ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ: «Θαλασσοδάνεια» εκατομμυρίων για την PRO BANK!

wpid-wp-1464261571770.jpeg

«Θαλασσοδάνεια» εκατομμυρίων για την PRO BANK! – Makeleio.gr
«Θαλασσοδάνεια» εκατομμυρίων έφερε στο φως, σύμφωνα με πληροφορίες,

η εισαγγελική έρευνα για την Τράπεζα PRO BANK. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία σε πάνω από 70 άτομα, υπαλλήλους και στελέχη  της Τράπεζας, που φέρονται να άναψαν το πράσινο φως για την χορήγηση δανείων χωρίς εγγυήσεις την περίοδο 2004-2011 με αποτέλεσμα η ζημία της τράπεζας να αγγίζει τα 64 εκατομμύρια ευρώ.

Τα δάνεια μπήκαν στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης ένα χρόνο μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της τράπεζας που έγινε στις 26-7-2013.  Η τράπεζα  Probank  είχε μπει σε καθεστώς εξυγίανσης  με  το «υγιές» της τμήμα να καταλήγει στην Εθνική και το  «κακό» κομμάτι σε  ειδική εκκαθάριση όταν μια ανώνυμη καταγγελία, που έκανε λόγο για δάνεια που δόθηκαν χωρίς εγγυήσεις, έφτασε στην Εισαγγελία διαφθοράς. Από τις  εκθέσεις του εκκαθαριστή, που με εντολή εισαγγελέα διενήργησε δειγματοληπτικό έλεγχο των 50 μεγαλύτερων επισφαλών δανείων της  PRO  τα οποία  αντιπροσώπευαν  το 60% των δανειακών χορηγήσεων, προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι τα περισσότερα δάνεια ήταν επισφαλή καθώς χορηγήθηκαν χωρίς εξασφαλίσεις.

Ενδεικτικό είναι πως τα 36 από τα 50 δάνεια που ελέγχθηκαν ήταν προβληματικά και η

ζημία της Τράπεζας  υπολογίζετε σε τουλάχιστον 63,8 εκ. ευρώ.

Την υπόθεση θα χειριστεί ανακριτής ο οποίος θα καλέσει τους κατηγορούμενους να δώσουν εξηγήσεις ενώ παράλληλα θα συνεχίσει την έρευνα καθώς δεν αποκλείεται να εντοπιστούν και άλλα επισφαλή δάνεια.

image

http://www.makeleio.gr