ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ: Απόρρητη έκθεση της Γερουσίας επιβεβαιώνει τα βασανιστήρια της CIA!

clinton_5

Όταν η CIA άρχισε να χρησιμοποιεί την αμφιλεγόμενη μέθοδο ανάκρισης και κράτησης μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, φέρεται να αρνήθηκε να πει στον ΓΓ του κράτους και άλλους Αμερικανούς πρεσβευτές για τις ενέργειές της.

Η αποκάλυψη προέρχεται από την ακόμα-ακυκλοφόρητη έκθεση της Γερουσίας, που ήλεγχε τις τεχνικές ανάκρισης των Ηνωμένων Πολιτειών μετα τις 9/11 και για πρώτη φορά έφτασε στο κοινό την Τετάρτη, όταν ο Λευκός Οίκος έστειλε κατά λάθος ένα έγγραφο στο οποίο εμφαίνονται τα ευρήματα, σε έναν ρεπόρτερ του Associated Press.

Η έκθεση – τμήματα της οποίας θα μπορούσαν να αποχαρακτηριστούν από το Λευκό Οίκο τις επόμενες ημέρες – προφανώς διαπίστωσε ότι ορισμένοι από τους πρεσβευτές οι οποίοι ενημερώθηκαν σχετικά με τη δραστηριότητα της CIA, είχαν λάβει εντολή να μην ενημερώσουν τους ανωτέρους τους στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ένας αξιωματούχος του Κογκρέσου, επιβεβαίωσε στο AP ότι τα ευρήματα αυτά τεκμηριώνονται στην έκθεση της Γερουσίας, ενώ ένας πρώην αξιωματούχος της CIA, δήλωσε ο τότε υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, ίσως να μην γνώριζε σχετικά με τις τεχνικές της CIA, όταν αυτή ξεκίνησε να τις χρησιμοποιεί.

Το έγγραφο του Λευκού Οίκου σημείωσε ότι η CIA συμπεριλάμβανε χαστούκια, ταπείνωση, στέρηση ύπνου, έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες και εικονικό πνιγμό στις προσπάθειές της να ανακρίνει τους υπόπτους. Το έγγραφο δεν φτάνει στο να χαρακτηρίσει τις μεθόδους νομικά ως βασανιστήρια, αλλά φέρεται να λέει ότι η έκθεση της Γερουσίας κατηγοριοποιεί τις τεχνικές ως «βασανιστήρια από έναν κοινό ορισμό».

Σύμφωνα με το AP, το έγγραφο του Λευκού Οίκου αναφέρει ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιθυμεί να σταθεί πίσω από τα πορίσματα της έκθεσης και να επικρίνει σκληρά την CIA.

«Αυτή η έκθεση αφηγείται μια ιστορία για την οποία κανένας Αμερικανός δεν είναι υπερήφανος,» λέει το έγγραφο σε μια ενότητα με τίτλο «Μηνύματα Topline (όπως προτείνεται από το κράτος).»

«Αλλά είναι επίσης μέρος μιας άλλς ιστορίας, για την οποία μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι. Το δημοκρατικό σύστημα της Αμερικής λειτούργησε όπως ακριβώς είχε σχεδιαστεί για να λειτουργεί για να τερματίζει ενέργειες ασυμβίβαστες με τις δημοκρατικές μας αξίες.»

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιθυμεί επίσης να υποστηρίξει ότι η έκθεση της Γερουσίας «δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν για να αποσπάσουν πληροφορίες από κάποιους υπόπτους για τρομοκρατία, προκάλεσαν βαθύ πόνο, ταλαιπωρία και ταπείνωση. Δεν αφήνει, επίσης, καμία αμφιβολία ότι η ζημία που προκλήθηκε από τη χρήση αυτών των τεχνικών υπερκαλύπτει κάθε δυνητικό όφελος».

Επιπλέον, το έγγραφο θέτει πολλαπλά ερωτήματα που, υποθετικά, ο Λευκός Οίκος ετοιμάζεται να απαντήσει εάν και όταν τα πορίσματα της έκθεσης της Γερουσίας δημοσιοποιηθούν. Αυτά περιλαμβάνουν:

«Μέχρι τώρα η (κυβέρνηση των ΗΠΑ) έχει αποφύγει να παραδεχθεί ότι οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται στο πρόγραμμα RDI συνιστούσαν βασανιστήρια. Τώρα που η έκθεση δημοσιοποιήθηκε είναι ο Λευκός Οίκος διατεθειμένος να παραδεχτεί ότι οι άνθρωποι βασανίστηκαν;»

«Δεν καθιστά σαφές η έκθεση ότι τουλάχιστον κάποιοι που έδωσαν άδεια, ή συμμετείχαν στο πρόγραμμα [των ανακρίσεων της CIA] διέπραξαν εγκλήματα; Το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα επανεξετάσει την απόφασή του να μην ασκήσει δίωξη σε κανέναν;»

«Δεν είναι σαφές ότι η CIA ενεπλάκη σε βασανιστήρια, όπως ορίζεται στη σύμβαση των βασανιστηρίων;»

Σύμφωνα με μια έκθεση από το Reuters την Τρίτη , ο Λευκός Οίκος μπορεί να αποχαρακτηρίσει μια περίληψη 600 σελίδων της έκθεσης της Γερουσίας μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Εκτός από τα συμπεράσματα για τις καθεαυτές μεθόδους της CIA, η έκθεση πειστεύεται ότι δηλώνει ότι καμία σημαντική αντιτρομοκρατική πληροφορία δεν αποκτήθηκε μέσω των τεχνικών και ότι η CIA κέρδισε μεγαλύτερα, πιο ευεργετικά αποτελέσματα από ότι υποστηρίζουν τα στοιχεία.

http://www.hellasforce.com/blog/apokalipsi-vomva-aporriti-ekthesi-tis-gerousias-epiveveoni-ta-vasanistiria-tis-cia/