θα σε περιμένω μπροστά στο νερό που τρέχει… Θα είναι δειλινό. Ο ουρανός θα είναι ζαλισμένος από την ασύλληπτη ομορφιά των χρωμάτων του. Θα περπατάς προς το μέρος μου ενώ εγώ θα είμαι αφηρημένη και δε θα σε έχω παρατηρήσει καθώς έρχεσαι. Θα καθίσεις δίπλα μου και όλες οι ώρες θα είναι δικές μας. Μπορεί και να μη μιλάμε, μα θα είσαι στραμμένος προς το μέρος μου. Εγώ δε θα πιστεύω ότι πράγματι ήρθες. Θα είμαι ήρεμη και για πρώτη φορά θα σου μιλάω δίχως να καταπίνω τόσο πολύ τα λόγια μου. Είναι που πάντα θέλω τόσα να σου πω. Μα όταν τελικά έρχεσαι, τα λόγια δε φτάνουν στο στόμα ή ακόμα και αν πάνε να βγουν, τα καταπίνω κι έτσι ποτέ δεν καταλήγεις να με γνωρίζεις. Χανόμαστε και οι δυο στις υποθέσεις. Στις υποθέσεις που κανέναν δεν ωφέλησαν, στις υποθέσεις που μπερδεύουν και σκοτεινιάζουν το τοπίο.

Θα χαμογελώ πηγαία και εσύ θα παρατηρείς το χαμόγελο μου. Και θα είναι όμορφα! Θα είναι πολύ όμορφα να καθόμαστε παρέα μπροστά από το νερό που τρέχει και ο ήχος του χαλαρώνει τόσο το νου. Θα είναι πολύ όμορφα να μιλάμε επιτέλους και να μην προσπαθώ να φύγω επειδή δεν τολμώ τίποτα να πω. Καθώς θα φεύγουμε, θα καταφέρεις να με πείσεις να βάλω το πανωφόρι σου μη τυχόν και κρυώσω και κάπως έτσι θα με ντύσεις με το άρωμά σου.
Έτσι θα ήταν καλό να εκφράζεται το ενδιαφέρον, καθώς και όλα τα συναισθήματα που δεν αντέχουν τη μετριότητα, με πράξεις, όχι με νεκρά λόγια που εύκολα τα σαρώνει ο άνεμος.

Θα μας παρατηρώ να περπατάμε δίπλα-δίπλα και θα συνειδητοποιώ πόσο πιο ωραία κυλά η ζωή όταν τη μοιράζεσαι. Όταν θα χαιρετηθούμε, θα σε κοιτάξω με προσοχή για να αποτυπώσω τη μορφή σου, τη λάμψη των ματιών σου, τις γραμμές του προσώπου σου. Για τις επόμενες ώρες θα κουβαλάω την ανάμνησή σου όπου κι αν βρεθώ.

Κι όταν πια θα φύγω και δε θα απολαμβάνω τη θέα σου, θα σε καλώ νοερά…
Θα ξεπροβάλεις τότε από τα έγκατα της μνήμης μου και θα πλημμυρίζεις πάλι το μυαλό μου υπό τον ήχο του νερού που τρέχει. Μπορεί πια να μη θυμάμαι ούτε τ’ όνομά σου, μα θα θυμάμαι τα μάτια σου!

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°