Κλείστε τ΄ αυτιά στα ψέματα

kleiste-t-autia-sta-psemata

«Το σχέδιό μας αποδίδει. Η χώρα θα είναι εκτός Μνημονίου τον Αύγουστο του 2018. Ακόμα και όσοι ήταν πιο επιφυλακτικοί, οφείλουν να το αναγνωρίσουν».

Αυτά τα λόγια είπε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας. Και τα είπε για να τα ακούσουν οι πολίτες. Να τα ακούσουν και να τα πιστέψουν διότι μέχρι του χρόνου που θα γίνουν εκλογές το νέο αφήγημα θα πρέπει να στηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζει με αληθινό παραμύθι.

Την τέχνη της αποπλάνησης και της παραπλάνησης την ξέρει πολύ καλά ο πρωθυπουργός. Αν έχει κάνει μια μεγάλη επιτυχία αυτή είναι ότι καταφέρνει το παραμύθι να το μετατρέψει σε πραγματικότητα. Να πείσει τον κόσμο ότι είναι αληθινά όσα λέει και όσα προβλέπει. Και αυτό κάνει τώρα με τα μνημόνια. Ο άνθρωπος που υπέγραψε δύο σε δύο χρόνια, και μάλιστα με τα χειρότερα μέτρα, ο πρωθυπουργός που αποδέχθηκε την πολυετή επιτροπεία για να σκλαβώσει τις επόμενες κυβερνήσεις, έχει το θράσος να μας λέει τώρα ότι όλα βαίνουν καλώς και σύμφωνα με το σχέδιό του.

Όχι, αν έχει μείνει μια ελάχιστη ικμάδα αντίστασης στη χώρα αυτή θα πρέπει να είναι ότι οφείλει να μην αποδέχεται την παραμύθα ως αληθινό γεγονός. Θα πρέπει να μην αποδέχεται να του πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Και να πάψει να βλέπει τα καθρεφτάκια σαν ιθαγενής. Η αλήθεια είναι διαφορετική και σίγουρα δεν είναι επικοινωνία. Δεν γεμίζει ούτε η τσέπη, ούτε το στόμα με αριστερές παπάτζες. Και σίγουρα δεν θα γίνει καλύτερη η Ελλάδα με το να κοροϊδεύεις τον κόσμο. Διότι μια του κλέφτη, δυο του ψεύτη, τρεις και η κακή του ώρα.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι ο Τσίπρας θα μοιράσει καθρεφτάκια προκειμένου να πάει σε εκλογές με αναβαπτισμένο το αριστερό του προφίλ. Θα διορίσει κόσμο, θα δώσει επιδόματα και φιλοδωρήματα, θα φτιάξει κομματικό στρατό, θα τάξει και θα εκμαυλίσει συνειδήσεις.

Αλλά ο Τσίπρας και η παρέα του κάνουν ένα λάθος. Δεν παίρνουν μαθήματα από το παρελθόν. Και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έκαναν τα ίδια πράγματα αλλά τιμωρήθηκαν όταν ήρθε η ώρα. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι η χρεοκοπία της χώρας δεν μας έβαλε μυαλό. Κάνουμε τα ίδια λάθη, πιστεύουμε στους ίδιους ανθρώπους, βαυκαλιζόμαστε με τις ίδιες κολακείες και το κυριότερο. Εθιζόμαστε στο ψέμα, τη δημαγωγία, τον λαϊκισμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα πρόβλημα να προκαλέσει ζημιά στη χώρα προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία ή τουλάχιστον στον προθάλαμό της. Και θα κάνει τα πάντα για να το πετύχει. Γι’ αυτό όταν ακούτε να λέει ο Τσίπρας ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο, να κρατάτε μικρό καλάθι.

Εδώ ισχύει αυτό που είπε ο Μακιαβέλι: «Οι άνθρωποι είναι τόσο αφελείς και τόσο έτοιμοι να υπακούσουν, ώστε ποτέ δεν θα λείψουν τα θύματα σε έναν αχρείο για να κάνει τις απάτες του».

Αυτό πρέπει να το ανατρέψουμε.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη