Έχει άλλους άσους ο Τσίπρας στο μανίκι του;

exei-allous-asous-o-tsipras-sto-maniki-tou-

Σε λίγες ημέρες είναι η πανηγυρική σύνοδος κορυφής για τα 60 χρόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μάλλον όλη η κατάσταση είναι για τα… πανηγύρια. Με το Brexit, με την άνοδο των λαϊκίστικων, αντιευρωπαϊκών δυνάμεων και με την γραφειοκρατία των Βρυξελλών να μην μπορεί να σχεδιάσει το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης, είναι λογικό να μην υπάρχουν και πολλά… κέφια.

Όμως, ήρθε και μια ακόμη απειλή να… ταράξει τα νερά στην Ευρώπη. Τρέμουν οι Βρυξέλλες από τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είχε τη φαεινή ιδέα να μπλέξει τη διαπραγμάτευση που δεν κλείνει με την Διακήρυξη που θα υπογραφεί το Σάββατο. Απείλησε ο μεγάλος ηγέτης ότι δεν θα υπογράψει αν δεν ενταχθεί μια φράση περί του σεβασμού των εργασιακών δικαιωμάτων.

Παρά το γεγονός ότι έχει δίκιο η Ελλάδα, διότι δεν μπορεί να καταπατείται το ευρωπαϊκό σύνταγμα επειδή μια χώρα είναι σε μνημόνιο, η απειλή αυτή είναι άνευ ουσίας. Διότι και δεν λογαριάζουν τις παπάτζες που πετάει κατά καιρούς ο Τσίπρας και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να καταπατήσουν τα δικαιώματα μιας χώρας αρκεί να κάνουν το δικό τους. Σιγά μην εμποδίσει τους δανειστές, ακόμη κι αν ενταχθεί αυτή η πρόταση να μην την υπολογίσουν όταν θα έρθει η ώρα.

Άλλωστε, μόνο τα εργασιακά είναι το θέμα που κολλάει η αξιολόγηση; Δηλαδή τα βρήκαν στις περικοπές συντάξεων, στους νέους φόρους, στην πώληση της μισής ΔΕΗ και τα σπάνε για τις ομαδικές απολύσεις; Ε και τι έγινε αν απελευθερωθούν οι ομαδικές απολύσεις; Πόσες εταιρείες αφορά στην Ελλάδα αυτό το μέτρο; Τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ άντε και τις τράπεζες, οι υπόλοιπες επιχειρήσεις δεν μπαίνουν σ’ αυτό το καθεστώς. Αν θέλουν να μειώσουν προσωπικό το κάνουν και με 2% και με 3% το μήνα. Δεν μπορεί δηλαδή να εκβιάζει η Ελλάδα τους Ευρωπαίους για την… ουρά όταν έχει φάει ολόκληρο το βόδι.

Και για το λόγο αυτό είναι ανοησία η απειλή της Αθήνας, και γι’ αυτό μόλις την άκουσαν γέλασαν οι Ευρωπαίοι. Πρόκειται για μια κίνηση απελπισίας του Τσίπρα που κάποιος ανόητος του είπε να την κάνει και που τώρα ήδη την αποσύρουν. Στρίβειν δια του αρραβώνος δηλαδή αφού τους διαμήνυσαν να μη συνδέουν την ευρωπαϊκή διακήρυξη με τη διαπραγμάτευση.

Και τώρα; Έχει άλλους άσους ο Τσίπρας στο μανίκι του; Διότι ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά το ραντεβού με την Σκάρλετ του πρότεινε να απειλήσουν την Ευρώπη με αποχώρηση της Ελλάδας από την… Eurovision.

Να μην πάει η Demy στον διαγωνισμό κι έτσι να τσακίσουν τα μούτρα των Ευρωπαίων. Η απειλή αυτή μπορεί να συνετίσει ακόμη και τον Ντάισελμπλουμ και έρθει καμιά βόλτα στην Ελλάδα μπας και βρει κανένα γκομενάκι σωστό και παρατήσει τις μικρές Ολλανδέζες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στις Βρυξέλλες έχουν πάθει πανικό. Να μην πάει η Demy στην Eurovision; Θα είναι σκέτη καταστροφή, γι’ αυτό σκέφτονται να υποχωρήσουν και να αφήσουν τον Ευκλείδη να γυρίσει νικητής στην Αθήνα.

Η παραπάνω πρόταση θα μπορούσε να ανήκει πράγματι στην κυβέρνηση της χαράς και της αφασίας. Τα έχουμε δει όλα, γιατί όχι και κάτι τέτοιο; Και μετά μπορεί να απειλήσουν με απόσυρση του Ολυμπιακού από το Τσάμπιονς Λιγκ, μπας και γλιτώσει τις τεσσάρες με τον Λεμονή στον πάγκο.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°