Η «Τριάδα» της Ζακύνθου κατά της επένδυσης του …Εμίρη ! (video)

wpid-wp-1475147309021.jpeg

Πληθαίνουν καθημερινά τα δημοσιεύματα σχετικά με την αγανάκτηση αλλά και απογοήτευση του εμίρη του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι, ο οποίος βλέπει τα σχέδιά του για εκτεταμένες τουριστικές επενδύσεις στο Ιόνιο να μένουν στα χαρτιά.

Ο λόγος, το πρόστιμο, ύψους 9,5 εκατομμυρίων ευρώ που του επιβλήθηκε, από την Α’ Δ.Ο.Υ. Πατρών, για τη μεταβίβαση της νήσου Οξυάς.

Οι αντιδράσεις για την εξέλιξη σύμφωνα με το imerazante.gr είναι ποικίλες: Από τη μία πλευρά, ο ίδιος ο Εμίρης, δια των εκπροσώπων του δείχνει να αγανακτεί με τις συνεχείς καθυστερήσεις και τη γραφειοκρατία και να απειλεί να αποσύρει την πρόταση για την επένδυση. Από την άλλη οι τοπικές αρχές και η Μητρόπολη κάνουν λόγο για ανάγκη σεβασμού της οικονομικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Όπως φαίνεται, οι αγοραπωλησίες περιέχουν πολλά ασαφή σημεία, αφού περιλαμβάνουν εκτάσεις που ανήκουν σε ιδιώτες, Δήμο και Εκκλησία. Οσο για την Οξυά, η υπόθεση είναι ακόμη πιο σκοτεινή, μιας και ανήκει σε Εθνικό Πάρκο που προστατεύεται από την Περιβαλλοντική Νομοθεσία και κάθε παρέμβαση είναι απόλυτα παράνομη.

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης, εκ μέρους της Μητρόπολης Ζακύνθου !!!! Xρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα απέναντι στην εταιρεία που φαίνεται πως λειτουργεί για λογαριασμό του Εμίρη, ενώ η Πολιτεία περνά ένα και μόνο σαφές μήνυμα: Ναι στις ιδιωτικές επενδύσεις, αλά με νόμιμες διαδικασίες.

Τα… εμπόδια στις επενδύσεις
Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η Α’ Δ.Ο.Υ. Πατρών προχώρησε σε διορθωτικό προσδιορισμό φόρου μεταβίβασης του νησιού Οξυά, στο κεντρικό Ιόνιο (το οποίο ο Εμίρης επιθυμούσε να μετατρέψει το νησί σε «Art Island», δηλαδή ένα φυσικό χώρο τέχνης και πολιτισμού), αυξάνοντας το ποσό από 559.000 ευρώ στα 9.506.343 ευρώ και αλλάζοντας πλήρως τα δεδομένα που είχαν συμφωνηθεί με τον επενδυτή.

Ο Εμίρης έκρινε την κίνηση αυτή «άκρως επιθετική» από πλευράς ελληνικού δημοσίου. Παράλληλα, ο Εμίρης έχει αγοράσει έκταση 15.000 στρεμμάτων στα βορειοδυτικά ορεινά του νησιού μας, κοντά στην περιοχή του Ναυαγίου, με στόχο την τουριστική τους εκμετάλλευση.

Ωστόσο, η Μητρόπολη Ζακύνθου έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της εταιρείας Pimana Α. Ε., καθώς διεκδικεί τα 3.000 στρέμματα από την εν λόγω έκταση.

Η αγανάκτηση του Εμίρη
Το θέμα της καθυστέρησης υλοποίησης των επενδύσεων του Εμίρη στο Ιόνιο, ανακίνησε δημοσίευμα γνωστής εφημερίδας πανελλαδικής κυκλοφορίας.

Το δημοσίευμα μιλά για έναν επενδυτή αγανακτισμένο, με την υπομονή του να έχει εξαντληθεί και τον ίδιο να εκφράζει ανοιχτά τη δυσαρέσκειά του, καθώς και την επιθυμία του να αποσυρθεί από τις επενδύσεις.

Το δημοσίευμα μάλιστα αναφέρει και την πιθανότητα διπλωματικής εμπλοκής των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ, ακριβώς εξαιτίας των εμποδίων στις επενδύσεις που επιθυμεί να κάνει ο Εμίρης.

Με άλλα λόγια, παρουσιάζεται η εικόνα ενός ελληνικού δημοσίου πλήρως αντίθετου στην αξιοποίηση των παραπάνω εκτάσεων από τον Εμίρη, αφού πολεοδομία, εφορία δασαρχείο και ΟΑΕΔ έχουν στραφεί εναντίον του ενώ ο ίδιος ο Εμίρης εκδηλώνει την απογοήτευσή του απέναντι σε Έλληνες πολιτικούς που έδειξαν, όπως υποστηρίζουν κύκλοι του, εχθρική και επιθετική στάση εναντίον του.

Πηγή