Σημείωμα στον Θοδωρή

wpid-wp-1449494580516.jpeg

έχουμε κάνει κατά καιρούς άγριες πλάκες στον Θοδωρή Μιχόπουλο, έναν συνάδελφο δημοσιογράφο ο οποίος βρίσκεται πλέον στον στενό πυρήνα της εξουσίας.

Και για να λέμε του στραβού το δίκαιο, ο Θοδωρής δεν είναι από τους ανθρώπους της εξουσίας που καβαλάνε το καλάμι, όπως συνέβη με πολλά ψώνια τα οποία βρέθηκαν στο παρελθόν σε αντίστοιχο πόστο στο Μέγαρο Μαξίμου και παρόμοιες θέσεις εξουσίας.

Ο Θοδωρής παραμένει ένας μποέμ τύπος, με αντιεξουσιαστική διάθεση, όπως τότε που έγραφε στην ΕΠΟΧΗ και τον σύστημα τον θεωρούσε απειλή.

Η μεγάλη μας απορία με ανθρώπους σαν τον Θοδωρή είναι σχεδόν υπαρξιακής φύσεως.

Εφ΄ όσον ο Θοδωρής γνωρίζει πόσο μπουρδέλο είναι το ελληνικό κράτος, εφ΄όσον γνωρίζει πως λειτουργούν οι παράγκες στην Δικαιοσύνη, τα ΜΜΕ, τις κρατικές προμήθειες, τα γραφεία τύπου, τα μυστικά κονδύλια και πάει λέγοντας-γιατί δεν φροντίζει να γίνουν κοινωνοί της γνώσης του άνθρωποι όπως ο πρωθυπουργός, ο Νίκος Παππάς, ο Παπαγγελόπουλος ακόμη και ο «επίκαιρος» Ρουμπάτης.

Ο Θοδωρής Μιχόπουλος έχει το θλιβερό προνόμιο να αποτελεί μέρος της εξουσίας.

Έχει επίσης μέσα του τον ρομαντισμό του δημοσιογράφου που κάποτε ήθελε να αλλάξει τον κόσμο.

Αυτό που δεν έχει είναι το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να μην προσπαθήσει να κάνει πράξη το όνειρό του για έναν καλύτερο κόσμο, για μια Ελλάδα με Δικαιοσύνη στην οποία δεν θα κυριαρχούν οι πάσης φύσεως βαρόνοι και ολιγάρχες.

Καθότι φίλε Θοδωρή, εάν σε λίγους μήνες πάψεις να είσαι μέρος της εξουσίας, τι στο πούτσο θα λες στον εαυτό σου και τα παιδιά σου;

Οτι είχα την ευκαιρία να κάνω κάτι γι΄αυτό το μπουρδέλο και πέρασα και δεν ακούμπησα;
image

http://kourdistoportocali.com/post/48646