ΣΟΚ .. ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Επανέρχεται ο θεσμός του εορτασμού της επετείου για την αποκατάσταση της δημοκρατιας

wpid-wp-1469300986770.jpeg

Μετά από περίπου πέντε χρόνια επανέρχεται ο θεσμός του εορτασμού της επετείου για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, ο οποίος είχε διακοπεί τα τελευταία χρόνια, με πρόσχημα την οικονομική κρίση. Για λίγα σουβλάκια και για μερικές αστακομακαροναδες ντροπή μας ..
Την Κυριακή συμπληρώνονται σαράντα δύο χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ( ανατρίχιασα ) έπειτα από επτά χρόνια δικτακτορίας, που είχε επιβάλει η Χούντα των Συνταγματαρχών…ρε πάκη πας καλά? Δηλαδή Τώρα για να καταλάβω τι έχουμε? Έλα τώρα κόψε κάτι …
Ήταν ξημερώματα της 24ης Ιουλίου του 1974, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής γινόταν δεκτός από πλήθος Ελλήνων στο αεροδρόμιο για να ορκιστεί πρωθυπουργός του ελληνικού κράτους και να δώσει τέλος στην ζοφερή επταετία – και την έναρξη της μάσας και της κλοπής .. ένα τέλος που σηματοδοτήθηκε πάντως και από την τραγωδία της Κύπρου.

Οι πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου ξανανοίγουν και 1.400 προσκεκλημένοι, αυστηρώς επιλεγμένοι, Και μόνο αυτοί που έκαναν αντίσταση στη λαμογιά θα φιλοξενηθούν στον κήπο, για να τιμήσουν την ημέρα. Πάλι ανατριχιάζω …

Αυτή τη φορά η δεξίωση θα είναι λιτή, άνευ συζύγων και γενικά δεν θα θυμίζει σε τίποτα την υπερβολή της ανέμελης, προ Μνημονίου, εποχής. Ο εορτασμός θα είναι συμβολικός, με το ελάχιστο κόστος και ο μπουφές θα έχει τα απολύτως απαραίτητα…έλα τώρα ρε Πρόεδρε τον λογαριασμό στείλε μόνο να τον πληρώσω εγώ ο μαλακας ….Άντε και καλή χώνεψη ..

έγραψε το πιτσιρίκι