Η Βουλή των χυδαίων: Αμυράς και Κατσίκης «ξεκατινιάσθηκαν»

wpid-wp-1450815536655.jpeg

Ντροπή! Χυδαίες εκφράσεις και χαρακτηρισμοί πεζοδρομίου μέσα στο ναό της Δημοκρατίας

Δείξε μου τη Βουλή σου να σου πω ποιος είσαι… Αυτό θα μπορούσε να πει κανείς για τη χώρα μας, καθώς οι βουλευτές μας αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων.


     style="display:inline-block;width:250px;height:250px"
     data-ad-client="ca-pub-9897597435333950"
     data-ad-slot="5336220628">


Σήμερα ψηφίζεται στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης και οι βουλευτές βρήκαν ευκαιρία για να ανταλλάξουν σκληρές και χυδαίες εκφράσεις.

Στον ιερό χώρο της Δημοκρατίας, όπου έχουν μιλήσει πολιτικές προσωπικότητες που διαμόρφωσαν την ιστορία του τόπου μας, ακούγονται σήμερα εκφράσεις που δεν ακούγονται ούτε σε οίκους ανοχής!

Μιλάμε για την πλήρη κατάπτωση των ηθών, για τον απόλυτο ξεπεσμό. Βουλευτές χωρίς πολιτικά επιχειρήματα επιδίδονται σε «κοκορομαχίες» υπερασπιζόμενοι μόνο τα προσωπικά τους συμφέροντα. Ακόμα για το Σύμφωνο Συμβίωσης κανείς δεν μίλησε μέχρι στιγμής με επιχειρήματα, κανείς δεν μας είπε γιατί είναι ή δεν είναι απαραίτητο να ψηφιστεί. Για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την ελληνική κοινωνία. Μόνο κραυγές, χυδαίες και προκλητικές εκφράσεις που ανταλλάσουν εκατέρωθεν οι… δήθεν εκπρόσωποι του λαού.

Ξεκατινιάσθηκαν…

Βαρείς και προκλητικούς χαρακτηρισμούς κατά του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Κατσίκη έκανε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Αν ένας γκέι συνευρεθεί ερωτικά με τον Κ. Κατσίκη, τότε κινδυνεύει να κατηγορηθεί για κτηνοβασία», είπε ο κ. Αμυράς.

Η απάντηση ήταν άμεση από τον κ. Κατσίκη: «Στο χώρο της Ολομέλειας της Βουλής θέλω να καταγγείλω ότι υπάρχει ένας πολιτικός αλήτης που ακούει στο όνομα Αμυράς και ενημερώνω το σώμα ότι θα προβώ σε μήνυση εναντίον του για όσα είπε για εμένα».

Ο προεδρεύων Γιάννης Λαμπρούλης του ζήτησε να ανακαλέσει και αφού δεν το έκανε τον ανακάλεσε στην τάξη. «Να σε καλεί πολιτικό αλήτη ο ομοφοβικός κ. Κατσίκης, κάτι κάνεις καλά», σχολίασε ο κ. Αμυράς.

Σφοδρή αντιπαράθεση

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους πραγματοποιείται στην Ολομέλεια η συζήτηση του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Τη διαφωνία του για το Σύμφωνο επανέλαβε ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης, υποστηρίζοντας ότι είναι αντίθετο με το άρθρο 21 του Συντάγματος, ενώ εναντίον τάχθηκαν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή.

Η ΝΔ διά του εισηγητή της Χαράλαμπου Αθανασίου δήλωσε ότι δεν θα υπερψηφίσει εφόσον δεν αποσαφηνιστούν τα τρία ζητήματα που για το κόμμα του είναι «κόκκινο πανί»: ο γάμος, η υιοθεσία και η ιθαγένεια.

Από τη γραμμή αυτή διαφοροποιήθηκε η βουλευτής του κόμματος Νίκη Κεραμέως, η οποία δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει τα άρθρα για το Σύμφωνο Συμβίωσης, γιατί όπως είπε, «το επιβάλλει η πραγματικότητα».

Υπέρ του Συμφώνου Συμβίωσης έχουν ταχθεί ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, και Ένωση Κεντρώων.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει καταθέσει ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου.

Κατά όλων των άρθρων που αφορούν το Σύμφωνο Συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών δήλωσε το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί για τα υπόλοιπα άρθρα κατά την συζήτηση τους, ενώ η Χρυσή Αυγή καταψηφίζει συλλήβδην το νομοσχέδιο.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν με την ομιλία του Γιάννη Λαγού από τη Χρυσή Αυγή, ο οποίος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι με τις διατάξεις του το νομοσχέδιο δεν επιτρέπει στο κόμμα του να διενεργεί τα συσσίτια μόνο για Έλληνες.

«Είναι μέρα ντροπής γιατί φτάνουμε σε ένα σημείο πράγματα τα οποία είναι ενάντια στη φύση, ενάντια στη λογική να τα ψηφίζουμε, να νομοθετούμε, και να παρουσιάζουμε το αφύσικο ως φυσικό. Αν έρθει ένας φίλος από την Ολλανδία, από τη Γερμανία από κάποια άλλη χώρα, από το Πακιστάν, που αγαπάνε τις κατσίκες και τα ζώα τους, τι θα γίνει; Θα αποδεχτούμε και τους κτηνοβάτες;» ανέφερε από το βήμα, προκαλώντας την αντίδραση της Βασιλικής Κατριβάνου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

image

http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/YsJNX/~3/lnZHfvLFAFI/blog-post_795.html