Α ρε Πούτιν τι τους έχεις κάνει… F-22 Raptor στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ευρώπη!

wpid-wp-1440492450571.jpeg

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, δήλωσε ότι τα F-22 Raptor stealth μαχητικά θα αποσταλούν στην Ευρώπη για να δείξουν «δέσμευση για την ασφάλεια και τη σταθερότητα» των συμμάχων.

Η Γραμματέας της Πολεμικής Αεροπορίας έδεσε την κίνηση με την αμερικανική «προσέγγιση στη Ρωσία», συνδέοντάς την με την κρίση στην Ουκρανία.
Η ανάπτυξη, προγραμματισμένη να συμβεί «πολύ σύντομα», περιγράφηκε ως μέρος της «Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας καθησυχασμού», είπε η Deborah Lee James της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η James είπε ότι η «στρατιωτική δραστηριότητα» της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζει να προκαλεί μεγάλη ανησυχία στις ΗΠΑ και τους Ευρωπαίους συμμάχους τους και ότι η ανάπτυξη των F-22 ήταν «σίγουρα στην ισχυρή πλευρά του νομίσματος.» Επίσης, ανέφερε ότι ο υπουργός Αμυνας Ash Κάρτερ, είπε την περασμένη εβδομάδα, «Η προσέγγισή μας προς τη Ρωσία πρέπει να είναι ισχυρή και πρέπει να είναι ισορροπημένη.»

Η Τζέιμς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι, για επιχειρησιακούς λόγους ασφαλείας, «δεν μπορούμε να μοιραστούμε μαζί σας τις ακριβείς ημερομηνίες ή θέσεις αυτής της ανάπτυξης.»

Ένας δημοσιογράφος ρώτησε αν η ανακοίνωση ήταν ένα μήνυμα που στέλνει η Πολεμική Αεροπορία στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Στρατηγός Mark Welsh δήλωσε ότι η ανάπτυξη στην Ευρώπη ήταν «απλά μια συνέχιση της ανάπτυξης των F-22 σε κάθε μέρος που μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τους εταίρους μας» και ότι «ήταν κατά κύριο λόγο για μια μεγάλη άσκηση, προπόνηση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας.» Ωστόσο, ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη θα τοποθετήσει τα F-22 «σε εγκαταστάσεις που θα χρησιμοποιηθούν ενδεχομένως σε μια σύγκρουση στην Ευρώπη».

http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/YsJNX/~3/UqHk-4u4yLY/f-22-raptor.html