Η Ευγενία Μανωλίδου στην λίστα Λαγκάρντ και η δημοσιογραφία «αστροπελέκι»

wpid-wp-1449037114815.jpeg

Είναι να εκπλήσσεται κανείς με το τι «αστροπελέκια» δημοσιογράφους διαθέτει η χώρα μας! Δεν είναι μόνο ότι «ανακαλύπτουν» ανύπαρκτους διαλόγους πολιτικών στελεχών όπως έκανε χτες το Mega.
Φτάνουν και στο σημείο να προαναγγέλλουν δημοσιεύματα προϊόν «τρομερού ρεπορτάζ» τα οποία περιέχουν «μια αποκάλυψη απ’ τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει μέσα στην χρονιά» και μας συστήνουν να αγοράσουμε την εφημερίδα –την Kontranews στην προκειμένη περίπτωση- για να διαβάσουμε «φοβερά πράγματα», τα οποία όμως έχουν δημοσιευτεί … εδώ και μήνες.
Το όλο ζήτημα φυσικά είναι για γέλια και μας δείχνει το επίπεδο των «λειτουργών της ενημέρωσης».  Το μόνο σωστό που ακούμε από τον Αιμ. Λιάτσο στο βίντεο που παραθέτουμε είναι όταν αποκαλεί την Ν.Δ., «Νέα Δημοπρασία».
Για να γίνουμε ποιο συγκεκριμένοι.  Τέλη του Μάρτη 2014 κυκλοφορεί το περιοδικό Hot Doc το οποίο περιέχει μια «αγορασμένη» συνέντευξη που είχε πάρει ο Κώστας Βαξεβάνης από τον Ερβέ Φαλτσιανί. (Εδώ και χρόνια με το να «πουλάει» συνεντεύξεις βιοπορίζεται ο πρώην υπάλληλος της τράπεζας HSBC που κατάφερε να ιδιοποιηθεί γύρω στις 80.000 καρτέλες μεγαλοκαταθετών, ενώ οι 2.063 απ” αυτές αποτέλεσαν τη Λίστα Λαγκάρντ). Απ” αυτό το δημοσίευμα μαθαίνουμε ότι η σύζυγος του Αδωνη Γεωργιάδη, Ευγενία Μανωλίδου ήταν αντιπρόσωπος λογαριασμού ο οποίος βρίσκεται στην Λίστα Λαγκάρντ μια λίστα που «κρύβει ξέπλυμα χρήματος και πόθεν έσχες».
Για να μην επεκταθούμε σ” αυτό το θέμα να θυμίσουμε ότι μόλις προχτές είχαμε σχετική ανάρτηση για το ποια αντιμετώπιση είχαν και ποιο είναι το αποτέλεσμα των ερευνών για όσους Ελληνες περιλαμβάνονται στην λίστα Λαγκάρντ και θα έπρεπε να ερευνηθούν για φοροδιαφυγή και φοροαπαλλαγή.

Επανερχόμαστε όμως στην «αποκάλυψη απ’ τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει μέσα στην χρονιά», που διαλαλεί τηλεοπτικά ο Αιμ. Λιάτσος. Δεν είναι τίποτε άλλο παρά «αναμάσημα» του σχετικού δημοσιεύματος του Hot Doc. Απ’ το αρχείο λοιπόν ανασύρουμε το συγκεκριμένο τεύχος και αντιγράφουμε:

