Τρομερές καταγγελίες για την (ανθ)Ελληνικός Χρυσός! Λαφαζάνη εσύ δεν τα άκουσες, έτσι;

wpid-wp-1440483643125.jpeg

ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!
Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία του Πάνου Σκουρλέτη ότι με ευθύνη της Ελληνικός Χρυσός από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης εξάγονται παρανόμως μεταλλευτικά προϊόντα, άκρως τοξικά, σε περιοχή της Κίνας όπου προσφάτως είχε γίνει δυστύχημα με δεκάδες νεκρούς.
Όπως επισήμανε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στο Mega, η μεταλλευτική εταιρεία είχε αναλάβει την υποχρέωση να διαμορφώσει δικό της λιμένα για το σκοπό αυτό.

«Η Eλληνικός Χρυσός είχε εδώ και τρία χρόνια την υποχρέωση να παρουσιάσει ακίνδυνο τρόπο εξόρυξης χρυσού, αλλά εξάντλησε όλα τα περιθώρια» δήλωσε δε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Για τις Σκουριές εξήγησε ότι οι εργασίες δεν έχουν ανασταλεί πλήρως και σε μέρος της περιοχής επιτρέπονται. «Θα μπορούσαμε να καταγγείλουμε τη συνολική άδεια, δεν το κάναμε» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης, διευκρινίζοντας ότι «οι εργαζόμενοι δεν χάνουν τη δουλειά τους, κι αν χάσουν τη δουλειά τους την ευθύνη την έχει η εταιρεία»

Ο υπουργός δήλωσε δε ότι αρμόδια κλιμάκια έχουν πάει «εδώ και ενάμισι μήνα για ελέγχους στις Σκουριές και δεν έχουν βγει ακόμη τα πορίσματα, ενδεχομένως κάτι τρέχει». Συμπλήρωσε πάντως ότι η καθυστέρηση των πορισμάτων μπορεί να έχει να κάνει και με την έλλειψη προσωπικού.

image

http://olympia.gr/2015/08/25/