Κωλοτούμπα περιωπής από τους «Οικολόγους» για γέλια του ΣΥΡΙΖΑ

wpid-wp-1474978267439.jpeg

Όπισθεν ολοταχώς κάνουν οι Οικολόγοι βουλευτές που συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι είχαν απειλήσει να καταψηφίσουν τις διατάξεις που προβλέπουν τη μεταφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ (μαζί με τη ΔΕΗ, τις Κτιριακές Υποδομές, την Αττικό Μετρό και την ΕΛΒΟ) στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων θεωρώντας ότι δρομολογείται η ιδιωτικοποίηση των εταιρειών ύδρευσης.

Οι κ.Τσιρώνης και Δημαράς κλήθηκαν εσπευσμένα στο Μαξίμου, προκειμένου να συναντηθούν με τον κ.Φλαμπουράρη, σε μια προσπάθεια να αλλάξουν στάση.

Ούτως ή άλλως, πάντως η απόφαση των Οικολόγων προκαλεί ισχυρούς τριγμούς στη συμμαχία τους με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ήδη διαμορφώνεται ισχυρή άποψη στο Μαξίμου σύμφωνα με την οποία ο κ.Τσιρώνης πρέπει να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, αφού μάλιστα του αποδίδεται «χαμηλή απόδοση».

Στην απόφασή τους, μεταξύ άλλων, οι κύριοι Τσιρώνης και Δημαράς επικαλούνται τις αρχές των Οικολόγων ότι το νερό είναι απαλλοτρίωτο, τη διεθνή εμπειρία για αύξηση των τιμών σε περίπτωση ιδιωτικοποιήσης του νερου και το δημοψήφισμα στη Θεσσαλονίκη το 2014.

Τελικώς, έπειτα από πυρετώδεις διαβουλεύσεις και παρασκηνιακές διεργασίες, περίπου στις 14:30 το μεσημέρι της Τρίτης ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης και οι δύο βουλευτές των Οικολόγων ανακοίνωσαν ότι το πρόβλημα λύθηκε και οι κύριοι Τσιρώνης και Δημαράς θα υπερψηφίσουν τελικώς τις διατάξεις που έλεγαν ότι θα καταψηφίσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες συμφωνήθηκε να συμπεριληφθεί στο σχέδιο νόμου μια νομοτεχνική βελτίωση σύμφωνα με την οποία θα γίνεται αναφορά στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι δεν μπορεί να γίνει ιδιωτικοποίηση των εταιρειών ύδρευσης.

Πηγή