Η ιερή σημαία.

tobouloglou_id28689818_dvd.original

 

Ήταν το 1822 σαν σήμερα, που η Α” Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου καθιέρωσε την γαλανόλευκη σαν το επίσημο σύμβολο του γένους.

Από τότε μέχρι σήμερα, η σημαία αυτή έχει δοξαστεί, όσο καμμία άλλη παγκοσμίως και έχει δεχθεί και καθαγιάσει το αίμα πολλών ηρώων.

Λαμπρό γεγονός αλλά υπάρχουν και δύο νόμοι, που ισχύουν και που μόνο ερωτηματικά προκαλούν σχετικά με αυτό. Ο πρώτος είναι ο ν. 851/1978 (πρωθυπουργός ο Κ. Καραμανλής), σύμφωνα με τον οποίο καθιερώνεται, ότι με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών μπορεί να αναρτηθεί η σημαία σε «εθνικό ή δημόσιο πένθος σε οικίες, καταστήματα, γραφεία και επιχειρήσεις». Δηλ. αν δεν μας … εξαγγείλει ο Υπουργός Εσωτερικών την απόφασή του και … μόνο σε πένθος, απαγορεύεται να έχουμε την σημαία μας στα σπίτια μας!!! Ο δεύτερος είναι αυτός που υποχρέωσε τους ένστολους ήτοι στρατό και αστυνομία, να φέρουν στην στολή τους μόνο ό,τι προβλέπεται. Δηλ. την σημαία που περήφανα είχαν τοποθετήσει στην στολή τους, υποχρεώθηκαν να την αποσύρουν, με τον φόβο επιβολής διοικητικών και πειθαρχικών κυρώσεων!!!

Μπράβο! Μόνο που εγώ την σημαία της Πατρίδας μου θα την έχω πάντα στο σπίτι μου, πέρα από την καρδιά μου.

Γράφει η Θάλεια Χούντα   http://dialogoi.gr