Οι κακοί συνδικαλιστές και οι αθώοι

wpid-wp-1453239890489.jpeg

Με αφορμή το κείμενο για τους δικηγόρους και τις διαδηλώσεις τους για το Ασφαλιστικό -που έκανε σε μια ημέρα σχεδόν 400 χιλιάδες αναγνώσεις-, μου έγραψαν αρκετοί δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Αυτό που μου έγραψαν, κυρίως, είναι πως δεν είναι σωστό να κρίνω ολόκληρους κλάδους από τους ξεπουλημένους συνδικαλιστές που τους εκπροσωπούν.

Βέβαια, αυτοί οι «ξεπουλημένοι συνδικαλιστές» -όπως τους χαρακτηρίζουν- εκλέχτηκαν από τους ίδιους. Δεν τους εξέλεξα εγώ, αυτοί τους εξέλεξαν.

Υπάρχει μια εντύπωση στην Ελλάδα πως οι από πάνω είναι κακοί και ξεπουλημένοι, και οι από κάτω είναι καλοί και αδικημένοι.

Επίσης, υπάρχει στην Ελλάδα μια εντύπωση πως δεν είμαστε μόνο αυτοί που βλέπουμε, αλλά πως υπάρχουν και άλλοι Έλληνες -ηθικοί, ακέραιοι, τίμοι και πολύ ταλαντούχοι-, οι οποίοι, για κάποιο λόγο που δεν ξέρω, είναι κρυμμένοι κάπου και δεν εμφανίζονται ποτέ.

Ας δούμε ποιοι είναι οι ηγέτες του τόπου. Σε όλους τους τομείς.

Ας δούμε ποιος είναι πρωθυπουργός, ποιος είναι Πρόεδρος της Δημοκρατία, αρχηγός της αξιμωατικής αντιπολίτευσης κλπ. Τους ξέρετε.

Ας δούμε τους εκλεγμένους προέδρους των επαγγελματικών κλάδων. Κι αυτούς τους ξέρετε.

Ας πάμε στην δημοσιογραφία. Αν σας ρωτήσουν ποιοι είναι οι τρεις δημοσιογράφοι με την μεγαλύτερη αποδοχή από τους πολίτες, ξέρετε ποιοι είναι.

Ποιος είναι ο «εθνικός» συγγραφέας σήμερα στην Ελλάδα; Προσοχή, όχι αυτός που εκτιμάτε εσείς προσωπικά και δεν πουλάει ούτε 200 βιβλία, αυτός που εκτιμά η πλειοψηφία.

Ας κάνουμε το ίδιο με το τραγούδι και τις άλλες τέχνες. Μιλάμε για τους ζωντανούς και τους νέους, μην αρχίσετε να λέτε για τον Χατζιδάκι και την Βέμπο.

Η κατάσταση στη χώρα μας είναι απογοητευτική. Σαπίλα.

Το πιο απογοητευτικό είναι ποιους επιλέγουν οι Έλληνες. Είσαι αυτό που επιλέγεις. Σε αυτό θέλεις να μοιάσεις. Αυτό εκτιμάς.

Ας σταματήσει λοιπόν η κλάψα για τους «ξεπουλημένους συνδικαλιστές». Εσείς τους εκλέξατε, για να φροντίσουν τη συντεχνία σας.

Αν ήσασταν διαφορετικοί, θα εκλέγατε άλλους.

Αν δεν καταλάβεις τα χάλια σου, δεν μπορείς να κάνεις ούτε βήμα.

Αυτό ισχύει για όλη τη χώρα.

(Στη φωτογραφία, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Αυτόν εξέλεξαν οι συνάδελφοί του. Ποιον να εξέλεγαν, τον γιατρό με το ποδήλατο που κούραρε τον πατέρα μου στο «Γεώργιος Γεννηματάς»; Θα χαλούσε η πιάτσα.)

http://feedproxy.google.com/~r/pitsirikos/uPfN/~3/0Ob4gOSD3Bo/