Black Friday και στην Ελλάδα

wpid-wp-1448626348757.jpeg

Ήρθε επιτέλους και στη χώρα μας η Black Friday, αφού, μετά από την χρεοκοπία της χώρας, όλες οι ημέρες της εβδομάδας είναι μαύρες και άραχλες.

Η ιδέα του Black Friday προέρχεται από τις ΗΠΑ, όπως όλες οι ιδέες τα τελευταία 100 χρόνια, και γνώρισε μεγάλη επιτυχία στις ΗΠΑ και την Βρετανία, αν και τώρα -που την βαρέθηκαν οι Αμερικάνοι- εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο.

Το όνομα «Black Friday» προέρχεται από μια παρέα μαύρων που μαζευόντουσαν την επόμενη της Ημέρας των Ευχαριστιών έξω από ένα πολυκατάστημα στη Φιλαδέλφεια και μετρούσαν τα πουλιά τους.

Ο ιδιοκτήτης του πολυκαταστήματος, για να σταματήσει τους μαύρους να βγάζουν έξω τις τσουτσούνες τους και να του διώχνουν τους πελάτες, τους είπε πως κάθε χρόνο τέτοια μέρα θα μπορούν να ψωνίζουν φθηνότερα.

Μόλις το νέο μαθεύτηκε στη Φιλαδέλφεια -μαθεύτηκε γρήγορα γιατί οι Φιλαδελφειανοί είναι κουτσομπόληδες-, όλοι πήγαιναν έξω από το πολυκατάστημα και τις πετούσαν έξω, για να μπορούν κι αυτοί να ψωνίζουν φθηνότερα.

Έτσι, η Black Friday εξαπλώθηκε σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, και αρχικά ίσχυε μόνο για τους άνδρες αλλά μετά άρχισαν και οι γυναίκες να πετάνε τους βύζους και το πράμα τους έξω, οπότε ίσχυσε και για αυτές.

Την Black Friday πέφτει πολύ ξύλο στα καταστήματα για το ποιος θα προλάβει να αγοράσει το τελευταίο λαχανί μπουφάν με τη ροζ κουκούλα, ενώ είναι και μεγάλη ευκαιρία για όργια, αφού στα δοκιμαστήρια οι παρτoύζες πέφτουν βροχή.

Η Black Friday γνωρίζει πια μεγάλη επιτυχία και στην Ελλάδα, και είναι χαρακτηριστικό πως, πριν από λίγο, ένας καταστηματάρχης του κέντρου της Αθήνας δήλωσε πως η κίνηση στο μαγαζί του ανέβηκε κατά 500%, αφού χτες μπήκε μόνο ένας ζητιάνος να ζητήσει χρήματα, ενώ σήμερα μπήκαν πέντε.

Το καλό είναι πως στο διαδίκτυο είναι κάθε μέρα Black Friday, οπότε μπορείς να ψωνίζεις online και δεν χρειάζεται να στριμώχνεσαι στα καταστήματα με όλους αυτούς τους λυσσασμένους καταναλωτές που σέρνουν κι ένα σωρό αρρώστιες και μπορεί να σε κολλήσουν τίποτα και να κρεβατωθείς για κάνα μήνα.

(Θα χαρώ πολύ όταν κάποιος μου εξηγήσει πώς γίνεται ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια να κοστίζει σε κατάστημα στο Σύνταγμα 225 ευρώ, και να το αγοράζεις στο διαδίκτυο 60 ευρώ. Επίσης, θα ήθελα να μάθω ποιοι και γιατί ψωνίζουν από τα καταστήματα προϊόντα, που στο διαδίκτυο τα βρίσκεις στη μισή τιμή.)

image

http://pitsirikos.net/2015/11/