Πρόσωπο ΥΠΕΡΑΝΩ υποψίας ακούμπησε η Ελένη Ράικου

american-embassy

Ποιο ΠΡΟΣΩΠΟ υπεράνω υποψίας ακούμπησε η έρευνα της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου; O ίδιος μάλιστα κινδύνευε να βρεθεί στη Φυλακή μια και εμπλέκεται στην υπόθεση Novartis. Προφανώς λειτούργησαν οι “γερμαντικές πλάτες” του. Toυλάχιστο αυτό αφήνει να εννοηθεί η Eισαγγελέας στην επιστολή παραίτησής της. Στην ελληνική διάσταση της υπόθεσης εμπλέκονται πλέον και οι Αμερικανοί σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ. Οσο αφορά την Ράικου θα γράψει ανάμεσα στ΄άλλα στην επιστολή παραίτησής της:

Κυρία εισαγγελέα, ζητώ την αντικατάστασή μου γιατί αρνούμαι να μετατραπώ σε “Ιφιγένεια” στο βωμό των συμφερόντων των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών και των μεγάλων συμφερόντων στο χώρο του φαρμάκου οι οποίοι ενόψει των αποκαλύψεων που προφανώς διέρρευσαν και οι οποίες με βεβαιότητα θα τους οδηγούσαν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και ίσως κάποιους από αυτούς στη φυλακή δεν δίστασαν να σχεδιάσουν την ηθική μου εξόντωση έτσι ώστε να είναι δυνατή η αποδόμηση της έρευνάς μας.

Με αστειότητες και εκμεταλλευόμενοι την τουλάχιστον ανεξήγητη ενέργεια συγκεκριμένης ανακρίτριας “έστησαν” μία πρωτοφανή ιστορία συκοφάντησής μου. Επειδή έχω στοχοποιηθεί από παράκεντρα εξουσίας και διαφθοράς που σκοπό έχουν τη μία και μόνη συγκάλυψη των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών που αποκομίζουν διαχρονικά εκατομμύρια ευρώ και επιζητούν μανιωδώς την ακύρωση του έργου μου και την παρεμπόδιση της παραπάνω έρευνας και όχι μόνο, και επειδή δεν αισθάνομαι ότι απολαμβάνω της θεσμικής προστασίας που δικαιούμαι, ζητώ την αντικατάστασή μου”.

american-embassy

Αναλυτικά η επιστολή:

“Τις τελευταίες ημέρες μετά από σειρά ερευνών και επίπονης προσπάθειας καταφέραμε να συλλέξουμε και να επεξεργαστούμε τα πρώτα κρίσιμα και ουσιώδη στοιχεία που οδηγούν μετά βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι μεγάλος αριθμός κρατικών αξιωματούχων (κυρίως ιατρών δημόσιων νοσοκομείων) δωροδοκούνταν απευθείας από λογαριασμό της εταιρείας Νοβάρτις Ελβετίας, με εμβάσματα σημαντικών χρηματικών ποσών που κατατίθεντο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι αντίστοιχα εμβάσματα εισέρχονταν από τον ίδιο λογαριασμό, επίσης απευθείας, σε λογαριασμούς νομικών προσώπων, τα οποία πιθανολογούνται ότι χρησίμευαν ως οχήματα προκειμένου να διοχετευθούν ως “δώρο” στους τελικούς αποδέκτες τους, προφανώς αξιωματούχους. Αυτό σήμανε αμέσως συναγερμό στην υπηρεσία μας γιατί προμήνυε πιθανή ύπαρξη παρόμοιων εμβασμάτων και σε άλλους εμπλεκόμενους, ενδεχομένως και πολιτικούς, δεδομένου ότι δεν έχει περιέλθει το σύνολο των αιτηθέντων στοιχείων στην υπηρεσία μας. Το συνολικό ποσό που κατευθύνθηκαν στους παραπάνω ανέρχεται με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, περίπου σε 28 εκατομμύρια ευρώ.

