TO NOY ΣΑΣ!! Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση τις επόμενες ώρες – Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και χιόνια

kairos-daidalos

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Η πρώτη «σοβαρή» κακοκαιρία του φθινοπώρου έφτασε στη χώρα μας και αναμένεται να χτυπήσει με σφοδρότητα αρκετές περιοχές.
Ήδη από το πρωί βρέχει στο Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα ενώ σταδιακά τα φαινόμενα επεκτάθηκαν και στην υπόλοιπη χώρα.
Στην Κεφαλονιά σημειώθηκε υδροστρόβιλος ενώ στην Πάργα έριξε χαλάζι.

Στην Αθήνα η κακοκαιρία έφτασε λίγο μετά 16:30 το απόγευμα της Δευτέρας. Η βροχή ήταν έντονη κατά τόπους, ωστόσο, η θερμοκρασία διατηρείται σε υψηλά επίπεδα για την εποχή.

Την Τρίτη 24/10, ισχυρά φαινόμενα θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τα νησιά του Ανατ. Αιγαίου και την Κρήτη ενώ θα επηρεαστούν και τα Δωδεκάνησα, ενώ από απόγευμα και μετά ο στροβιλισμός του Δαιδάλου πάνω από τη χώρα μας θα προκαλέσει ισχυρά φαινόμενα, κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας.
Τα φαίνομενα θα είναι κατά τόπους έντονα και σε αρκετές περιοχές αναμένεται να πέσουν υψηλά ποσοστά βροχής. Για το λόγο αυτό οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ακόμα και για πλημμύρες.
Την Τετάρτη 25/10, ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τις κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας, με βελτίωση στα δυτικά και βόρεια. Την Τετάρτη ενδέχεται να σημειωθούν ισχυρές βροχές και στην Αττική.
Την Πέμπτη 26/10 και καθώς ο Δαίδαλος θα έχει μετακινηθεί προς τα νότια, έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη.

Πού θα βρέξει την Τρίτη
Την Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017 αναμένονται νεφώσεις με βροχές σε όλη τη χώρα. Καταιγίδες αναμένονται κατά τόπους, κυρίως στο Ιόνιο και το Αιγαίο, καθώς και στις παράκτιες ηπειρωτικές περιοχές. Τα φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα έως και το μεσημέρι, θα είναι κατά τόπους έντονα και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Λίγες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά με υψόμετρο πάνω από 1500 μέτρα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα αναπτυχθούν ομίχλες, κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές.
Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 10 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 18, και στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 24.
Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με εξαίρεση τον Θερμαϊκό και την περιοχή των Σποράδων όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ, με εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ προς το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ με εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το απόγευμα.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°