Ετσι ειναι αν ετσι νομιζετε.. Οι εκρηκτικοί φάκελοι που δεν φθάνουν ποτέ στις αίθουσες των δικαστηρίων

RuyWK-1024x681

Κι ενώ οι δολοφόνοι του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος είχε αναλάβει την υπεράσπιση του Αριστείδη Φλώρου (του γνωστού διδύμου Μηλιώνη-Φλώρου) του σκανδάλου της Energa Hellas Power παραμένουν ασύλληπτοι οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής συλλαμβάνουν έναν 29χρονο το οποίο παρουσιάζουν σχεδόν ως εγκέφαλο όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ ο 29χρονος είχε πάρει μέρος στην κατάληψη του ραδιοφωνικού σταθμού Flash. Στον Κωνσταντίνο Γ. χρεώνεται από τις αρχές η αποστολή φακέλου στον Λουκά Παπαδήμο αλλά και στον Bόλφγκανγκ Σόιμπλε. Την ίδια στιγμή προκλητικές υποθέσεις εγχώριων παραγόντων παραμένουν ερμητικά σφραγισμένες σε χρυσά συρτάρια παραγόντων της εγχώριας δικαιοσύνης. Μετά την αποστολή των ντοκουμέντων-φωτιά στο Μέγαρο Μαξίμου είναι λογικό κάποιοι να αισθάνονται πολύ άβολα και για να στρέψουν αλλού το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης είναι ικανοί να συλλάβουν ακόμη και τον Ποπάυ.

Το σύστημα συγκάλυψης ασφυκτικά και είναι έτοιμο να εκραγεί από στιγμή σε στιγμή.

Για την ώρα ο Σύριζα που έχει το μαχαίρι και το πεπόνι και βρίσκεται σε θέση ισχύος βγάζει στη φόρα υποθέσεις που εμπλέκουν πρόσωπα της ΝΔ με αποτέλεσμα κάποιοι άλλοι που όφειλαν εκ της θέσεώς τους να καταδιώκουν τους διεφθαρμένους παράγοντες του τόπου και όχι να συνάπτουν χρυσά deals να επιχειρούν να την βγάλουν καθαρή. Ο Τσίπρας όμως δεν έχει την διάθεση να καθαρίσει κανένα “χρυσόβουλο” και να τον χρεωθεί ο ίδιος.

Ας δούμε τώρα πως σχολίασε ο Κώστας Βαξεβάνης στο documentonews.gr τις τελευταίες αποκαλύψεις για τους Μητροπολίτη Δωρόθεο, Αυγενάκη και τον επικεφαλής της φρουράς της Ντόρας>

Ο Γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, ψυχή από τη ψυχή του Μητσοτάκη, σώμα από το πολιτικό του σώμα, έχει καταγραφεί από τον κοριό σε νόμιμες συνακροάσεις, να μιλά με καταδικασμένο για υπόθεση εκβιασμού (και ερευνώμενο για εμπόριο χρυσού, μαύρο χρήμα και πολλά άλλα), να του κάνει ρουσφέτια και να παίρνει και σχετικά δωράκια.

Ο Αυγενάκης και πάλι, φαίνεται στις ίδιες συνομιλίες (έτσι τουλάχιστον λέει ο φρουρός του) να είναι λεβέντης και μπεσαλής γιατί βοήθησε τον απαγωγέα του Παναγόπουλου. Άλλος νόμος και άλλη τάξη αυτή, του εγκλήματος και της διαπλοκής του. Τον Μητσοτάκη τον ενοχλούν τα Εξάρχεια και η βία αλλά όχι ότι το νούμερο δύο στο κόμμα, συνομιλεί με το πιστοποιημένο έγκλημα και μάλιστα το εξυπηρετεί;

Στις ίδιες καταγραφές, ο επικεφαλής της φρουράς της Ντόρας Μπακογιάννη, αξιωματικός της ΕΛΑΣ, συνομιλεί με την ίδια εγκληματική ομάδα για εξυπηρετήσεις που αφορούν όπλα, πινακίδες αυτοκινήτων και άλλα πολλά καλώντας μάλιστα από το πολιτικό γραφείο της Ντόρας.

Αλλά η διαπλοκή με το έγκλημα δεν τελειώνει εδώ. Η ίδια εγκληματική ομάδα, έχει επαφές με τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο, με τον οποίο φαίνεται να κάνουν συναλλαγές αγοραπωλησίας του χρυσού από την Παναγία της Τήνου και να απειλούν . Είναι η εποχή (Νοέμβριος 2015) που το HOT DOC έχει κάνει θέμα τη δραστηριότητα αυτής της ομάδας με το χρυσάφι της Τήνου και ο κοριός τους καταγράφει να λένε μεταξύ τους πως θα με σκοτώσουν, θα μου δείξουν εμένα και άλλα πολλά.

Περιέργως όμως, ενώ οι εγκληματίες αναφέρονται στις τηλεφωνικές επαφές τους με τον Δωρόθεο που φαίνεται και εντολέας τους, οι συνομιλίες του Μητροπολίτη δεν υπάρχουν στη δικογραφία. Κάποιος με λίγα λόγια έχει αφαιρέσει αυτές τις συνομιλίες. Περιέργως επίσης, ενώ έχουν καταγραφεί οι απειλές για το πρόσωπό μου, οι Υπηρεσίες που χειρίστηκαν την υπόθεση, δεν ένοιωσαν υποχρεωμένες να με ενημερώσουν. Είναι η δεύτερη φορά που ο κοριός καταγράφει εγκληματίες να περιγράφουν πώς θα με εξοντώσουν (την πρώτη φορά μιλούσαν και για τον συνάδελφο Μάκη Νοδάρο) , αλλά το επίσημο κράτος κάνει πως δεν ακούει και σε κάθε περίπτωση δεν με ενημερώνει

Αυτή η ωραία ατμόσφαιρα που αποδεικνύει πως το κράτος και παράγοντές του, αλλά κυρίως πολιτικοί και πρόσωπα της δημόσιας σφαίρας, συνθέτουν το ίδιο το έγκλημα είναι ανατριχιαστική. Το έγκλημα δεν θα υπήρχε όπως υπάρχει, αν δεν υπήρχαν αυτοί οι αφανείς στυλοβάτες και επώνυμοι συνεργάτες του.

Ας υποθέσουμε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν γνώριζε. Τώρα όμως γνωρίζει. Θα λειτουργήσει όπως στην περίπτωση της κυρίας Παπακώστα, ή θα ακολουθήσει την τακτική μπενάκης και Αυγενάκης. Αλλά τότε δικαίως θα υποθέτουμε πως στο βάθος υπάρχει και Μητσοτάκης.

Οσο αφορά τον 29χρονο Κωνσταντίνο Γ. τώρα που έστειλε (σύμφωνα με τις διαρροές των αρχών) τον φάκελο-βόμβα στο Λουκά Παπαδήμο, αυτός συμμετείχε στην κατάληψη του ραδιοφωνικού σταθμού Flash τον Ιανουάριο του 2012 και τις συλλήψεις των καταληψιών για τους οποίους είχε υπάρξει κίνημα συμπαράστασης από τον αντιεξουσιαστικό-αναρχικό χώρο.

