Έξω Τσίπρα απ” την παράγκα!

wpid-wp-1445284768401.jpeg

Μαίνεται ο «άγνωστος πόλεμος».
Η Φώφη έγινε βαπόρι με τα νταλαβέρια των συριζαίων με τους Ευρωσοσιαλιστές. Κάτι το πίτσι-πίτσι με αυτόν τον Ρέντσι, κάτι που ο σύντροφος Ολάντ καταφθάνει στην Αθήνα –για bonding, που θα “λεγε και ο πρωθυπουργός–, στο ΠΑΣΟΚ φοβούνται ότι θα χάσουν την αποκλειστική αντιπροσωπία των Ευρωσοσιαλιστών στην Ελλάδα.
Αυτό εξηγεί γιατί, στην πρόσφατη ομιλία της επί των προγραμματικών, η κυρία είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα συμβατό με την ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία. Δεν θα τον δεχτεί ποτέ στους κόλπους της, λόγω της «έντιμης συνεργασίας» του με τον Καμμένο.
Η Γεννηματά τα είπε στον Τσίπρα για να τα ακούσει ο Μάρτιν Σουλτς, που φέρεται να έχει ανοιχτή γραμμή με τον Αλέξη. «Ένεκα το συμφέρον», που θα έλεγε κι ο Τσιφόρος. Σε κάνα χρόνο φεύγει από το Στρασβούργο και βάζει μπροστά για υποψήφιος καγκελάριος. Οπότε ο μάγκας θέλει παρτίδες με κυβερνήσεις, όχι με μικρά κόμματα.
Αλλά η Φώφη είναι ικανή να πάει στο Στρασβούργο με πανό «Έξω, Τσίπρα, από την παράγκα!». Προς το παρόν έστειλε στις Βρυξέλλες την πρώην ευρωβουλευτή και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Ράπτη, να τα πει ένα χεράκι με τον Τζιάνι Πιτέλα με τ” όνομα – Ιταλό πάππου προς πάππου και αφεντικό των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο. Η μαντάμ –που ξέρει τα κατατόπια και, επιπλέον, μη σε πιάσει, ως Κερκυραία, στο στόμα της– μπούκαρε στο γραφείο του Ιταλού και του εξηγήθηκε στα ίσα: Έτσι και συνεχίσει τα σούξου – μούξου – μανταλάκια με τον Τσίπρα, «θα γίνει το ολοκαύτωμα του ζαρκαδίου», που έλεγε και Γεωργία Βασιλειάδου στην «Ωραία των Αθηνών»…

Τρε μπανάλ παρέες
Αλλά φαίνεται πως ο Αλέξης το “βαλε αμανάτι να γίνει σοσιαλιστής με βούλα – κι απ” όπου να “ναι. Εκτός από τον Σουλτς, ανοίγει παρτίδες και με τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος, όταν τον βλέπει, αναστενάζει σαν τη Μήτση Κωνσταντάρα στην ταινία «Ο στρίγκλος που έγινε αρνάκι»: «Άτιμη κοινωνία, άλλους τους ανεβάζεις κι άλλους τους κατεβάζεις». Τι του βρίσκει ο πρωθυπουργός; Μάλλον τίποτε, αλλά ο Γιώργος είναι πρόεδρος της λεγόμενης Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Πρόκειται για το κουφάρι της παλαιάς και ένδοξης οργάνωσης, στην οποία πλέον κάνει κουμάντο ο δικός μας, συνεπικουρούμενος από έναν Αγιάλα από τη Χιλή, πρόσωπο αναξιόπιστο στα πέριξ.
Τα ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά κόμματα την έχουν κάνει με μικρά πηδηματάκια από την εν λόγω «Διεθνή» κι έχει ξεμείνει με κάτι τριτοκοσμικούς, για ντεκόρ στις ομιλίες του Παπανδρέου – συνήθως για τη σωτηρία του πλανήτη. «Τρε μπανάλ», που θα “λεγε κι ο μουσαφίρης μας ο Ολάντ – πρώην Ολανδρέου. Τώρα τους συριζαίους ο ΓΑΠ τούς καλεί για να πιάσει πόρτα για τον χειμώνα, μόνοι τους το σκέφτηκαν, μυστήριο. Όπως είναι μυστήριο με ποια ιδιότητα παραμένει πρόεδρος. Παλιά ήταν ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που πλήρωνε και τα έξοδα – μέχρι που ήρθε ο Βενιζέλος και έβαλε τις φωνές: «Άνθρωπέ μου, εδώ έχεις απλήρωτο το προσωπικό, στις Διεθνές θα τρέχεις;». Σιγά μην ίδρωσε το αυτί του. Αλλά σήμερα, που δεν έχει κόμμα, ως τι είναι πρόεδρος και «ποιος βάζει τους παράδες;», που θα πονηρευόταν κι ο Αγκόπ.

