Στο εδώλιο η Λαγκάρντ!

wpid-wp-1450377171311.jpeg

Για την εμπλοκή της στην πολύκροτη υπόθεση «Ταπί» θα δικαστεί η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, όπως μεταδίδουν γαλλικά ΜΜΕ.
Το 2007, η τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ αποφάσισε την παραπομπή μιας υπόθεσης του επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί σε ιδιωτικό διαιτητικό δικαστήριο ενώ επί χρόνια βρισκόταν σε διάφορες βαθμίδες της γαλλικής Δικαιοσύνης.


     style="display:inline-block;width:250px;height:250px"
     data-ad-client="ca-pub-9897597435333950"
     data-ad-slot="5336220628">


Ο επιχειρηματίας, πρώην ιδιοκτήτης της εταιρίας Adidas είχε κινηθεί δικαστικά εναντίον της κρατικής τράπεζας Credit Lyonnais, απαιτώντας αποζημίωση για απάτη. Το διαιτητικό δικαστήριο, του οποίου προήδρευε ο Πιερ Εστούπ, επιδίκασε 400 εκατομμύρια ευρώ στον επιχειρηματία.
Το ποσό αυτό ήταν πολύ υψηλότερο απ’ ότι προβλεπόταν από τις αποφάσεις της τακτικής Δικαιοσύνης. Παρόλα αυτά, λίγο καιρό αργότερα γνωστοποιήθηκε ότι ο Εστούπ και ο Ταπί γνωρίζονταν καλά και η γαλλική Δικαιοσύνη άρχισε να διερευνά πιθανή ανάμειξη της κ. Λαγκάρντ στην υπόθεση.
Τώρα, ανώτατο γαλλικό δικαστήριο αποφάσισε ότι η κ. Λαγκάρντ θα πρέπει να δικαστεί για το ρόλο που έπαιξε σε αυτό το σκάνδαλο. Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι επικοινώνησε με στενό συνεργάτη της κ. Λαγκάρντ, που δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει την είδηση. Ο επικεφαλής του δικηγορικού τμήματος του ΔΝΤ δήλωσε στο Reuters πως θα προτείνει στη Λαγκάρντ να ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου.

http://kourdistoportocali.com/ipeople/cosmos/sto-edolio-i-lagkarnt/