Ακολουθούν δύο χαρακτηριστικές ανακοινώσεις της εποχής>

ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ (Ροβεσπιέρος)

Το πρωί της Τρίτης 10 Ιανουαρίου 2012, πραγματοποιήθηκε κατάληψη του ραδιοφωνικού σταθμού Flash από τη συνέλευση αλληλεγγύης για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα. Η κατάληψη είχε ως στόχο τόσο την έκφραση της συμπαράστασης στα μέλη της οργάνωσης αλλά και σε συντρόφους που κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση, όσο και τη δημοσιοποίηση του λόγου που αρθρώνεται από την ίδια την οργάνωση στο δικαστήριο μέσα από την ανάγνωση ηχογραφημένων αποσπασμάτων. Η υπόθεση εκδικάζεται αυτό τον καιρό (από τις 5 Οκτώβρη 2011) στα ειδικά δικαστήρια Κορυδαλλού μέσα σε καθεστώς πολιτικά επιβεβλημένης σιωπής. Οι αλληλέγγυοι/ες αποφάσισαν να διαρρήξουν αυτή τη σιωπή και την πολιτική εντολή για φίμωση της δίκης και του πολιτικού λόγου των κατηγορουμένων στην υπόθεση του ΕΑ.

Κατά τη διάρκεια αναμετάδοσης του ηχητικού μηνύματος με αυτεπάγγελτη εντολή του εισαγγελέα έγινε επέμβαση των ΜΑΤ και παρόλο που η διοίκηση του σταθμού δεν επιθυμούσε καμία δίωξη, επακολούθησαν συλλήψεις, με την κατηγορία του εγκωμιασμού τρομοκρατικής πράξης και προτροπής σε πράξεις βίας.

Η επίθεση αυτή στους καταληψίες του σταθμού είναι μια καθαρά φρονηματικού τύπου πολιτική δίωξη και ανοίγει το δρόμο για ευρείες κατασταλτικές επιχειρήσειςσε βάρος οποιουδήποτε τολμήσει να εκφραστεί ενάντια στην διαρκώς εντεινόμενη κοινωνική-οικονομική-πολιτική εξαθλίωση, είτε διαδικτυακά είτε έντυπα. Στόχος κράτους και αφεντικών είναι αφενός να διατηρήσουν το τείχος σιωπής γύρω από τις πολιτικές δίκες και τους πολιτικούς κρατούμενους (που αυτή τη στιγμή ξεπερνούν τους 40 στις ελληνικές φυλακές), κι αφετέρου να επανακαθορίσουν τον εσωτερικό εχθρό ο οποίος θα εντοπίζεται στις πράξεις κάθε αγωνιζόμενου ανθρώπου. Είτε αυτές αφορούν το μοίρασμα ενός κειμένου σαν αυτό που κρατάς, είτε μία αφισοκόλληση, είτε οποιαδήποτε άλλη έκφραση θεωρήσουν επικίνδυνη η απλά δυσάρεστη.

Η απροκάλυπτη απόπειρα ποινικοποίησης της αλληλεγγύης ξεθάφτηκε από το χρονοντούλαπο του ποινικού οπλοστασίου του κράτους με τη λογική του ποινικού ιδιωνύμου. Στα πλαίσια της θωράκισης του τρομο-κράτους έχουν ενεργοποιηθεί τα πιο άγρια μέσα πάταξης , π.χ. – υπέρογκες εγγυήσεις με σκοπό την οικονομική εξόντωση, ενοχοποίηση φιλικών/ συντροφικών σχέσεων, τρομοκράτηση εργοδοτών από τους μπάτσους προκειμένουνα οδηγήσουν αγωνιζόμενους ανθρώπους στην ανέχεια, και οι μετεμφυλιακού τύπου διώξεις δεν έχουν τέλος.

Ως “τρομοκρατική” οργάνωση ορίζεται πλέον και αυτή που συγκροτείται για να διαπράξει πλημμελήματαπου συναντώνται σε κάθε απεργία (π.χ. παρακώλυση συγκοινωνιών, διακεκριμένη φθορά κ.ά.). Έτσι, οι συλληφθέντεςκάθε πορείας, στους οποίους κατά κανόνα αποδίδονται τέτοια αδικήματα, μπορούν κάλλιστα να δικαστούν ως “τρομοκράτες”. Απλώς, τους επιφυλάσσεται μικρότερη ποινή σε σχέση με όσουςκατηγορούνται γιακακουργήματα, αλλά η λειτουργία ενός τέτοιου μηχανισμού δεν βασίζεται στις νομικές διαφορές αλλά στον εκφοβισμό και την προληπτική καταστολή, ξεκινώντας από την σκέψη.