Και ενώ τα πράγματα είχαν έτσι και η υπηρεσία μας είχε εστιάσει όλες τις προσπάθειες και τις δυνάμεις της στη σημαντικότατη αυτή υπόθεση, η οποία αποτελεί την κορωνίδα της διαφθοράς στη χώρα μας, όπως έχει τονιστεί κατ’ επανάληψη από όλους τους θεσμικούς παράγοντες, έγινα αντικείμενο στοχοποίησης από συγκεκριμένη εβδομαδιαία εφημερίδα. Συγκεκριμένα όλως “τυχαίως και συμπτωματικώς”, όταν πλέον ήταν κοινό μυστικό ότι έχουμε τα πρώτα σημαντικά στοιχεία στην κατοχή μας που αποδείκνυαν περίτρανα τη μεγάλη διαφθορά, αλλά και το μηχανισμό με τον οποίο δωροδοκούνταν οι ως άνω κρατικοί λειτουργοί σε διαφημιστικό βίντεο στα ΜΜΕ προβαλλόταν το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ με τίτλο “Αποκάλυψη: Ανακρίτρια κατηγορεί γνωστή εισαγγελέα για απόκρυψη στοιχείων σε δικογραφίες για Γιάννο Παπαντωνίου και Θωμά Λιακουνάκο”. Το ανυπόστατο του δημοσιεύματος, που είναι άκρως συκοφαντικό και υποβολιμαίο προκύπτει απο πλήθος εγγράφων στοιχείων, τα οποία θέτω στης διάθεσή ΣΑΣ. Αρκεί μόνο τούτο, ότι ο Θωμάς Λιακουνάκος προφυλακίστηκε και θα δικαστεί μετά από τεκμηριωμένη ποινική δίωξη του γραφείου μας, εκκρεμούν δε, σε βάρος του ακόμα τρεις ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί επίσης από το γραφείο μας.

Όσον αφορά τον Γιάννο Παπαντωνίου,ήδη έχουν αποσταλεί επίσης από την υπηρεσία μας στη Βουλή πλήρη αντίγραφα όλων των παραπάνω δικογραφιών και μάλιστα ταυτόχρονα με την άσκηση της ποινικής δίωξης και τη διαβίβαση των σχετικών δικογραφιών στον κύριο διευθύνοντα το Πρωτοδικείο Αθηνών. Επιπλέον, εκκρεμεί απάντηση επί αιτήματός μας δικαστικής συνδρομής προς τις ελβετικές αρχές από όπου και αναμένουμε σημαντικά ευρήματα.

Εκτός δε, αυτού, έχει ασκηθεί από εμένα προσωπικά σε βάρος του ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου για το πόθεν έσχες.

Κυρία εισαγγελέα, ζητώ την αντικατάστασή μου γιατί αρνούμαι να μετατραπώ σε “Ιφιγένεια” στο βωμό των συμφερόντων των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών και των μεγάλων συμφερόντων στο χώρο του φαρμάκου οι οποίοι ενόψει των αποκαλύψεων που προφανώς διέρρευσαν και οι οποίες με βεβαιότητα θα τους οδηγούσαν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και ίσως κάποιους από αυτούς στη φυλακή δεν δίστασαν να σχεδιάσουν την ηθική μου εξόντωση έτσι ώστε να είναι δυνατή η αποδόμηση της έρευνάς μας.

Με αστειότητες και εκμεταλλευόμενοι την τουλάχιστον ανεξήγητη ενέργεια συγκεκριμένης ανακρίτριας “έστησαν” μία πρωτοφανή ιστορία συκοφάντησής μου.

Επειδή έχω στοχοποιηθεί από παράκεντρα εξουσίας και διαφθοράς που σκοπό έχουν τη μία και μόνη συγκάλυψη των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών που αποκομίζουν διαχρονικά εκατομμύρια ευρώ και επιζητούν μανιωδώς την ακύρωση του έργου μου και την παρεμπόδιση της παραπάνω έρευνας και όχι μόνο, και επειδή δεν αισθάνομαι ότι απολαμβάνω της θεσμικής προστασίας που δικαιούμαι, ζητώ την αντικατάστασή μου”.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ προβληματισμό προκαλεί στις αμερικανικές εισαγγελικές αρχές που διερευνούν την υπόθεση της Novartis, η παραίτηση- βόμβα της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου.

Και αυτό, γιατί η κυρία Ράικου κατείχε σημαντικό μέρος των στοιχείων που θεωρούνται κρίσιμα για την έρευνα αναφορικά με τον φαρμακευτικό κολοσσό, υπόθεση που η ιδία χαρακτήρισε «κορωνίδα της διαφθοράς».

Από τη Δευτέρα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναμένεται να κινήσει τις διαδικασίες για τον ορισμό νέου εισαγγελικού λειτουργού.

Παράλληλα, ανοιχτό παραμένει το εύρος της έρευνας που θα διαταχθεί για τις καταγγελίες της κυρίας Ράικου, που στην επιστολή παραίτησης έκανε λόγο για μεγάλα συμφέροντα καταγγέλλοντας σχέδιο ηθικής της εξόντωσης αλλά και την αναφορά σε βάρος της από ανακρίτρια για παραλείψεις σε υπόθεση εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Για το ίδιο θέμα ο Θανάσης Μαυρίδης θα γράψει στο liberal.gr:

Η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Ράικου ερευνούσε το σκάνδαλο της Novartis. Και ξαφνικά παραιτείται, ύστερα από την στοχοποίησή της από εβδομαδιαία εφημερίδα, όπως η ίδια καταγγέλλει. Κι όμως! Διαβάζοντας κανείς προσεκτικά τι αναφέρει η ίδια η κυρία Ράικου στην επιστολή – καταγγελία, διαπιστώνει ότι το δάκτυλό της έχει ήδη σηκωθεί και κάτι «δείχνει»!

