Συνέλαβαν εφοπλιστή που ήθελε να γίνει καναλάρχης

wpid-wp-1475236239644.png

Στη σύλληψη του 65χρονου εφοπλιστή Γιάννη Καραγεώργη προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής. O Kαραγεώργης σχετικά πρόσφατα έδειχνε ενδιαφέρον να αποκτήσει κανάλι και είχε συναντήσεις με δημοσιογράφους.

Είχε προηγηθεί η έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψος σε βάρος του από τις ολλανδικές Αρχές, για απάτη, πλαστογραφία και δόλια πτώχευση.

Ο εφοπλιστής νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Ασκληπιείο Βούλας, καθώς επικαλέστηκε προβλήματα υγείας.

Τα τελευταία χρόνια ο 65χρονος αγόραζε διαρκώς περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Μεταξύ άλλων, το 2015 εξαγόρασε το 51% της τηλεοπτικής συχνότητας Attica TV, που ανήκε στον δήμο Ασπροπύργου και την ενέταξε στον τηλεοπτικό Όμιλο ιδιοκτησίας του, τον Hellas Net.

Για τον εφοπλιστή έγραφε σε παλαιότερο δημοσίευμά της η Μαρία Καρχιλάκη:

Ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει, αρχές Οκτώβρη 2014, το γάμο του στη Μόσχα, καθώς, λίγο καιρό νωρίτερα, ο άνθρωπος που θα τον πάντρευε, ο ρώσος κροίσος, Konstantin Malofeev, είχε μπει σε λίστα ταξιδιωτικού περιορισμού στην ΕΕ λόγω Ουκρανίας. Καθώς λοιπόν στον Malofeev απαγορευόταν η είσοδος στην Ελλάδα, ο μόνος τρόπος για να παντρέψει τον έλληνα φίλο του ήταν να μεταφερθεί ο γάμος στη Μόσχα. Όπερ και εγένετο.


Konstantin Malofeev & Γιάννης Καραγιώργης

‘Ετσι λοιπόν, μου λέει ο Γιάννης Καραγιώργης, καλέσαμε τις οικογένειές μας, τα παιδιά μας από τους προηγούμενους γάμους μας, τους φίλους μας και τις κοινωνικές συναναστροφές μας. Ένας εξ΄αυτών έτυχε να είναι και ο Πάνος Καμμένος που μετά έγινε Υπουργός στη νέα κυβέρνηση. Και εμάς τι μας αφορά; Και που να ξέρω εγώ στις 3 Οκτωβρίου που έγινε ο γάμος ότι ο Καμμένος, που τότε ήταν στα αζήτητα της πολιτικής και φαινόταν παντού ότι δεν έχει τύχη να μπει καν στη Βουλή, θα γινόταν, έξι μήνες μετά, το στήριγμα μιας αντίπαλης σε αυτόν ιδεολογικά παράταξης. Τι μας αφορά εμάς;

Αυτό που προκαλεί τον έκδηλο εκνευρισμό του Γιάννη Καραγιώργη είναι ότι επιχειρείται, με μια σειρά δημοσιευμάτων στο διεθνή Τύπο τα οποία αναπαράγονται από τον ελληνικό, να διασυνδεθεί η ταυτόχρονη παρουσία σ’ ένα ιδιωτικό γεγονός, όπως ήταν ο γάμος του, του Πάνου Καμμένου με τον οικονομικά ισχυρό κουμπάρο του έτσι ώστε να στοιχειοθετηθούν υποτιθέμενες επαφές μέλους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με ισχυρό ρωσικό λόμπι το οποίο αντιτίθεται στο φιλελευθερισμό και τον αμερικανικό ηγεμονισμό και προσπαθεί να οικοδομήσει ευρωπαϊκό δίκτυο στρατηγικών συμμαχιών με στόχο την κυριαρχία της Μόσχας.

Χωρίς περιστροφές, ο κ. Καραγιώργης αποκαλεί τα δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο κατευθυνόμενα και στοχευμένα. Τα προωθούν πηγές οι οποίες είναι τελείως αντίθετες με τις πολιτικές πεποιθήσεις και τα έργα του Konstantin. Πως εξηγείτε εσείς το γεγονός ότι μέσα σ’ όλα αυτά που γράφουν δεν βρίσκουν να πουν μια κουβέντα για το φιλανθρωπικό του ίδρυμα “Άγιος Βασίλειος” το οποίο περιθάλπει 148.000 ορφανά αλλά ούτε και ότι ο ίδιος είναι μακράν ο πρώτος φιλάνθρωπος σήμερα στη Ρωσία; Επίσης, πόθεν πρωτο-εμφανίζει και δημοσιεύει ένα βουλγάρικο σάιτ τη λίστα των προσκεκλημένων στο γάμο μου, την οποία, ειρήσθω εν παρόδω, είχε ετοιμάσει προσωπικά η γυναίκα μου και την είχε στείλει στο ξενοδοχείο; Σε ό,τι με αφορά, πέραν της βαθιάς φιλίας, εγώ δεν έχω καμία σχέση με τις πολιτικές πεποιθήσεις του Konstantin. Θέλω δε σε κάθε περίπτωση να τονίσω ότι δεν μας αφορούν οι πολιτικές εξελίξεις. Επρόκειτο για ένα αμιγώς κοινωνικό γεγονός και δεν γνωρίζαμε, δεν φανταζόμασταν αλλά και ουδείς στην Ελλάδα περίμενε ότι ο συγκεκριμένος καλεσμένος μας θα συνεργαζόταν τελικά με τη μελλοντική κυβέρνηση, γεγονός που αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά του.

Πηγή