Αθλιότητες ενός αχρείου Συριζαίου τύπου (Βίντεο)

wpid-wp-1453156319438.jpeg

Ελαχε να βρεθούν στην κατοχή μου κάποια πρακτικά από τις δίκες σκοπιμότητας που έκαναν τα έκτακτα στρατοδικεία την περίοδο 1946 -49 στέλνοντας κομμουνιστές στο εκτελεστικό απόσπασμα και σε ξερονήσια εξορίας. Χειρόγραφα και κακογραμμένα τα πρακτικά, προσπαθούσα στην κυριολεξία να «μεταφράσω» τα γραφόμενα τους. (Θα δούμε πώς θα αξιοποιήσουμε αυτά τα ιστορικά ντοκουμέντα). Θαυμάζεις την πίστη των αγωνιστών που δικάζονται στα ιδανικά τους, μένεις έκπληκτος από το μέγεθος εκδικητικότητας και ταξικού μίσους του αστικού κράτους.
Ταυτόχρονα είχα ανοιχτή την τηλεόραση ακούγοντας τα απίστευτα «επιχειρήματα» που επιστράτευσε ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ,  Ιάσονας Σχινάς για να δικαιολογήσει τον διορισμό μητέρας, αδερφού και φίλη του στο δημόσιο. Επικαλέστηκε ο άθλιος τον προπάππο του που ήταν δικαστής του ΕΑΜ και τον πατέρα του που υπήρξε αντάρτης του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

image

Ο γελοίος Συριζαίος ανθρωπάκος που επικαλείται τους αγωνιστές προγόνους τους για να δικαιολογήσει τις αθλιότητες του, πρέπει να γνωρίζει ότι ασελγεί στην μνήμη τους. Αυτοί αγωνίστηκαν ένοπλα απέναντι στην δικτατορία των αστών και των προστατών τους, γι’ αυτό γνώρισαν στα πρόσωπα τους το μίσος του αστικού κράτους και δεν είχαν καμιά σχέση με φαυλότητα και νεποτισμό.
Οσοι/ες στα «πέτρινα χρόνια» συστρατεύτηκαν στο κομμουνιστικό και εργατικό κίνημα, αντιμετωπίζοντας δυναμικά τις αντιδραστικές δυνάμεις, δεν είχαν «όραμα» να υπάρξει εποχή ώστε το κράτος να γίνει βιλαέτι τους, αχρείε  τύπε.

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2016/01/blog-post_608.html