Το λάθος

wpid-wp-1457417858693.jpeg

image

«(….) στο Σχέδιο υπάρχει ένα λάθος, στο Καθεστώς υπάρχει ένα λάθος, όχι οι άνθρωποι δε χωρίζονται σ’ εκείνους που είναι με το Καθεστώς και σ’ εκείνους που δεν είναι με το Καθεστώς, ένα λάθος, κρίσιμο λάθος έχουμε κάνει, το Καθεστώς είναι διάτρητο από το ένα τούτο λάθος – δυναμίτη που θα μας τινάξει στον αέρα, δεν μπορώ να τον παραδώσω, είμαι σε θέση να ξέρω τι με περιμένει, όμως δε θα τον παραδώσω, δε θα τον προδώσω τον άλλον αυτόν άνθρωπο που με κοιτάζει από τρία μέτρα απόσταση» , Α. Σαμαράκης, Το Λάθος

Αυτό ένιωσα στο Σύνταγμα χτες.

Ίσως να περίμεναν οι μισάνθρωποι της ΕΕ ότι θα προκαλείτο πολιτική αστάθεια εδώ, με το να χωριζόμασταν στους Προσφυγικούς και τους Αντιπροσφυγικούς.

Όμως, άκουσα από όλους σχεδόν, την ίδια μετριοπαθή άποψη: «Να τους βοηθήσουμε, πεινάνε οι άνθρωποι. Βέβαια, δε γίνεται να μείνουν εδώ, έχουμε κρίση, η Ελλάδα δεν αντέχει εμάς τους ίδιους καλά-καλά».

Που είναι η αλήθεια δηλαδή. Μην κοροϊδευόμαστε, κρίση και ανεργία έχουμε.

Άκουσα στο 105,5 για μία γυναίκα στην Ειδομένη που μαγείρευε μία κατσαρόλα την ημέρα για τους πρόσφυγες, και μετά της έκλεβαν από την πίσω πόρτα ξύλα για να ζεσταθούν. Κρύωναν…

Επίσης, ότι υπήρξαν φαινόμενα πορνείας μεταξύ των προσφύγων.

Τρέμουν οι κάτοικοι το τι θα συμβεί όταν τελειώσουν τα χρήματα των προσφύγων. Εγώ, εκτός από αυτό, τρέμω και το τι συμβαίνει με τα δίκτυα trafficking. Μαφία κανονική…

Στη Δανία ζητούν τιμαλφή από τους πρόσφυγες για τη «φιλοξενία». Ίδια φιλοξενία που επιφύλασσαν οι Γερμανοί στους Εβραίους.

Κι εδώ, μ’ όλη την κρίση, προσπαθούμε να βοηθήσουμε.

Πήχτρα το Σύνταγμα την Κυριακή από κόσμο που έδινε το κατιτίς του: Τρόφιμα, ρούχα, είδη υγιεινής, φάρμακα…

Η Γερμανία μια χαρά, λάδι την έχει βγάλει: Η Αυστρία, η Fyrom, η Σερβία και η Σλοβακία παίρνουν το ρόλο του κακού. Η Τουρκία, η Ελλάδα βγάζουν το φίδι από την τρύπα.

Τι; Δεν μπορεί η Γερμανία να επιβάλει πρόστιμα σε όσους κλείνουν τα σύνορα;

Μπορεί, αλλά δεν κάνει τίποτα, γιατί τη συμφέρει! Και πουλάει και όπλα σε εμπόλεμες ζώνες!

Τι;; Δε μπορούν να πιάσουν τους διακινητές με τόσα συστήματα παρακολούθησης; Μπορούν, αλλά δε θέλουν!

Τις προάλλες, παρακολουθούσα στο Κανάλι της Βουλής μία συνεδρίαση της Ευρωβουλής για το προσφυγικό.

Ένας Αυστριακός ευρωβουλευτής κατηγορούσε την Ελλάδα για το προσφυγικό και κοκορευόταν ότι στην Αυστρία δέχθηκαν ένα αστείο νούμερο προσφύγων (διψήφιο ή τριψήφιο, δε θυμάμαι), και τους προσέφεραν ψυχολογική στήριξη, τόσο καλοσυνάτοι που είναι σε αντίθεση με εμάς.

Όση ώρα μίλαγε ο γραβατωμένος καθωσπρέπει νεοφασίστας, σκεφτόμουν ότι κι ο Χίτλερ, Αυστριακός ήταν.

Φιλικά,

Κωνσταντίνα

ΥΓ1: Προτείνω το καλοκαίρι να μη δεχτούμε τουρίστες από Γερμανία, Αυστρία, FYROM, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σλοβακία, Δανία και λοιπές Σκανδιναβικές χώρες. Ή και αν έρθουν, να τους κάνουμε με τον σνομπέ τρόπο μας να νιώσουν ανεπιθύμητοι.

ΥΓ2: Θα προσέξατε ότι δεν υπάρχουν στρατόπεδα συγκέντρ… -εμμμμμ συγγνώμη- hot spots ήθελα να πω, σε κοσμοπολίτικα νησιά, ε;

(Αγαπητή Κωνσταντίνα, η ανθρωπιά πάει μαζί με τον άνθρωπο. Όταν κάνεις κάτι για τον συνάνθρωπό σου, ουσιαστικά το κάνεις για εσένα. Κωνσταντίνα, σχεδόν δεν θέλω να ξέρω τι συμβαίνει με τους πρόσφυγες. Αγχώνομαι, και δεν κάνει να αγχώνομαι. Αλλά τουλάχιστον για τα ασυνόδευτα παιδιά -που μου φαίνεται πως είναι σε ακόμα πιο μεγάλο κίνδυνο από τους υπόλοιπους πρόσφυγες- θα μπορούσε να γίνει κάτι, ένα ειδικό ίδρυμα, μια ειδική μονάδα. Δεν το πιστεύω πως θα γίνει, γιατί ξέρω σε ποια κατάσταση είναι τα ιδρύματα για τα παιδιά στην Ελλάδα. Μην τα βάζεις με τους πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών, γιατί δεν συμφωνούν όλοι με τις αποφάσεις των κυβερνήσεών τους. Επίσης, να θυμάσαι πως κι αυτοί έχουν τα ανάλογα ΜΜΕ που έχουμε κι εμείς. Στην Ιταλία, τα ΜΜΕ λένε «τους καημένους τους Τούρκους». Θα αντιδράσουν οι πολίτες της Ευρώπης. Δεν ξέρω πότε αλλά θα αντιδράσουν στην βαρβαρότητα. Το Λάθος του Σαμαράκη το διάβασα 11 χρονών, γιατί επέμενε ο δάσκαλός μου. Είναι ο ίδιος δάσκαλος που με είχε βάλει να μάθω απέξω και τις 158 στροφές του Ύμνου εις την Ελευθερία του Διονυσίου Σολωμού, με την δικαιολογία πως «αφού είσαι από τη Ζάκυνθο, πρέπει να τον μάθεις απέξω». Και τον έμαθα. Ακόμα πετάω στροφές πού και πού. Να είναι καλά αυτός ο δάσκαλός μου, όπου και να βρίσκεται. Κι εσύ να είσαι καλά, Κωνσταντίνα.)

image

http://pitsirikos.net/2016/03/%cf%84%ce%bf-%ce%bb%ce%ac%ce%b8%ce%bf%cf%82-2/