Στεκόμαστε δίπλα σε όλα τα κοινωνικά κομμάτια που αντιστέκονται με οποιοδήποτε τρόπο στην επέλαση της βαρβαρότητας. Δε θα σταματήσουμε μέχρι την κοινωνική απελευθέρωση.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ 20 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ

Σχετικά με την κατάληψη του ραδιοφωνικου σταθμου Flash 96FM

Το πρωί της 10ης Γενάρη 2012, 20 σύντροφοι-συντρόφισσες, μετά από απόφαση της Συνέλευσης για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα, πραγματοποίησαν κατάληψη – παρέμβαση στον ρ/σ Flash 96 FM ως ένδειξη αλληλεγγύης στους κατηγορούμενους για την συμμετοχή στην οργάνωση. Στόχος των αλληλέγγυων ήταν να αναδειχθεί η υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα, καθώς και ο πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα τρόπος εκδίκασής της. Η υπόθεση εκδικάζεται από τις 5 Οκτώβρη 2011 στο ειδικό δικαστήριο που έχει στηθεί στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Η δίκη γίνεται με όρους έκτακτου στρατοδικείου, χωρίς ενόρκους (από την έδρα), με πλήρη απουσία κάλυψης από τα ΜΜΕ, καθώς έχει απαγορευθεί η είσοδος στα τηλεοπτικά συνεργεία και η λήψη οποιουδήποτε οπτικού υλικού. Επιπλέον, κρατούνται τα στοιχεία οποιουδήποτε επιθυμεί να παρακολουθήσει τη δίκη, κατά την είσοδό του στην αίθουσα. Οι κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή στον ΕΑ διώκονται ποινικά για εγκληματικές ενέργειες, ενώ η δράση τους και η υπόθεσή τους είναι ξεκάθαρα πολιτική, με προφανή σκοπό την απονοηματοδότηση του λόγου και της δράσης τους. Εναντίον των κατηγορουμένων εφαρμόζεται η φασιστική αρχή της συλλογικής ευθύνης, χρεώνοντας, χωρίς στοιχεία, σε κάθε κατηγορούμενο ατομικά όλες, συλλήβδην, τις ενέργειες της οργάνωσης.

Από τα πρώτα λεπτά της εκπομπής του μηνύματος των αλληλέγγυων, έξω από τον ραδιοσταθμό εμφανίστηκε κάθε είδους ομάδα των κρατικών τρομοκρατών (ΔΙΑΣ, ΜΑΤ, ΥΜΕΤ κ.ά.) και περικύκλωσαν το κτίριο, απειλώντας να συλλάβουν τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην παρέμβαση, κατ’ εντολή της εισαγγελέα Ράικου και των αξιωματούχων του Υπουργείου “Προστασίας” του Πολίτη. Η ίδια η διεύθυνση του σταθμού από την άλλη, σε ταυτόχρονη επικοινωνία με τις δυνάμεις καταστολής, δήλωνε ότι δεν ενοχλήθηκε από την παρουσία των καταληψιών και επιθυμούσε την αποχώρηση της αστυνομίας. Παρόλα αυτά, οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο κτίριο και με μια χολιγουντιανού τύπου επιχείρηση προσήγαγαν τους αλληλέγγυους στη ΓΑΔΑ, όπου και κρατήθηκαν με κατηγορίες για «εγκωμιασμό εγκληματικών ενεργειών» (σχετικά με την εκπομπή στο Flash) και «απείθεια» (λόγω της άρνησής τους να συνεργαστούν με τους μπάτσους στη διαδικασία δακτυλοσκόπησης). Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στους συλληφθέντες έξω από τη ΓΑΔΑ, ενώ ομάδα ΔΕΛΤΑ επιτέθηκε σε αλληλέγγυους σε περιφερειακό δρόμο. Την Τετάρτη 11 Γενάρη οι 20 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων με τη διαδικασία του αυτοφώρου όπου η κατηγορία για «απείθεια» αναβαθμίστηκε από τον εισαγγελέα σε «ψευδή ανωμοτί κατάθεση» και πήραν τριήμερη προθεσμία. Την Παρασκευή 13 Γενάρη, στην δίκη των συντρόφων, δόθηκε αναβολή για τις 26 Μάρτη λόγω της απουσίας των μαρτύρων, αλλά και της αποχής των δικηγόρων. Από την ίδια μέρα όπως και τις επόμενες, πραγματοποιούνται τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα κινήσεις αντιπληροφόρησης και δράσεις αλληλεγγύης (μικροφωνικές, καταλήψεις ραδιοσταθμών, αφισοκολλήσεις) για τους συλληφθέντες συντρόφους-ισσες.

