Από τη 13η σύνταξη στη 12η μείωση δια χειρός Τσίπρα-Κατρούγκαλου

wpid-wp-1451679740890.jpeg

Αυτό που γίνεται με το ασφαλιστικό και ιδίως με τις επερχόμενες περικοπές των συντάξεων δεν έχει προηγούμενο. Πρόκειται για μνημείο εμπαιγμού των συνταξιούχων από αυτή την κυβέρνηση που υποτίθεται κόπτεται για την προστασία των συντάξεων. Θυμηθείτε τέτοια εποχή και μέχρι το καλοκαίρι τι έλεγαν όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι του ΣΥΡΙΖΑ. Θυμηθείτε ότι υπόσχονταν την παροχή της 13ης σύνταξης τέτοιες μέρες. Και τώρα; Τώρα φτάνει ο υπουργός Επικρατείας, ο κυρ Αλέκος με το φραπέ του και λέει ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη για να μην κοπούν περισσότερο από 20% οι επικουρικές συντάξεις! Και όχι μόνο αυτό αλλά βγαίνει στα καπάκια και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και λέει ότι δεν θα γίνουν μειώσεις στις κύριες
συντάξεις όταν οι προτάσεις που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας ενόψει του πρώτου δεκαημέρου του Ιανουαρίου που θα πρέπει να ετοιμάζει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό αυτό που ψάχνει είναι αν θα κάνει οριζόντιες περικοπές στο σύνολο των συντάξεων ή αν κάνει κλιμακωτές περικοπές από τα 1000 ευρώ και πάνω.
Και τι βρίσκει να πει για όλα αυτά το Μαξίμου όταν βοά ο τόπος ότι έρχονται αγιοβασιλιάτικες περικοπές στις συντάξεις; Ότι είναι προπαγάνδα των ΜΜΕ και όσων θέλουν τις περικοπές γιατί λέει ότι τα ίδια γράφονταν και λέγονταν και τους προηγούμενους μήνες πχ για το ΕΚΑΣ. Μάλιστα η Γεροβασίλη υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση έσωσε το ΕΚΑΣ όταν έχει ψηφίσει τη σταδιακή κατάργησή του.
Στο μεταξύ όμως όλα αυτά είναι λόγια του αέρα σαν τα ευρώ του Φλαμπουράρη για το χρέος (θυμάστε εκείνες τις απίθανες δηλώσεις του κυρ Αλέκου την περασμένη Άνοιξη;) γιατί η πραγματικότητα είναι πολύ συγκεκριμένη και δεν αλλάζει ότι και να λέει ο κάθε ένας. Γεγονός είναι ότι επί των ημερών του Τσίπρα η κατώτερη σύνταξη μειώθηκε. Γεγονός επίσης είναι ότι μειώθηκαν υπέρ ΕΟΠΠΥ κατά 4-6% οι συντάξεις και ενόψει νέου ασφαλιστικού αυτό που λέει το δεξί χέρι του Τσίπρα είναι ότι η μάχη που δίνεται είναι να περιοριστεί το ψαλίδι στις επικουρικές κατά 15-20%. Κάνετε την πρόσθεση και βγάλτε αποτέλεσμα.
Στο μεταξύ όμως έχει ψηφιστεί η μείωση των δαπανών στο ασφαλιστικό μέσω του νέου προϋπολογισμού κατά δύο δις και πάει λέγοντας. Τελικά τα ψέματα αυτής της κυβέρνησης μοιάζουν με Χριστουγεννιάτικα δώρα που τα μοιράζει αφειδώς και χωρίς καμία αιδώ.

image

http://www.antinews.gr/

http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/oxafies/~3/lohzouyjcEw/13-12.html