οι τσαρλατάνοι

images-20

4 μήνες μετά την κυβερνητική εναλλαγή στη χώρα νέες εγκληματικές ευθύνες έρχονται να προστεθούν στο πολιτικό προσωπικό της για τον δρόμο προς την καταστροφή.

Την φαύλη κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία ήταν υποχείριο του πελατειακού κράτους και της διαπλοκής με συγκεκριμένους ολιγάρχες, διαδέχθηκε η χαοτική κυβέρνηση Τσίπρα, εξαιτίας των ελπίδων που γέννησε σε έναν λαό που αναζητεί διαρκώς πατερούληδες-διασώστες.

Το αποτέλεσμα η χώρα να κρέμεται πλέον σε μια κλωστή και ο λαός να βρίσκεται για μια ακόμη φορά αμήχανος θεατής ενός πολιτικού ριάλτι στο οποίο οι πρωταγωνιστές ξεδιπλώνουν την ανεπάρκειά τους.

Ο λαός στην διάρκεια της μεταπολίτευσης επιλέγει τσαρλατάνους των καφενείων να τον κυβερνήσουν και τσαρλατάνους της δημοσιογραφίας για την ενημέρωσή του.

Είναι λογικό οι τσαρλατάνοι να του προσφέρουν έργο αντίστοιχο των δυνατοτήτων τους. Αντί ενός εθνικού σχεδιασμού για την επόμενη μέρα παρακολουθούμε αυτόκλητους μάγους να υπόσχονται αποτεσματικά γιατροσόφια τα οποία επιδεινώνουν περαιτέρω την κατάσταση.

Είναι ίσως η είσοδος της θερινής ραστώνης που δεν επιτρέπει σε έναν ράθυμο λαό να στροφάρει. Οταν αύριο πάει στις τράπεζες και τις βρει κλειστές θα είναι πολύ αργά πλέον….