Μας αρέσει δεν μας αρέσει, τα Σκόπια κάνουν αυτό που πρέπει για το συμφέρον τους

wpid-wp-1457283749489.jpeg

image

Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό. Απλά θέληση, οργάνωση και καθαρή σκέψη. Οι Σκοπιανοί φαίνεται ότι τα διαθέτουν τώρα που βλέπουν τα δύσκολα. Η Ελλάδα πάλι…

Ενώ χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες είναι εγκλωβισμένοι εντός της ελληνικής επικράτειας, νέες πληροφορίες που είδαν σήμερα το «φως» της δημοσιότητας αναφέρουν πως οι αρχές των Σκοπίων επέβαλαν ακόμη πιο αυστηρούς περιορισμούς όσον αφορά στη διέλευση των ανθρώπων αυτών από τα σύνορα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press, το οποίο επικαλείται πηγές από την ελληνική αστυνομία, οι αρχές της ΠΓΔΜ επιτρέπουν να περάσουν τα σύνορα μόνο πρόσφυγες που προέρχονται από εμπόλεμες πόλεις.

Αυτό σημαίνει ότι άνθρωποι από το Χαλέπι μπορούν να περάσουν τα ελληνοσκοπιανά σύνορα, αλλά όχι και εκείνοι που έρχονται από τη πρωτεύουσα της Συρίας, τη Δαμασκό, ή την πρωτεύουσα του Ιράκ, τη Βαγδάτη.

Δύο αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων πως οι αυστηροί αυτοί περιορισμοί είναι η πιο πρόσφατη κίνηση των Σκοπιανών, στην προσπάθειά τους να μειώσουν ακόμη περισσότερο τις ροές των προσφύγων που εισέρχονται στην χώρα τους, όλα αυτά μία μόλις ημέρα πριν από την νέα κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό στις Βρυξέλλες.

Η διέλευση των προσφύγων από την Ελλάδα στα Σκόπια έχει ήδη μειωθεί δραματικά το τελευταίο διάστημα. Κάποιες ημέρες, μάλιστα, δεν πέρασε ούτε ένας άνθρωπος τα σύνορα, ενώ από τις 6 του πρωί του Σαββάτου μέχρι και τις 6 το πρωί της Κυριακής διέσχισαν τα ελληνοσκοπιανά σύνορα 240 άτομα, από τα συνολικά 13.000 που βρίσκονται στην Ειδομένη.

image

https://hellasforce.com/2016/03/06/