Είναι γεγονός ότι η υπόθεση της κατάληψης του Flash αποτελεί άλλη μια κατασταλτική επιχείρηση του καθεστώτος σε μια σειρά ξεκάθαρα φρονηματικών – πολιτικών διώξεων, που στόχο έχουν να φιμώσουν τον ανατρεπτικό λόγο, να απομονώσουν από τον κόσμο και να αποπολιτικοποιήσουν τους αγωνιστές. Ειδικότερα δε για τις ένοπλες επαναστατικές οργανώσεις, το κράτος δια στόματος των ΜΜΕ μεθοδεύει να μην παρέχεται κανενός είδους πληροφόρηση παρά μόνο αυτή που το ίδιο δίνει μέσα από τα αστυνομικά δελτία. Γενικότερα, η αυταρχοποίηση και η θωράκιση του καθεστώτος της αστικής δημοκρατίας ενισχύεται μέρα με τη μέρα, ενώ παράλληλα η καταστολή των αυτοοργανωμένων κοινωνικών αντιστάσεων εντείνεται, τόσο με τις αυξανόμενες δαπάνες για τις στρατιές των μπάτσων και τις υλικοτεχνικές υποδομές ελέγχου και επιτήρησης όσο και με την αναβάθμιση του νομικού οπλοστασίου του κράτους. Προσωπικές συνήθειες, συντροφικές σχέσεις και φιλικές συναναστροφές, πολιτικές προτιμήσεις και απόψεις, επισκέψεις σε σπίτια και τηλεφωνικές/διαδικτυακές συνομιλίες, ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και πληροφορίες από sms, e-mail κλπ. μπαίνουν στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών σε μια προσπάθεια σκιαγράφησης της προσωπικότητας και της ψυχολογίας των εκάστοτε «ύποπτων» ατόμων και εκφοβισμού των υπόλοιπων αγωνιζόμενων τμημάτων της κοινωνίας.

Η αόριστη διαπλάτυνση του όρου εγκληματική πράξη αποτελεί το μέσο για ανοιχτές διώξεις φρονηματικού χαρακτήρα. Η πολιτική και συνδικαλιστική δράση, η παρακώλυση συγκοινωνιών, οι καταλήψεις, η συμμετοχή σε διαδηλώσεις, η φθορά ξένης περιουσίας (συμβολικές ενέργειες που συμβαίνουν με μόνο στόχο τις τράπεζες και τις πολυεθνικές), το κάλεσμα σε μια απεργία, η διακίνηση έντυπου ανατρεπτικού υλικού, ακόμα και αυτό το κείμενο, μπορούν να θεωρηθούν “τρομοκρατικές πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα”. Με άλλα λόγια μπορεί κάθε αντιστεκόμενος άνθρωπος να βαφτίζεται εν δυνάμει τρομοκράτης και αν συλληφθεί να οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες και ίσως αργότερα στη φυλακή. Αρκεί μόνο να διακηρύξει κάποιος ότι θα κάνει απεργία, κατάληψη ή άλλη δυναμική κινητοποίηση. Να συνειδητοποιήσει ότι το υπάρχον πολιτικό-οικονομικό σύστημα είναι απάνθρωπο, αδιέξοδο και άρα πρέπει να ανατραπεί, για να θεωρηθεί τρομοκράτης.