Ωραία ατμόσφαιρα
Να πεταχτούμε λίγο και στους απέναντι. Εκεί έχει άλλο πανηγύρι – ενίοτε ακατάλληλο για ανηλίκους, αν κρίνουμε από τα μπινελίκια του προέδρου της Ν.Δ. προς τον γραμματέα Παπαμιμίκο, τον οποίο παρέλαβε πακέτο με το κόμμα από τον προκάτοχό του. Οι σχέσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τον Αντώνη Σαμαρά είναι χειρότερες κι από τότε που του έλεγε –ο Βαγγέλης του Σαμαρά– ότι «πρόδωσε το δάκρυ του εθνάρχη». Οι σαμαρικοί διαδίδουν ότι ο Μεϊμαράκης «δεν αντέχει και θα αποχωρήσει από την κούρσα της διαδοχής». Προς το παρόν, πάντως, αποχωρούν από τα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. οι Μεσσήνιοι δημόσιοι υπάλληλοι που είχε αποσπάσει το σύστημα Σαμαρά. Από το περιβάλλον Μεϊμαράκη, πάλι, τσουλάνε ότι ο πρώην «παρέδωσε τη σφραγίδα, αλλά όχι και απολογισμό στα οικονομικά» και, επιπλέον, ότι οι δικοί του πάνε να κάνουν μαϊμουδιές. Καθώς δεν ίδρωνε το αυτί κανενός, μπούκαρε στη Συγγρού και το “κανε κεραμιδαριό αυτοπροσώπως και ιδιοχείρως. «Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε!», που μονολογούσε και ο Ντίνος Ηλιόπουλος στον «Ατσίδα».

Ποιος θα την κάνει; Εν τω μεταξύ, τι ήταν αυτό που πέταξε στα ξεκούδουνα ο υποψήφιος πρόεδρος Κυριάκος; «Όποιος προσπαθήσει να διασπάσει τη Ν.Δ. θα βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή των Νεοδημοκρατών». Τι θέλει να πει ο ποιητής; Κάποιος από τους άλλους τρεις υποψηφίους ψιλοτραγουδάει α λα Τόλη Βοσκόπουλο παλιά: «Μανούλα μου, μανίτσα μου, θα πάρω τη βαλίτσα μου και θα την κοπανήσω»; Μπα! Για άλλον, που δεν είναι υποψήφιος, σέρνεται ότι ετοιμάζεται «να κόψει ρόδα μυρωμένα, κρίνους ανθούς και πασχαλιές», που έλεγε ο Κώστας Βουτσάς στην ταινία «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης». Ονόματα δεν κάνει να λέγονται – πάντως, είναι καινούργιος στη Ν.Δ., φιλόδοξος και βιαστικός, αλλά τον πρόλαβε ο Άδωνις.

Οι δύο τρόικες
Λένε ότι είναι «ο σημερινός Ανδρέας Παπανδρέου» και το πήρε τοις μετρητοίς. Εξού και ο Αλέξης Τσίπρας χρειάζεται ένα ΠΑΣΟΚ. Το οποίο, όμως, ήταν κόμμα με το όλα του: να οι Τοπικές, να οι Κλαδικές και άλλα τέτοια ωραία. Επειδή το κόμμα δεν είναι σπανακόπιτα για να τη φτιάξεις σε ένα απόγευμα, ο πρωθυπουργός έβαλε τους δικούς τους να ξαμοληθούν για μέλη – βασικό προαπαιτούμενο για κόμμα. «Από αύριο κιόλας ανοίγουμε τις οργανώσεις, ξεκινάμε καμπάνια εγγραφής νέων μελών», τους είπε στην Κεντρική Επιτροπή. Αυτό στις δέκα του μήνα – άρα, έως σήμερα πρέπει να έχουν γράψει καμπόσους.
Εν πάση περιπτώσει, αφού θα έχει κόμμα α λα ΠΑΣΟΚ, να μην έχει και μια τρόικα, όπως είχε ο Παπανδρέου τούς Άκη Τσοχατζόπουλο, Γ. Γεννηματά και Κ. Λαλιώτη; Φτιάχνει… δύο. Μία στο κόμμα, με τους Δραγασάκη, Τσακαλώτο και Μπαλτά. Σημείωση: Ένας από τους τρεις πήρε τη θέση του Φίλη, που δεν μπήκε επειδή «έχει πολλή δουλειά στο υπουργείο», σαν να λέει ότι οι άλλοι είναι αργόσχολοι. Και μια δεύτερη στο… Μέγαρο Μαξίμου, με τους: Δραγασάκη, Παππά και Φλαμπουράρη – όχι απαραίτητα με αυτήν τη σειρά.

Αναδημοσίευση από το «Κεφάλαιο» που κυκλοφορεί capital.gr

http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/oxafies/~3/Y8AFgQpP4uE/blog-post_332.html