ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΑΕΙ-ΤΕΙ

wpid-wp-1440489589802.jpeg

Αύριο, εκτός απροόπτου, θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, βάζοντας έτσι τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να…
πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου (http://results.it.minedu.gov.gr), πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο). Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους.
Σημειώνεται ότι, για πρώτη φορά φέτος, θα εφαρμοστεί σύστημα ηλεκτρονικών εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών στα τμήματα και τις σχολές επιτυχίας τους. Έτσι, ειδικά όσοι εισαχθούν σε τμήματα που εδρεύουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, δεν θα χρειαστεί να μετακινηθούν εκεί για να συμπληρώσουν την αίτηση εγγραφής, αλλά θα το κάνουν μέσα από μία ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας. Παράλληλα, θα στείλουν ταχυδρομικά στις γραμματείες των σχολών τα δικαιολογητικά που θα τους ζητηθούν. Μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών, θα ξεκινήσει η διαδικασία αιτήσεων μετεγγραφών.
Σύμφωνα με τον νέο νόμο, ο αριθμός των μετεγγραφέντων δεν μπορεί να υπερβαίνει το 15% των εισακτέων ανά σχολή, ενώ το δικαίωμα μετεγγραφής θα χορηγείται βάσει μορίων που ο δικαιούχος θα συγκεντρώνει σε εννέα κριτήρια (οικονομικά, κοινωνικά). Εν τω μεταξύ, όπως διαβεβαίωσε χθες η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΚΤ, η προκήρυξη εκλογών δεν θα προκαλέσει καθυστέρηση στις προσλήψεις, μέσω ΕΣΠΑ, αναπληρωτών εκπαιδευτικών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, ούτε στις διαδικασίες στελέχωσης στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας. Επίσης, η Ειδική Γραμματεία ανακοίνωσε ότι έως το τέλος Οκτωβρίου θα αναρτηθούν προς δημόσια διαβούλευση προσκλήσεις για τον πρώτο κύκλο των προγραμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 9,16 εκατ. ευρώ, μέσω των οποίων θα δοθούν 360 υποτροφίες σε υποψήφιους διδάκτορες.

http://fimotro.blogspot.com/2015/08/blog-post_573.html