Για εμάς η αλληλεγγύη είναι βασικό αξιακό, και κομμάτι της κοινωνικής απάντησης στην κρατική καταστολή. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλους τους αγωνιζόμενους με τους οποίους συμφωνούμε στο επίπεδο του περιεχομένου του πολιτικού τους λόγου, χωρίς απαραίτητα να ταυτιζόμαστε πλήρως με τα μέσα που επιλέγουν, και σε κάθε περίπτωση κάνοντας παράλληλα και κριτική.

ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ ΑΥΤΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΤΟΥ Ρ/Σ FLASH

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ναμούς

Αναρχική Συλλογικότητα από

Άνω Γλυφάδα, Ελληνικό και Αργυρούπολη

Σύμφωνα τώρα με το ρεπορτάζ του Δημήτρη Πόπωτα-Αριας Καλύβα στο Πρώτο Θέμα οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής είναι πεπεισμένοι ότι απέτρεψαν τρομοκρατικό χτύπημα με βόμβα αρκετά μεγάλης ισχύος μετά τη σύλληψη, ενός 29χρονου αντιεξουσιαστή στο κέντρο της Αθήνας και αναζητούν εναγωνίως 3 με 4 άτομα που αποτελούσαν την ομάδα κρούσης.

Πλέον οι έρευνες κινούνται σε δύο επίπεδα, καθώς ο νεαρός είχε αναλάβει ηγετικό ρόλο στο χώρο των ένοπλων οργανώσεων και εκτιμάται ότι είχε επαφές με άτομα των Πυρήνων της Φωτιάς, του Επαναστατικού Αγώνα και της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών. Οι αναλυτές προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τι ετοίμαζε ο νεαρός και έφυγε στις 4 και 30 ξημερώματα με τρεις βαλίτσες γεμάτες εκρηκτικά. Ίσως να μετακόμιζε τη γιάφκα σε άλλη περιοχή, λένε χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί, ενώ σε δεύτερο επίπεδο αναζητούν τα οχήματα που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του ο 29χρονος, τις επαφές του και τα άτομα που συναντούσε μυστικά. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει τα επισκεπτήρια που έκανε στις φυλακές, τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε, ο φορητός υπολογιστής, όπως και οι συναντήσεις σε συγκεκριμένα σημεία κοντά στα Εξάρχεια. Πληροφορίες αναφέρουν ψάχνουν στον φορητό υπολογιστή, αλλά και σε σημειώσεις που βρέθηκαν πιθανά σχέδια για την τρομοκρατική επίθεση που ετοίμαζε, αλλά και για πιθανούς στόχους…

«Πρόκειται για ένα ανερχόμενο ηγέτη στο χώρο των ένοπλων οργανώσεων με εξαιρετικές ικανότητες στην κατασκευή βομβών και επαφές σε όλο το δίκτυο των ένοπλων ομάδων» αναφέρει αστυνομικός και προσθέτει «στο παρελθόν κατάφερνε να ξεγλιστρά από τα δίχτυα του νόμου, όμως από το 2015 και μετά είχαν χαθεί τα ίχνη του από την περιοχή των Εξαρχείων».

