ΜEGA BOOM!!!

wpid-wp-1484659443059.jpeg

Tα στοιχεία της Εξεταστικής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ είναι πραγματι φωτιά-άσχεται αν όλο οι εμπλεκόμενοι και της κυβέρνησης συμπεριλαμβανομένης-επιχειρούν να τα υποβαθμίσουν. Mόνο τα ΜΜΕ που εξετάστηκαν έχουν λάβει 1,27 δις ευρώ δάνεια σύμφωνα με το πόρισμα των οξυδερκών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι τέτοια που δεν αφήνουν περιθώρια στις τράπεζες να δώσουν νέα δάνεια σε φαληρισμένες επιχειρήσεις. Γύρευε πόσα δις δραχμές είναι το 1,27 δις ευρώ δάνεια που έχουν λάβει μόνο τα ΜΜΕ που Εξετάστηκαν από την Επιτροπή. Ετσι εάν στο Mega για παράδειγμα δεν μπει νέο χρήμα από επενδυτές πολύ δύσκολα οι τράπεζες θα πάρουν την ευθύνη να δώσουν επιπλέον χρήμα. Στις εξελίξεις γύρω από το Mega ήρθε να προστεθεί αίτηση πτώχευσης κατά του τηλεοπτικού σταθμού που κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιστωτής της εταιρείας, Telmaco.


Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί αύριο στο Πρωτοδικείο Αθηνών εάν δεν πάρει αναβολή.

Σημειώνεται ότι η Telmaco είναι προμηθευτής ολοκληρωμένων οπτικοακουστικών και τηλεοπτικών συστημάτων.

Το νέο κυβερνητικό σενάριο-σύμφωνα με το liberal.gr- θέλει τα χρήματα που θα επιστραφούν στον Ιβάν Σαββίδη από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες να αποτελέσουν τη μαγιά για τη δημιουργία ενός εκδοτικού συγκροτήματος που θα ενσωματώνει τον ΠΗΓΑΣΟ, τον ΔΟΛ και το MEGA_πιάσε το αυγό και κούρευτο!

Το σχέδιο θέλει την πλευρά Μπόμπολα να περιορίζεται στο 20% του νέου μαγαζιού, κάπου ανάλογο να είναι και το ποσοστό του Ι. Σαββίδη, ενώ οι τράπεζες που θα προχωρήσουν σε γενναίο κούρεμα των δανείων τους θα είναι ο βασικός μέτοχος του νέου σχήματος. Ιδανικό μοντέλο αριστερής διαπλοκής.

Δείτε τι ανέφεραν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο πόρισμά τους για τον «Τηλέτυπο»:

Οι μέτοχοι του ΜΕGΑ συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πλουσιότερες επιχειρηματικές οικογένειες της χώρας με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και καταγεγραμμένα διαθέσιμα πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ .

Εν τούτοις για ικανό διάστημα άφηναν το κανάλι να ζημιώνεται και τους εργαζόμενους απλήρωτους. Ο κίνδυνος ραγδαίας απαξίωσης των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας ήταν ορατός . Το ενδεχόμενο να εκτίθεται ακόμα και σε κίνδυνο χρεωκοπίας η εταιρία και να αυξάνεται αλματωδώς ο κίνδυνος μην μπορέσουν τα πιστωτικά ιδρύματα να αναλάβουν τα ποσά των δανείων που είχαν χορηγήσει ήταν καθόλου αμελητέο, αντίθετα εξαιρετικά πιθανό.

Η συμπεριφορά αυτή των ιδιοκτητών του ΤΗΛΕΤΥΠΟΥ ενείχε σκοπιμότητα και υπολογισμό εν όψει της προαναγγελίας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές συχνότητες. Εκείνο όμως που ενδιαφέρει από την άποψη του αντικειμένου τηςΕπιτροπής είναι ότι η απουσία προσωπικών εγγυήσεων επέτρεπε στους μεγαλομετόχους να μην υπολογίζουν το ενδεχόμενο, που ήταν παραπάνω από ορατό, να χρεωκοπήσει η εταιρία και να χαθούν οριστικά τα χρήματα για τις πιστώτριες τράπεζες.

Η συμπεριφορά τους αυτή , βέβαια, δεν είχε ως αφετηρία την έλλειψη χρημάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι , όπως αποκάλυψε στις 3/7/2016 στη Βουλή ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ, Υπουργός τότε Επικρατείας, τον Απρίλιο 2016 , όταν άρχιζαν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο ΜEGA για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους ,ο Διευθυντής της εφημερίδας το «ΒΗΜΑ» ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ είχε γράψει στο Tweeter: «Η ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ είχε ταμειακά διαθέσιμα πάνω από 650 εκατομμύρια ευρώ στο τέλος του 2015 και η ΕΛΛΑΚΤΩΡ άλλα 450 εκατομμύρια ευρώ. Μόλις 20 εκατομμύρια χρειάζεται τo Mega.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°


ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΕΠΑΝΕΝΩΣΗΣ»!

Κλέφτες μέχρι κόκκαλο – Να διαβαστεί και να διαδοθεί!

ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ! Για ποιο λόγο τον πέταξε η αδερφή του έξω από το πατρικό τους (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΤΟΣ .. ΛΑΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ στην πρεμιέρα των Φλωρίδη-Ραγκούση-Διαμαντοπούλου!

Γούρλωσαν τα ματάκια μας…. ΤΟ ΝΕΟ ΑΙΜΑ» της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ




Πηγή