ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ .. Tην αντικατάσταση του Αλέξη Τσίπρα “δείχνει” η ΑΥΓΗ με την δημοσκόπηση της Public Issue

wpid-wp-1475402640185.jpeg

Πυρετώδεις διεργασίες για την αντικατάσταση του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε εξέλιξη. Τα στελέχη της ιστορικής εφημερίδας ΑΥΓΗ (που προυπήρχε του Αλέξη Τσίπρα και θα υπάρχει και μετά από εκείνον) με οδύνη διαπιστώνουν πως η κυβερνώσα αριστερά των Σπίρτζη-Μαντζουράνη-Καλογρίτσα δεν θα μπορούσε να εκφραστεί επικοινωνιακά παρά μόνο μέσα από το ΕΘΝΟΣ του Μπόμπολα που ασχολείται με εργολαβίες και την Kontranews του Γιώργου Κουρή, ο οποίος με τα απίστευτα αντανακλαστικά επιβίωσης που διαθέτει γνωρίζει πότε πρέπει να στηρίξει μια κυβέρνηση και πότε πρέπει να την εγκαταλείψει.

Σήμερα, Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016, η εφημερίδα ΑΥΓΗ δημοσιεύει μια δημοσκόπηση-κόλαφο για τον Αλέξη Τσίπρα με το 36% των πολιτών να κρίνει ότι μία κυβέρνηση ΝΔ θα ήταν η καταλληλότερη για τη χώρα, ενώ μόλις το 14% προκρίνει ως καταλληλότερο το δικομματικό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Την δημοσκόπηση έχει την υπογραφή της Public Issue.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικρατεί του Αλέξη Τσίπρα με 19 μονάδες στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.

Το 85% των πολιτών απαντά ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ εννιά στους δέκα εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τη λειτουργία της κυβέρνησης.

Τα προβλήματα όμως δεν αφορούν μόνο την κυβέρνηση αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση. Το 45% των ψηφοφόρων εκτιμά πως καμία από τις δύο μεγάλες δυνάμεις της πολιτικής σκηνής δεν είναι η καλύτερη λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ το 80% δηλώνει δυσαρεστημένο και με την λειτουργία της αντιπολίτευσης.

Η ΝΔ πάντως επικρατεί με σχεδόν 20 μονάδες στο μέτωπο του καταλληλότερου πρωθυπουργού, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κερδίζει το 42% των πολιτών, ενώ μόλις το 23% υποστηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων, σε ποσοστό 51%, εκτιμά πλέον ότι μάλλον χρειάζεται προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, ενώ το 46% απαντά ότι μάλλον δεν χρειάζεται.

Πρόκειται για ανατροπή σκηνικού στο συγκεκριμένο ερώτημα για τις έρευνες της Public Issue, καθότι τους προηγούμενους μήνες η πλειοψηφία εμφανιζόταν αντίθετη σε πρόωρη κάλπη.

Τα ευρήματα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα των διεργασιών που γίνονται εντός του ΣΥΡΙΖΑ όλο αυτό το διάστημα με τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη να βάζει ζήτημα ιδεολογικής αλλοίωσης του κόμματος και να κάνει λόγο για πολιτικό τυχοδιωκτισμό αναφερόμενος σε περιπτώσεις όπως εκείνη του σκανδάλου Καλογρίτσα και όσων μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ μεθόδευσαν την στήριξή του. Η διαφοροποίηση της ομάδας Δραγασάκη θα είναι έντονη ενόψει του Συνεδρίου ενώ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και νέα διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που τιναχθεί στον αέρα ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η αγωνιστική αριστερά στελέχη της οποίας εξακολουθούν να στηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αφουγκράζονται την οργή της κοινωνίας ενώ με προβληματισμό αντιμετωπίζουν πλέον την αποχώρηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, της Ζωής Κωνσταντοπούλου και όλων εκείνων που διαφώνησαν με την υπογραφή του μνημονίου από την κυβέρνηση και αποχώρησαν.

-Δεν είναι δυνατόν να έχουμε υπουργό τον Σπίρτζη και οι σύντροφοί μας να έχουν εκδιωχθεί….

ακούγεται όλο και πιο συχνά στην Κουμουνδούρου.

Στο μεταξύ η ηχηρή απουσία του δημάρχου Καισαριανής, Ηλία Σταμέλου, από τη σημερινή εκδήλωση για την απόδοση του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής στον δήμο και τους πολίτες για τα επόμενα 40 χρόνια, δεν περνάει απαρατήρητη από τα ιστορικά στελέχη της Κουμουνδούρου. Μπορεί ο δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος να είναι εκλεγμένος με το ΚΚΕ αλλά η απουσία του έχει την δική της ανάγνωση από τους αγωνιστές της αριστεράς που βρίσκονται στην Κουμουνδούρου και οι οποίοι παρακολουθούν άναυδοι την μετάλλαξη του κόμματος που επιχειρεί η ηγετική ομάδα του Μαξίμου.

Τα στελέχη αυτά συνυπογράφουν το απόσπασμα των δηλώσεων του δημάρχου Καιραριανής που ακολουθεί:

-Η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση έρχεται σε πλήρη διάσταση με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των κατοίκων της Καισαριανής και στρέφεται συνολικά απέναντι στον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει εξαπολύσει επίθεση στα δικαιώματα του λαού και τις κατακτήσεις του. Ψηφίζει και εφαρμόζει μνημόνια, υλοποιώντας μια πολιτική που τσακίζει το λαό με φόρους και μειώσεις σε μισθούς και σε συντάξεις, ενώ ταυτόχρονα χαρίζει απαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο. Ξεπουλά, και με τα νέα μέτρα προχώρα σε ιδιωτικοποίηση και εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, μειώνει δραματικά τα κονδύλια στους δήμους προωθώντας την πολιτική της ανταποδοτικότητας, προσθέτοντας και νέα βάσανα και φορολογία στο λαό. Συμμετέχει στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ συμφωνώντας με τις αποφάσεις της που αιματοκυλούν τους λαούς στην μέση ανατολή και αλλού, ξεριζώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τις εστίες τους.

Xαρακτηριστική της οργής που επικρατεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ είναι και η προφανής διαφοροποίηση του Στέλιου Κούλογλου από το σκάνδαλο Καλογρίτσα το οποίο χρέωσε ανοιχτά σε κάποια κυβερνητικά στελέχη στα οποία τελικά δεν τους βγήκε το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ TV με καναλάρχη τον Καλογρίτσα.

Ο Νίκος Παππάς τώρα μιλώντας στο γερμανικό Der Spiegel υποστηρίζει ότι:«Η Ελλάδα ληστεύτηκε από τους βαρόνους των ΜΜΕ.Οι βαρόνοι των ΜΜΕ απέκτησαν αθέμιτη επιρροή και στο κράτος με αποτέλεσμα να μην πληρώνουν φόρους τους οποίους έπρεπε πληρώσουν. Λήστεψαν την Ελλάδα. Σε αυτό βάζουμε ένα τέλος».

Ολα δείχνουν πάντως πως οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και εντός του ΣΥΡΙΖΑ-κάποιοι μάλιστα πιθανολογούν και αλλαγή ηγεσίας εντός του έτους.


Πηγή