Δεν έχουν το Θεό τους οι γιαλατζί «αριστεροί». Ακόμη πιο σκληρή και άδικη φορολογία μας περιμένει το 2017

wpid-wp-1475511352392.jpeg

Δεν έχουν το Θεό τους οι γιαλατζί «αριστεροί». Ακόμη πιο σκληρή και άδικη φορολογία μας περιμένει το 2017 – Makeleio.gr
Τη γνωστή «συνταγή» των σκληρών φόρων και αύξησης των όσων ισχύουν σήμερα, θα ακολουθήσει η κυβέρνηση και το 2017. Θα μας πείτε δεν περιμέναμε και κάτι νέο από την «αριστερή» κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

Στο προσχέδιο για τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς, που κατατέθηκε στη Βουλή, περιλαμβάνεται ένα πακέτο φόρων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που ξεπερνάει το αντίστοιχο του 2016 κατά τουλάχιστον 2,6 δισ. ευρώ. Αυτό το «σκληρό» πακέτο προκύπτει από την ανάγκη να πιαστεί ο υψηλότερος στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% του ΑΕΠ το 2017, αλλά και για να απομακρυνθεί το εφιαλτικό σενάριο της ενεργοποίησης του δημοσιονομικού κόφτη.

Φτωχύνουν τον Έλληνα για να μην μπει ο κόφτης

Μέσω της επιπρόσθετης φορολογικής επιβάρυνσης νοικοκυριών αλλά και απαιτήσεων η κυβέρνηση θα επιδιώξει να συγκεντρώσει τα απαραίτητα έσοδα, που θα αποτελέσουν «ανάχωμα» προς τον περιβόητο κόφτη και παράλληλα θα βάλουν «φρένο» και στις απαιτήσεις του ΔΝΤ.

Τι περιλαμβάνει το φόρο-πακέτο του 2017

Το φόρο-πακέτο περιλαμβάνει επιπρόσθετη συνολική επιβάρυνση για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που φτάνει τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Στα νοικοκυριά, ειδικά των μισθωτών και των συνταξιούχων, η επιπλέον επιβάρυνση, θα προέλθει από την αυξημένη παρακράτηση λόγω της μείωσης του αφορολόγητου που έχει επιβληθεί από την από την 1η Ιανουάριου του 2016.

Καύσιμα στο «Θεό»!

Από την 1η Ιανουαρίου του2017, σε τρεις μήνες περίπου δηλαδή, θα γίνουν αυξήσεις στα καύσιμα. Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στη βενζίνη θα αυξηθεί κατά 3 λεπτά το λίτρο, από τα 0,67 στα 0,7 ευρώ το λίτρο, ενώ το πετρέλαιο κίνησης θα αυξηθεί κατά 8 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,41 ευρώ το λίτρο. Ο φόρος στο υγραέριο κίνησης θα αυξηθεί κατά 10 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,43 ευρώ το λίτρο.

Ξεχάστε τσιγάρα, καφέ και τηλέφωνο

Από την αρχή του 2017 θα αυξηθούν οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης στα τσιγάρα και τα λοιπά προϊόντα καπνού, ενώ θα επιβληθεί ειδικός φόρος κατανάλωσης στον καφέ. Επιπλέον θα επιβληθεί ειδικός φόρος κατανάλωσης στα υγρά που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα, ενώ θα ισχύσει νέο φορολογικό τέλος 5% σε κάθε μηνιαίο ή διμηνιαίο λογαριασμό τηλεπικοινωνιακών τελών σταθερής τηλεφωνίας.

Η επιχειρηματικότητα στο στόχαστρο των «αριστερών»

Αναφορικά με τις επιχειρήσεις θα αυξηθεί ο φόρος στα μερίσματα από 10% σε 15%, ενώ ο συντελεστής φορολόγησης θα πάει από το 26% στο 29% για τις εταιρίες με κέρδη έως 50.000 ευρώ.

Επίσης αυξάνεται η προκαταβολή φόρου που φτάνει πλέον το 100 % για το φορολογικό έτος 2016 (δηλαδή τις δηλώσεις του 2017) από 75% που ήταν για το φορολογικό έτος 2015, δηλαδή για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις. Επιπρόσθετα οι ασφαλιστικές εισφορές θα υπολογίζονται επί των καθαρών κερδών της επιχείρησης. Για πρώτη φορά, ο υπολογισμός θα γίνει επί των κερδών του 2016.

Πηγή