Δώστε λεφτά στον κόσμο για να αρχίσει το πάρτυ…Τσοβόλα δώστα όλα…

img_21631513587446-1024x683


ΣΟΚ και δέος στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τους αποσβολωμένους τραπεζίτες- οι οποίοι δίνουν την μάχη της ζωής και της καριέρας τους -να μοιράσουν λεφτά από τα εύφορα και καρποφόρα λεφτόδενδρα που κρύβουν στα έγκατα των τραπεζών!

-Δώστε λεφτά στον κόσμο για να αρχίσει το πάρτυ…,

Ηταν η οδηγία του Τσίπρα στους τραπεζίτες. Μια οδηγία που παραπαίμπει στο Τσοβόλα δώστα όλα…

Οι τραπεζίτες τον άκουγαν και δεν πίστευαν στ΄αυτιά τους καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν το πυρηνικό τέρας των 120 δις ευρώ κόκκικων δανείων για τα οποία ο Σύριζα σαν αξιωματική αντιπολίτευση ζητούσε από τους οπαδούς του να μην τα πληρώσουν.

Με γουρλωμένα μάτια ιδιοκτήτης ταβέρνας στο Νέο Ψυχικό άκουγε πριν κάποια χρόνια τον αχαρακτήριστο Κατρούγκαλο σαν απλό στέλεχος του Σύριζα να τον παρακινεί να μην πληρώσει τα χρέη του λέγοντάς του πως όταν ο Σύριζα έλθει στην εξουσία θα κάνει Σεισάχθεια!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τώρα να αποκατασταθεί το ταχύτερο δυνατό η ρευστότητα (!!!!) στις υγιείς επιχειρήσεις και η δυνατότητα στήριξης των οικουριών ζήτησε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως είναι κρίσιμο να υπάρξει στενή συνεργασία της κυβέρνησης με τις τράπεζες στη φάση ανάκαμψης (δώστα όλα!!!) της οικονομίας.

Θα διαπιστώσατε και μόνοι σας ότι όλα τα μηνύματα είναι θετικά. Τα ελληνικά ομόλογα, το δεκαετές έσπασε το φράγμα του 4% […] και σηματοδοτεί την επιστροφή στο 2006 ,σε συνθήκες προ κρίσης», είπε ο κ. Τσίπρας.

Σημειώνεται πως την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι πέταξε στην ελληνική κυβέρνηση το μπαλάκι της ευθύνης για την πορεία των τραπεζών, λέγοντας ότι εν πολλοίς η ρευστότητά τους οφείλεται σε κυβερνητικές πολιτικές και στο πώς εκλαμβάνονται αυτές οι πολιτικές από τις αγορές.

Ο κ. Τσίπρας προσέθεσε πως τώρα πρέπει «να βάλουμε πλάτη όλοι» ώστε το θετικό κλίμα να μεταφραστεί πέρα από τους αριθμούς και τις στατιστικές και σε πραγματική αίσθηση στην πραγματική οικονομία». Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη των πιο αδύναμων και στην παροχή δανεισμού στη μεσαία τάξη.

Όσον αφορά τους πλειστηριασμούς ακινήτων, που οι θεσμοί θεωρούν κρίσιμους για την ενίσχυση των τραπεζών, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ψευδείς ειδήσεις τα περί κινδύνων για τη «λαϊκή κατοικία».

Ζήτησε μάλιστα τη βοήθεια των τραπεζών στο να αντιμετωπιστούν οι «ψευδείς ειδήσεις» (!!!!!) για τους πλειστηριασμούς σπιτιών, λέγοντας υπάρχει και νομοθετική προστασία αλλά και πλέγμα προστατευτικών μέτρων που έχουν λάβει οι τράπεζες.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°