Μαύρο χρήμα, “σακουλάτα” πάνω από 15.000.000 εκατ. ευρώ.. Στο επίκεντρο και ο Λαζόπουλος

wpid-wp-1476189403110.jpeg

Μαύρο χρήμα, “σακουλάτα” πάνω από 15.000.000 ευρώ διακινήθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά από το 2011 έως σήμερα…Σας καλώ να ανοίξετε τον φάκελο Δ15. Δεν υπάρχει κανείς να φέρει το θέμα στη Βουλή;



Ο Δήμος Βερρύκιος από την εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή καταγγέλει υπεργολαβίες, σημεία και τέρατα, στο μεγάλο λιμάνι της χώρας, ενώ ρίχνει στο τραπέζι και το όνομα του Εισαγγελέα Ηλία Ζαγοραίου ο οποίος προφανώς έχει τον φάκελο της υπόθεσης.

Ο δημοσιογράφος του Alpha κάνει λόγο για μαύρο χρήμα που κατευθύνθηκε σε πολιτικά πρόσωπα…Αφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι οι συγκεκριμένες δωροδοκίες υπέπεσαν στην αντίληψη Αμερικανών και όχι μόνο.

O Δήμος Βερρύκιος αναφέρθηκε επίσης στην επικοινωνία που είχε ισχυρός επιχειρηματίας-“θα μπορούσαμε να τον πούμε νταβατζή”-με τον Δημήτρη Κοντομηνά και τον ρώτησε γιατί επιτρέπει στον Λαζόπουλο να στηρίζει τον Τσίπρα. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Alpha, o Koντομηνάς που είναι άνθρωπος της αγοράς, υποστήριξε ότι εφ΄όσον τον θέλει ο κόσμος(τον Λαζόπουλο), ο ίδιος έκρινε με εμπορικά κριτήρια.

O Bερρύκιος επέκρινε τους Τσίπρα-Παππά για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και για τα όσα ειπώθηκαν από το βήμα της Βουλής.


Παραθέτουμε χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ομιλία του πρωθυπουργού:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ξέρετε για κάτι που είμαι πάρα πολύ ευτυχής από αυτόν τον διαγωνισμό για τις άδειες; Είμαι πολύ ευτυχής, γιατί με αυτήν τη διαδικασία όλος ο ελληνικός λαός διαπίστωσε επιτέλους ότι αυτοί που για χρόνια τώρα φάνταζαν τεράστιοι, ογκόλιθοι, ανίκητοι, δεν ήταν τίποτε άλλο από απλούς επιχειρηματίες σαν όλους τους άλλους και πρέπει και αυτοί, όπως όλοι σε αυτόν τον τόπο, να τηρήσουν τον νόμο και να είναι υπόλογοι απέναντι σε αυτόν, γιατί ο νόμος είναι για όλους. Και αυτό που χάρηκα πιο πολύ και εγώ, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, είναι ότι αυτοί οι ογκόλιθοι, τα μεγαθήρια, κλείστηκαν επί τρία μερόνυχτα μέσα στα καμαράκια στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και δεν έβγαιναν από εκεί, γιατί έπρεπε να τηρηθεί ο νόμος και αυτό ήταν το μήνυμα που δόθηκε επιτέλους για μια φορά από τη Μεταπολίτευση και μετά. Ότι εδώ τηρείται ο νόμος!
Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω μια έκφραση άλλη, ότι το νταβατζιλίκι –πώς το είχατε πει- τελείωσε. Τώρα τελείωσε πραγματικά. Αυτό ήταν το μήνυμα.

Το δεύτερο πράγμα για το οποίο –ξέρετε- έχω πραγματικά ενθουσιαστεί είναι το τι βγαίνει από αυτή την περιβόητη Εξεταστική Επιτροπή και από τα δάνεια των κομμάτων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ξέρετε, έχει γίνει ο τόπος του μαρτυρίου σας, γιατί πηγαίνουν ένας-ένας εκεί οι ογκόλιθοι και αρχίζουν να μιλάνε, να λένε τη γνώμη τους και να παρακολουθεί ο ελληνικός λαός, διότι το μεταδίδει από όσο ξέρω και το Κανάλι της Βουλής. Και ποιοι σκελετοί δεν έχουν αποκαλυφθεί! Και ποιες ντουλάπες δεν έχουν ανοίξει!
Θέλω να σταχυολογήσω ορισμένα πράγματα που ειπώθηκαν εκεί από επίσημα χείλη, για να μην ξεχνιόμαστε. Εκεί, λοιπόν, ήταν που ο κ. Ψυχάρης ομολόγησε ενώπιον της Επιτροπής ότι έχει πάρει δάνειο 15 εκατομμυρίων ευρώ, με εγγυήσεις αέρα. Και όταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής τον ρώτησε «τι ακριβώς είπατε, με τι εγγυήσεις, αέρα;». «Είπα αυτό που είπα» απάντησε. Για να μη μένει καμία απορία αναπάντητη. Αέρα, κυρίες και κύριοι.