Ο 29χρονος στο παρελθόν είχε προσαχθεί και συλληφθεί αρκετές φορές μόνο για επεισόδια και μάλιστα το 2011 είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών. Ο νεαρός είναι σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική ο άνθρωπος που τον περασμένο Μάρτιο έστειλε πακέτο-βόμβα στον τότε υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Μάιο στον πρώην Έλληνα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. «Πρόκειται για άτομο που τον τελευταίο χρόνο είχε αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ανασύσταση των Πυρήνων και στην στρατολόγηση νεαρών ατόμων από τη δεξαμενή των Εξαρχείων με σκοπό να φτιάξει μια επιχειρησιακή ομάδα. Εκτιμάται ότι είναι ο κατασκευαστής των τρομοδεμάτων και ο άνθρωπος που προχώρησε στην κατασκευή της νέας γενιάς φακέλων – βόμβων» αναφέρει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Αυτό που ερευνά η αστυνομία είναι ο νεαρός να αποτελεί τον άτυπο αρχηγό μιας νέας γενιάς των Πυρήνων, να στρατολογήθηκε δηλαδή το 2016 και να οργάνωσε το βραχίονα που έστειλε τα τρομοδέματα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς η εκρηκτική ύλη που βρέθηκε μέσα στο υπόγειο διαμέρισμα (περίπου 4 κιλά) και είναι ίδια με αυτή που χρησιμοποιήθηκε για τις δύο μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις των περασμένων μηνών σε ΣΕΒ και Eurobank στο κέντρο της Αθήνας. Ίσως, λένε οι αστυνομικοί, ο 29χρονος Κωνσταντίνος Γ. Να ήταν ο συνδετικός κρίκος και των τριών οργανώσεων (Πυρήνες της Φωτιάς, Επαναστατικός Αγώνας και Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών).

Αν και το όνομα του 29χρονου δεν βρισκόταν στις λίστες υπόπτων της Αντιτρομοκρατικής, ο νεαρός είχε εμπλακεί σε επεισόδια γύρω από το Πολυτεχνείο, ενώ είχε δώσει το παρόν σε πολλές εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε άτομα της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς που βρίσκονται στη φυλακή. Έμενε με την οικογένειά του στην περιοχή του Ελληνικού και δεν εμφάνιζε επαγγελματική δραστηριότητα. Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής εργαζόταν περιστασιακά σε καφέ της περιοχής.

Επόμενο επίπεδο ερευνών να εντοπιστούν τα άτομα με τα οποία είχε επαφές ο 29χρονος και να διευκρινιστεί εάν εκτελούσε εντολές άλλων ή εάν συμμετείχαν και άλλοι στις αποστολές των δεμάτων.

Ένα αποτύπωμα που βρέθηκε στον εμπρηστικό μηχανισμό που εστάλη στο Βερολίνο και ταυτοποιήθηκε στάθηκε η αιτία – σύμφωνα πληροφορίες – να εντοπιστεί ο νεαρός αντιεξουσιαστής και μετά ακολούθησε για 3-4 εβδομάδες φυσική παρακολούθηση προκειμένου να εντοπιστούν οι κινήσεις και οι επαφές του νεαρού με άλλους συντρόφους του. Τελικά μετά από ένταλμα του ειδικού εφέτη ανακριτή είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί από την αστυνομία. Μάλιστα οι αστυνομικοί δεν γνώριζαν ότι ο 29χρονος είχε στήσει στην πλατεία Αττικής το παρασκευαστήριο βομβών της οργάνωσης και ετοιμαζόταν – μάλλον ενόψει Πολυτεχνείου- να εξαπολύσει μπαράζ αποστολών – επιθέσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη.Ο 29χρονος το τελευταίο διάστημα είχε νοικιάσει διαμέρισμα στην Αλκαμένους χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία ταυτότητας, εκεί όπου τον βρήκαν τα ξημερώματα και τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί. Ο χώρος έχει μπει στο μικροσκόπιο των ειδικών συνεργείων της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να εντοπιστούν αποτυπώματα και γενετικό υλικό, ενώ σημειώσεις, κινητά και υπολογιστής ερευνώνται. Ο ίδιος κρατάει αρνητική στάση, δεν λέει το παραμικρό στους αστυνομικούς και αναμένεται σήμερα να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη