Έλα-έλα, ήρεμα παιδιά

wpid-wp-1444194301587.jpeg

Συνήθως, όταν μία ταινία βγαίνει στην κυκλοφορία, οι συντελεστές της δημιουργούν ένα τρέιλερ, με σκοπό να προβάλουν τα δυνατά σημεία της για να προσεγγίσουν κοινό. Παρακολουθόντας την τριήμερη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης, και έχοντας δει την πρώτη ταινία και ποιοι θα πρωταγωνιστήσουν στη δεύτερη, είναι εύκολο να προβλέψεις την πλοκή της. Όπως αυτή που θα ακολουθήσει για τη νέα σύνθεση της Βουλής.

Σε μία Βουλή όπου τις θέσεις αγωνιστών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταλάβει αρκετοί επαγγελματίες “Ναισ’ολάκηδες”, πάνω από εκατό βουλευτές του ξοφλημένου ΠΑΣΟΚ και της ετοιμοθάνατης Νέας Δημοκρατίας, δέκα νεοφιλελέρες του Ποταμιού, άλλοι τόσοι Καμμένοι, εννιά λεβεντομαλάκες και ένα τσούρμο νεοναζί, καταλληλότερος Πρόεδρος της Βουλής από τον Βούτση δεν θα μπορούσε να βρεθεί.

Το διάστημα της πρώτης διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, συνέβη το εξής παράδοξο, για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά.

Οι φορές που η Πρόεδρος της Βουλής βρέθηκε στο στόχαστρο πολιτικών αντιπάλων, επιχειρηματικών κύκλων, μιντιακών ολιγαρχών, ακόμα και ομόσταβλων της, ήταν περισσότερες από τα χέρια που σηκώθηκαν για να ψηφίσουν το τρίτο μνημόνιο.

Η νεα Βουλή ανοίγει, και πίσω στις αίθουσές της περιμένουν επιτροπές όπως αυτή για το χρέος, τις γερμανικές αποζημιώσεις, της εισαγωγής στα μνημόνια, τις μίζες της Siemens και μια σειρά άλλες υποθέσεις διαφθοράς.

Επιτροπές που όταν διαλύθηκε η Βουλή εργάζονταν, έχουν ήδη παράξει έργο που περιμένει την ολοκλήρωσή του.

Ο Νίκος Βούτσης δεν θα κριθεί ως Πρόεδρος της Βουλής, εάν κατάφερε να φέρει σε πέρας την ψήφιση όλων των νόμων του τρίτου μνημονίου.

Άλλωστε, σε αυτόν τον ρόλο ήταν πολύ καλός και ο Μητρόπουλος. Κακώς έμεινε στην απ’ έξω.

Ο νέος Πρόεδρος της Βουλής θα κριθεί από τις πράξεις και τις δράσεις που θα δρομολογήσει ώστε η Βουλή των Ελλήνων να αναγκαστεί να επιτελέσει το έργο της σύμφωνα με τους νόμους και τους κανόνες του Συντάγματος της χώρας.

Και εάν κρίνω από την παρθενική του εμφάνιση, έχει ήδη μετρηθεί και είναι λίγος.

Κάτι μου λέει πάντως, πως ο σύντροφος Βούτσης, ούτε λάστιχο θα πάθει σε κάποια επαρχία, ούτε πρόβλημα με τα μέσα ενημέρωσης θα έχει, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας θα κληθεί σε κάποια περίπτωση να τον μαζέψει.

Τουλάχιστον όχι από τους πολιτικούς του αντιπάλους ή τα κανάλια και τις εφημερίδες.

https://rebeliskos.wordpress.com/2015/10/06;