Ήταν σε αυτήν την Επιτροπή που ο κ. Βαρδινογιάννης ομολόγησε ότι η συνήθης πρακτική για τη δανειοδότηση καναλιών με προσωπικές εγγυήσεις είναι μια γκρίζα πρακτική. Ήταν στην ίδια Επιτροπή όπου ο κ. Αλαφούζος παραδέχτηκε ότι οι τράπεζες δάνειζαν πέραν πάσης λογικής τους τηλεοπτικούς σταθμούς, όλους πέραν του δικού του σταθμού βεβαίως. Και απ’ ό,τι ξέρω έχει και συνέχεια η Επιτροπή. Θα παρελάσουν κι άλλοι.
Και έρχεστε, λοιπόν, σήμερα εσείς μετά από όλα όσα έχουν βγει στον αέρα, μετά από όλα όσα διημείφθησαν σε αυτήν την Επιτροπή, να μιλήσετε για διαπλοκή εναντίον μας στο όνομα αυτών; Δηλαδή, οι ίδιοι να αποκαλύπτουν και να παραδέχονται τι έχει γίνει στην χώρα τόσα χρόνια και εσείς να παριστάνετε τι; Τους απελπισμένους δικηγόρους τους, τους απελπισμένους συνήγορους, σαν απελπισμένοι συνήγοροι της διαπλοκής, αυτοί να παραδέχονται και εσείς να προσπαθείτε να τους μαζέψετε!
Και έρχεται, βέβαια, μαζί με εσάς και ο κ. Κοντομηνάς, που μας αποκάλυψε σε μια πρωινή εκπομπή προχθές, που βρέθηκε εκεί για να φάει καμιά μακαρονάδα -διότι του έχουμε κόψει εμείς την σύνταξη του κακομοίρη και δεν έχει να φάει-, ο υπόδικος κ. Κοντομηνάς, ο άνθρωπος που βρίσκεται στο στόχαστρο δικαστηρίων, ανακριτών και εισαγγελέων για απάτη και απιστία κατά του Ελληνικού Δημοσίου, να εμφανίζεται εκεί υπερασπιστής της νομιμότητας και τιμητής της δημοκρατίας στον τόπο και να στέλνει δημοσιογράφους κασκαντέρ με περούκες στη Νέα Υόρκη για να χρεώνουν ποτά στα δωμάτια του Υπουργού Επικρατείας και να απειλεί μάλιστα ότι, όπως έριξε και άλλες κυβερνήσεις στο παρελθόν, έτσι θα ρίξει και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στις αναφορές Τσίπρα στους επιχειρηματίες των ΜΜΕ και πιο συγκεκριμένα σε όσα είπε για τον Δημήτρη Κοντομηνά απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


-Τα ίδια Μέσα, που χαρακτηρίζετε πειρατικά, δεν σαν έδωσαν προεκλογικά βολικό βήμα για να προβάλετε τις απόψεις σας; Αναφερθήκατε σε μια σειρά από εκδότες και καναλάρχες. Διορθώστε με, κ. Τσίπρα. Με τον κ. Ψυχάρη εσείς δεν συναντηθήκατε παρέα με μια γάτα; Ποιόν κοροϊδεύετε, επιτέλους; Αναφερθήκατε και στον κ. Κοντομηνά, αν δεν κάνω λάθος. Για πείτε μου, ο κ. Λαζόπουλος σε ποιο κανάλι ακριβώς εργάζεται, κ. Τσίπρα; Γιατί τώρα ξαφνικά σας έγινε δυσάρεστος ο κ. Κοντομηνάς; Γιατί δε μας τα λέγατε όλα αυτά προεκλογικά; Σταματήστε να κοροϊδεύετε, λοιπόν, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Πηγή