Σκηνές από το θέατρο αληθινής ζωής ηθοποιού

wpid-wp-1452264412691.jpeg

Αυτό είναι σοκ. Το λες και το εννοείς, ότι σοκάρεσαι. Δεν θα σου πουν ότι είσαι υπερβολικός, ψεύτικος. Είναι πραγματικό το σοκ, κάτι περισσότερο από αιφνιδιασμός όταν ένας πετυχημένος επαγγελματίας στο χώρο του επιθυμεί να πάει… φυλακή. Αρκεί να γλυτώσει τις περιπέτειες και τους εφιάλτες που του προκάλεσαν τα οικονομικά προβλήματα.

Σοκ κι όταν ο άνθρωπος, λέω για τον συμπαθή ηθοποιό Τάσο Χαλκιά, έφθασε να σκέφτεται να φροντίσει ο ίδιος τον τάφο του. Για να μην δώσει μια ακόμα ταλαιπωρία στην οικογένειά του.

Θα μου πεις σημεία των καιρών. Φαινόμενα που δεν πρέπει να… σοκάρουν, διότι δεν είναι μόνον η περίπτωση του κυρίου Χαλκιά σε τούτους τους ζοφερούς χρόνους. Τους σκοτεινούς χρόνους, επειδή ποιος ξέρει τι μέρα ξημερώνει αύριο, τι άλλο κακό μας περιμένει.

Έτσι που λες. Εξομολογείται τα προσωπικά του ο ηθοποιός και αν κάποιος τον ακούει, χωρίς να γνωρίζει τι συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα, εύκολο να πει πως παίζει θέατρο. Πως αποδίδει ένα ρόλο θεατρικού δράματος. Κι όμως, είναι ατάκες, είναι σκηνές από την αληθινή ζωή του ανθρώπου.

Θεωρώ απαραίτητο να προσθέσω κάτι τελευταίο.Το οτι κάποιος είναι ταλαντούχος στη δουλειά του, ακόμα και σωστός επαγγελματίας, δεν σημαίνει πως θα πετύχει και σαν επιχειρηματίας. Τον Τάσο Χαλκιά τον πήρε η κατηφόρα επειδή καταστράφηκε οικονομικά όταν προχώρησε σε κάποιες «επιχειρηματικές» πρωτοβουλίες. Δεν είναι ο πρώτος, ο μοναδικός που την πατάει. Επειδή γενικά υπάρχει μια απαξίωση στον παράγοντα Επιχειρηματίας.

http://www.zougla.gr/o-apoditiriakias/article/skines-apo-to-8eatro-ali8inis-zois-i8opiou