image

Αντιπρόσωπος λογαριασμού στη Λίστα Δαγκάρντ, όπως πολλάκις έχει γραφεί, ήταν και η σύζυγος του υπουργού Υγείας, Ευγενία Μανωλίδου, το όνομα της οποίας εμφανιζόταν σε λογαριασμό του πρώην συζύγου της, Θεόδωρου Μανωλίδη. Όπως προέκυπτε από το ιστορικό του λογαριασμού υπό την κωδική ονομασία ΜΑΤΗΑ12, ο κ. Μανωλίδης διατηρούσε στην HSBC και θυρίδα με χρυσό.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υπήρξε μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Λίστα Λαγκάρντ και δεν αυτοεξαιρέθηκε, παρότι το όνομα της συζύγου του εμφανιζόταν σε αυτήν, ισχυριζόταν ότι εκείνη δεν γνώριζε τίποτα. Δεν δίσταζε μάλιστα να κατηγορήσει ως συκοφάντη όποιον τολμούσε να υποστηρίξει το αντίθετο.
Ο υπουργός Υγείας, επιχειρώντας να αποδείξει αυτούς τους ισχυρισμούς και να καλύψει τη σύζυγό του, προχώρησε τον Μάρτιο του 2013 στη δημοσιοποίηση εγγράφου της Προανακριτικής Επιτροπής, στην οποία συμμετείχε, σε μια πράξη η οποία αποτελούσε παράβαση των όρων λειτουργίας της προανακριτικής διαδικασίας. Επρόκειτο για την επίσημη μετάφραση του ιστορικού του λογαριασμού του κ. Μανωλίδη από το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο ανέφερε τις κινήσεις του πελάτη. Ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωνε κάτω από τη φωτογραφία του επίσημου εγγράφου, την οποία ανάρτησε στο twitter, ότι ορισμένοι ακόμη νομίζουν ότι ο κωδικός είναι της συζύγου του.

Ο Ερβέ Φαλτσιανί, πλέον αρμόδιος για να απαντήσει στους ισχυρισμούς του υπουργού, εξήγησε στο Hot Doc ότι η Ευγενία Μανωλίδου είναι αδύνατο να μη γνώριζε για τον λογαριασμό, ενώ ερμηνεύοντας τα στοιχεία του προφίλ με τον κωδικό ΜΑΤΗΑ12 είπε ότι η σύζυγος του Άδωνη Γεωργιάδη ήταν πράγματι δηλωμένη. Διευκρίνισε πάντως ότι τα στοιχεία που αποδεικνύουν τον βαθμό δικαιοδοσίας της στον συγκεκριμένο λογαριασμό τα διαθέτει η Γαλλία, αλλά ποτέ δεν ζητήθηκαν προς διερεύνηση.

- Σε άλλον λογαριασμό στο όνομα «Θεόδωρος Μανωλίδης» υπάρχει ο κωδικός MATHA12.
Τι ακριβώς είναι αυτό;
- Είναι ένας κωδικός, για να κρύψει την αληθινή ταυτότητα του κατόχου του λογαριασμού.

- Υπάρχουν 3-4 ΙΒΑΝ (λογαριασμοί), αυτό γιατί συμβαίνει;
- Όταν ανοίγεις λογαριασμό με τέτοιον κωδικό, μπορείς να έχεις πολλούς συνδεδεμένους λογαριασμούς πίσω απ’ αυτόν.

- Η Ευγενία Μανωλίδου, της οποίας το όνομα υπάρχει στο λογαριασμό, τι δικαιοδοσία έχει;
- Αυτό που φαίνεται εδώ είναι πως ήταν πράγματι δηλωμένη, όμως προτίμησε κάποιον άλλο να διαχειριστεί τον λογαριασμό. Δεν υπέγραψε, ώστε να μπορεί να διαχειριστεί η ίδια. Όμως, αυτά που έχετε είναι ένα μικρό μέρος των στοιχείων του λογαριασμού. Εάν θέλετε να μάθετε ακριβώς τι έκανε και πώς, ως αντιπρόσωπος του λογαριασμού, πρέπει να πάρετε όλα τα στοιχεία από τη Γαλλία. Θεωρητικά θα μπορούσε να διαχειρίζεται τον λογαριασμό, όμως για να το πούμε με βεβαιότητα πρέπει να έχουμε μπροστά μας όλα τα στοιχεία.

- Ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης είπε όχι η σύζυγός του δεν γνώριζε τίποτα για τον λογαριασμό.
- Αυτό είναι αδύνατο.

- Η κα Μανωλίδου, όμως, δεν είναι ο κάτοχος του λογαριασμού.
- Σωστά. Είναι όμως αντιπρόσωπος. Όταν ανοίγεις έναν λογαριασμό, μπορείς να βάλεις άλλους ανθρώπους ή εταιρίες να τον διαχειρίζονται.

image

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2015/12/blog-post_84.html