Νάτα σαλάτα. Θέλουμε τα περιουσιακά σας στοιχεία σε ένα ταμείο …προς πώληση.

wpid-wp-1436724834006.jpeg

Σουλτς:
«Στο ταμείο θα υπάρξει μία ρευστοποίηση εθνικών αγαθών, δεν γίνεται να τοποθετήσουμε αυτά τα χρήματα σε ένα ταμείο που δεν θα ανήκει και στην Ελλάδα.»
«Στο ταμείο θέλουμε να μεταφερθούν τα ενεργητικά από τις ιδιωτικοποιήσεις. Πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα για το χρέος, πρέπει άρα να υπάρχει κάποια επιτήρηση.
Τα χρήματα από ιδιωτικοποιήσεις δεν μπορούμε να τα βάλουμε σε ταμείο που δεν θα ανήκει και στην Ελλάδα. Πρέπει να βρεθεί τεχνική φόρμουλα, αλλά είναι αδιανόητο να μη συμμετέχει η ελληνική πλευρά στη διαχείριση αυτού του ταμείου με τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις».
«Να εξετάσουμε σε ποιον θα ανήκει το ταμείο για τα δημόσια αγαθά της Ελλάδας. Δεν γίνεται να μη συμμετέχει και η Ελλάδα».

Συνέντευξη Σουλτς:

Θα προχωρήσουμε με την Ευρωζώνη και την ΕΕ εποικοδομητικά με κοινό πνεύμα ή θα διαλυθεί σήμερα κάτι. Αυτό ακριβώς είπα σήμερα το πρωί στους αρχηγούς κρατών.
Τα χρονικά περιθώρια μέσα στα οποία πρέπει να ληφθούν αποφάσεις είναι μικρά και οι αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν έχουν άμεσες επιδράσεις. Απόψε το βράδυ πρέπει να υπάρξει απόφαση. Ελπίζω να υπάρξει εποικοδομητική απόφαση.
Ο κ. Γιούνκερ είχε μιλήσει για τις ιδιωτικοποιήσεις, ήταν μια ιδέα του να υλοποιηθεί το εργαλείο συγκέντρωσης ελληνικών περιουσιακών στοιχείων σε ένα ταμείο που ακολούθως θα εκποιηθούν. Πρέπει να δούμε την ιδιοκτησία αυτού του ταμείου. Το ερώτημα είναι ποιος θα έχει την ευθύνη αυτού του ταμείου, ποιος θα ελέγχει αυτό το ταμείο. Τα 50 δισ. που αναφέρατε είναι εκτός συζήτησης, όμως η ιδέα για δημιουργία ενός ταμείου θα πρέπει να συζητηθεί. Πρέπει να αποφύγουμε την ταπείνωση των Ελλήνων. Πρέπει να δούμε σε ποιον ανήκει το ταμείο (αναφέρεται στο ταμείο όπου συζητείται να συγκεντρωθούν προς πώληση περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου). Είναι ένα στοιχεία αξιοπρέπειας ενός λαού. Οι ελληνικές προτάσεις ήταν προτάσεις που είχαν υποβληθεί από τον κ. Γιούνκερ. Αρχικά τις είχαν απορρίψει. Οτιδήποτε θα τεθεί τώρα στο τραπέζι πρέπει να λαμβάνει υπόψη δύο στοιχεία: Τη θέληση των Ελλήνων να συμβάλλουν, την βούληση και την προετοιμασία της Ευρωζώνης να λάβει υπόψη την δραματική κατάσταση στην Ελλάδα. Δεν μπορούμε να τοποθετήσουμε τα χρήματα σε ένα ταμείο (που θα αναλάβει να ρευστοποιήσει ελληνικά περιουσιακά στοιχεία) που δεν θα ανήκει στην Ελλάδα. Πρέπει να βρούμε μια φόρμουλα ώστε να ανήκει το ταμείο στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να σας απαντήσω συγκεκριμένα ποιες χώρες δεν θέλουν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Δεν μπορώ να πω ότι η τάδε ή η δείνα χώρα αντιτίθεται στην Ελλάδα. Υπάρχει και η αντίθετη άποψη ότι μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς την Ελλάδα στην Ευρωζώνη

Ixnos στις 6:59 μ.μ.