ΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ…

wpid-wp-1440615414132.jpeg

Και ενώ ετοιμαζόμαστε πάλι για εκλογές, κάτι που έχει πλέον μετατραπεί σε εθνικό σπορ…
και ανέκδοτο μετά από τις τόσες φορές που η πολιτική, αλλά και η προσωπική δυστυχώς ανεπάρκεια των πολιτικών μας (για να μην αναφερθώ σε άλλα πιο ύποπτα σενάρια) μας έσυρε στις κάλπες, συμβαίνουν τα εξής ενδιαφέροντα:
Οι δανειστές μας παρακολουθούν ατάραχοι αυτή τη φορά την πορεία της χώρας προς τις κάλπες, χωρίς καμία απολύτως ανησυχία, τονίζοντας μάλιστα το γεγονός ότι οι εκλογές δεν αποτελούν πρόβλημα, αλλά την ιδανική λύση ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο εσωτερικό του Σύριζα και να προχωρήσουμε στην εφαρμογή του τρίτου μνημονίου. Στηρίζουν δε τον Αλέξη Τσίπρα με κάθε τρόπο, αφού κατάφεραν μετά από σκληρές (υποτίθεται) διαπραγματεύσεις να τον φέρουν στα νερά τους.
Από την άλλη πλευρά ο πρωθυπουργός θέλει να δείχνει αποφασισμένος να κάνει την απαραίτητη εκκαθάριση στο εσωκομματικό του πεδίο, διαλαλώντας πανηγυρικά ότι μία αριστερή κυβέρνηση ( για να μην μπερδεύεστε, εννοεί τον Σύριζα) αποτελεί εγγύηση ώστε να εφαρμοστεί το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε( γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του το βροντερό »όχι»της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού) με τρόπο απαλό, σα χάδι.
Παράλληλα, η δήθεν αντιπολίτευση (ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ) που στήριξε τη συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου με νύχια και με δόντια για να κλείσει και να ψηφίσει τη συμφωνία που έρχεται για να ρημάξει τους ήδη τελειωμένους ψυχολογικά και οικονομικά Έλληνες, με την ποινικοποίηση της καθημερινότητας των πολιτών, κόπτεται τώρα και χτυπιέται ότι παρά τα φαινόμενα ( που ως γνωστόν απατούν) ασκεί πραγματική αντιπολίτευση πια, αφού βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Με λίγα λόγια η αντιπολίτευση αλλάζει ρόλους α λα καρτ.Σα χαμαιλέων.
Σε αυτό το τελευταίο θέλω να σταθώ, αφού είναι ξεκάθαρο στα μάτια των περισσοτέρων από εμάς ότι το παιχνίδι είναι (και πάλι) στημένο. Είναι κάτι περισσότερο από προφανές ότι ο Σύριζα δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές. Και όμως ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε, προσπαθώντας να μας πείσει, μέσω διαγγέλματος, ότι η ηθική του, του επιβάλλει να απευθυνθεί στον κυρίαρχο λαό. Η ίδια ηθική προφανώς τον οδήγησε στο δημοψήφισμα του οποίου το αποτέλεσμα διαστρέβλωσε παντελώς την επόμενη κιόλας μέρα μετά από τη σύμφωνη γνώμη των πολιτικών αρχηγών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του.
Το συμπέρασμα απλό : οι Έλληνες οδηγούμαστε στις κάλπες κάθε φορά που οι πολιτικοί μας σωτήρες επιθυμούν να ντύσουν με το μανδύα της δημοκρατίας και της λαϊκής δήθεν κυριαρχίας, τις αυθαιρεσίες και τα προσυμφωνηθέντα, όπως όλα δείχνουν.
Αυτό που θα ακολουθήσει τις εκλογές γνωστό : λόγω της έλλειψης αυτοδυναμίας του Σύριζα, σύσσωμη η αντιπολίτευση, θα βάλει με βαριά, όπως πάντα, καρδιά, πλάτη, για να σωθεί η Ελλάδα. Μέσω των εφαρμοστικών νόμων του τρίτου μνημονίου που θα ψηφίζονται σωρηδόν, από τα πιόνια των δανειστών μας, βάζοντας οριστικά ταφόπλακα στο μέλλον και τα όνειρα μας. Και έτσι η κυβέρνηση συνεργασίας που θα μας επιβάλλει  κυρίως η Γερμανία θα έχει την πολυπόθητη νομιμοποίηση για να προχωρήσει το βάρβαρο έργο της, αφού θα προκύψει μέσα από μία καθ” όλα δημοκρατική εκλογική διαδικασία. Ας προσέχαμε.

http://fimotro.blogspot.com/2015/08/blog-post_8119.html