Κύμβαλον αλαλάζον

pitsirikos-logo

Εγραψε: Pitsirikos

Αγαπημένε μου Πιτσιρίκο, προχθές το βράδυ δεν μπόρεσα λόγω απόστασης να πάω στο Σύνταγμα στην συναυλία αλληλεγγύης της Χαρούλας Αλεξίου για τις καθαρίστριες. Έκατσα λοιπόν στο σπίτι και είδα ξανά μετά από χρόνια την μπλε ταινία από την τριλογία «Τρία Χρώματα» του Κισλόφσκι.

Πλημμυρισμένη από τα χρώματα της εκπληκτικής μουσικής του αυτοδίδακτου (!) Πράισνερ, ειδικά στο συγκλονιστικό φινάλε με τον Ύμνο της Αγάπης, εξαγνισμένη από την δύναμη της ηρωίδας για την απόλυτη αγάπη και με την ψυχή μου γεμάτη αγαλλίαση και ελπίδα, έπεσα αργά να κοιμηθώ.

Ο πρώτος από τους στίχους του Ύμνου στα ελληνικά που επέλεξε να ντύσει μουσικά ο συνθέτης από την Προς Κορινθίους επιστολή του Αποστόλου Παύλου, στριφογύριζε συνέχεια στο μυαλό μου μέχρι να με πάρει ο ύπνος:

«Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων, αγάπην δε μη έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον».

Την επόμενη, χθες, σε όλα σχεδόν τα blogs (ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ και στο δικό σου, με τίτλο του post «Η Αλίκη στο Σύνταγμα» είχαν αναρτηθεί φωτογραφίες από τη συναυλία με την Χαρούλα της καρδιάς μας να τραγουδάει άλλοτε θλιμμένη κι άλλοτε γελαστή, και δίπλα της, με τα χέρια τους με τα κόκκινα πλαστικά γάντια της λάτρας υψωμένα, οι ηρωικά αγωνιζόμενες επί τόσους μήνες αυτές Κυρίες (με το κάπα κεφαλαίο).

Το πλήθος του κόσμου που αγκάλιασε τη συναυλία αλληλεγγύης και κυρίως τα γελαστά πρόσωπα των πρωταγωνιστριών της βραδιάς που αποτυπώνονταν στις πολύχρωμες φωτογραφίες, με συγκίνησαν βαθιά.

Ώσπου, το μάτι μου έπεσε στις δηλώσεις της κας Βούλτεψη που έκανε για το θέμα της συναυλίας, που αλλού; στο MEGA: «Είναι ύβρις να ασχολούμαστε συνέχεια με τις καθαρίστριες, όταν υπάρχουν 1,5 εκατομμύριο άνεργοι» δήλωσε μεταξύ άλλων η Κυβερνητική Εκπρόσωπος.

Βεβαίως, κανείς από τους «‘έγκριτους» και έμπειρους δημοσιογράφους δεν της επεσήμανε το γεγονός πως το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι δεν έπεσαν ξαφνικά απ τον ουρανό αλλά δημιουργήθηκαν από την πολιτική της πανάθλιας κυβέρνησης που με τόσο πάθος υπηρετεί η ίδια.

Ούτε, βέβαια, ότι προσπαθεί με προφανή κουτοπονηριά, στολίζοντάς την μάλιστα με την αρχαία λέξη «‘ύβρις», να ενεργοποιήσει για άλλη μια φορά τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Κι εδώ, Πιτσιρίκο, σ΄αυτό το σημείο μπαίνει ο Κισλόφσκι, ο Πράισνερ κι ο Ύμνος της Αγάπης του Αποστόλου Παύλου.

Είμαι σίγουρη ότι η κυρία Βούλτεψη μιλάει 2-3 μπορεί και περισσότερες από «ταις γλώσσαις των ανθρώπων».

Ίσως δε να μιλάει και τη γλώσσα των αγγέλων έτσι όπως την βλέπω φτυστή σαν τον Αρχάγγελο Γαβριήλ με την πύρινη ρομφαία μονίμως ανά χείρας να την ρίχνει κατακέφαλα στον διαβολικό ΣΥΡΙΖΑ, ίνα τον κατακαύσει.

Δεν έχει, όμως, αγάπη για τους ανθρώπους στην καρδιά της. Κι αυτό φαίνεται.

Και εκτός από αγάπη, η κυρία Σοφία δεν έχει ούτε σοφία. Γιατί αν διέθετε την έστω στοιχειωδώς συμβατή με την ηλικία της σοφία, απλά θα σιωπούσε για το συγκεκριμένο θέμα, προστατεύοντας έτσι τον εαυτό της και την κυβέρνησή της από το να καταλάβουν και όσοι δεν το είχαν ακόμη καταλάβει πως είναι μόνον «χαλκός ηχών και κύμβαλον αλαλάζον».

Με αγάπη

Αναστασία

(Αγαπητή Αναστασία, αυτά τα χριστιανικά περί αγάπης δεν τα μπορώ γιατί μπορεί να ήταν καλά για την εποχή που ο χριστιανισμός δεν ήταν μπίζνα -έχουν περάσει κάποιοι αιώνες από τότε- αλλά σήμερα δεν μου λένε τίποτα. Κατά τ’ άλλα, δεν υπάρχει η Βούλτεψη. Είναι το τίποτα. Πολύ ασχολήθηκες. Αλλά γελάω πολύ που διάφορα λαμόγια την έχουν πέσει στην Χάρι Αλεξίου επειδή ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση των καθαριστριών και τραγούδησε στην πλατεία Συντάγματος. Πρέπει να πόνεσε πολύ αυτή η κίνηση, για να προσπαθούν τόσο πολύ να την απαξιώσουν. Να είσαι καλά.)

pitsirikos-logo