Γράφει η κυρία Ράικου: «Τις τελευταίες ημέρες μετά από σειρά ερευνών και επίπονης προσπάθειας καταφέραμε να συλλέξουμε και να επεξεργαστούμε τα πρώτα κρίσιμα και ουσιώδη στοιχεία που οδηγούν μετά βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι μεγάλος αριθμός κρατικών αξιωματούχων (κυρίως ιατρών δημόσιων νοσοκομείων) δωροδοκούνταν απευθείας από λογαριασμό της εταιρείας Novartis Ελβετίας, με εμβάσματα σημαντικών χρηματικών ποσών που κατατίθεντο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι αντίστοιχα εμβάσματα εισέρχονταν από τον ίδιο λογαριασμό, επίσης απευθείας, σε λογαριασμούς νομικών προσώπων, τα οποία πιθανολογούνται ότι χρησίμευαν ως οχήματα προκειμένου να διοχετευθούν ως “δώρο” στους τελικούς αποδέκτες τους, προφανώς αξιωματούχους.

Αυτό σήμανε αμέσως συναγερμό στην υπηρεσία μας γιατί προμήνυε πιθανή ύπαρξη παρόμοιων εμβασμάτων και σε άλλους εμπλεκόμενους, ενδεχομένως και πολιτικούς, δεδομένου ότι δεν έχει περιέλθει το σύνολο των αιτηθέντων στοιχείων στην υπηρεσία μας. Το συνολικό ποσό που κατευθύνθηκαν στους παραπάνω ανέρχεται με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, περίπου σε 28 εκατομμύρια ευρώ».

Μας λέει, δηλαδή, η κυρία Ράικου ότι βρήκαν την διαδρομή του χρήματος από την Novartis σε γιατρούς δημόσιων νοσοκομείων και ενδεχομένως και σε πολιτικούς. Και τότε βγαίνει μία εβδομαδιαία εφημερίδα, γνωστή για τις σχέσεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ και με συγκεκριμένα κυβερνητικά στελέχη και κυριολεκτικά την «στήνει στον τοίχο». Τι συμβαίνει; Η κυρία Ράικου δεν μιλάει γενικά και αόριστα. Μιλάει πολύ συγκεκριμένα. Μιλάει για ιατρούς δημοσίων νοσοκομείων και ενδεχομένως για πολιτικούς. Αυτά είναι εμβάσματα από έναν λογαριασμό. Χρειαζόντουσαν ελάχιστες ακόμη πράξεις για να μάθουμε ονόματα και διευθύνσεις. Μήπως υπήρχε κάποιο σημαντικό όνομα μεταξύ αυτών που ανακάλυψε η κυρία Ράικου;

Η ίδια έχει υποχρέωση να μιλήσει. Να τα πει όλα. Μέχρι που έφτασε η έρευνά της. Τι ήταν εκείνο που ανακάλυψε και το οποίο την στοχοποίησε από παράκεντρα εξουσίας, όπως η ίδια λέει; Διαβάζουμε στην επιστολή της: «Επειδή έχω στοχοποιηθεί από παράκεντρα εξουσίας και διαφθοράς που σκοπό έχουν τη μία και μόνη συγκάλυψη των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών που αποκομίζουν διαχρονικά εκατομμύρια ευρώ και επιζητούν μανιωδώς την ακύρωση του έργου μου και την παρεμπόδιση της παραπάνω έρευνας και όχι μόνο, και επειδή δεν αισθάνομαι ότι απολαμβάνω της θεσμικής προστασίας που δικαιούμαι, ζητώ την αντικατάστασή μου».

Σε μία άλλη χώρα μία καταγγελία αυτής της μορφής θα είχε οδηγήσει διάφορους κυβερνητικούς παράγοντες σε παραιτήσεις, μέχρι να ξεκαθαριστεί τι ακριβώς συνέβη. Όσο οι εμπλεκόμενοι από την καταγγελία ασκούν εξουσία, είναι σε θέση να παρέμβουν αποφασιστικά στις όποιες έρευνες. Είναι δυνατόν να γίνεται συζήτηση για «παράκεντρα εξουσίας» και να μην ασχολούνται διάφοροι θεσμικοί παράγοντες; Την καταγγελία την έχει κάνει η Εισαγγελέας διαφθοράς. Που είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρόεδρος της Βουλής; Να μην συζητήσουμε για την ΕΣΗΕΑ και για τον ρόλο του Τύπου, διότι θα υποβαθμίσουμε το θέμα…

Η κυρία Ράικου μιλάει για πολιτικά πρόσωπα. Ποια είναι αυτά που τόσο φόβισαν τα … παράκεντρα εξουσίας; Έχουν σίγουρα ονοματεπώνυμο. Κι αυτό θέλουμε να μάθουμε…

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη